1799

واکنش بی‌بی‎سی به سخنرانی رهبری ایران در نماز عید فطر

4 سال قبل

هم رسانی

   رهبر معظم انقلاب در نماز عید سعید فطر

شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی در گزارشی به سخنان رهبر معظم انقلاب در خطبه‌های نماز عید سعید فطر، واکنش نشان داده است.

به گزارش بی‌بی‌سی پرشین؛

 

شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی در پی سخنان بصیرت‌بخش رهبر معظم انقلاب در خطبه‌های نماز عید فطر تهران، با انتشار گزارشی به این سخنان واکنش نشان داده است.

بی‌بی‌سی فارسی با این تیتر که «آیت‌الله خامنه‌ای خواستار خودداری از سفرهای خارجی شد»، نوشته است: «روز جمعه، ۲۵ خرداد (۱۵ ژوئن،) مراسم نماز عید فطر تهران به امامت آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در مصلای تهران برگزار شد.

رهبر جمهوری اسلامی از مردم خواست که از اسراف بپرهیزند، دارندگان نقدینگی آن را به سمت تولید هدایت کنند و درست اندرکاران تجارت، کالاهای مشابه داخلی را وارد نکنند. آیت‌الله خامنه‌ای همچنین توصیه کرد که "کسانی که عادت کرده‌اند به سفرهای خارجی بروند، این سفرها را ترک کنند البته غیر از سفرهای زیارتی و حج و عتبات که مورد نظر نیست و این قدر خرج و هزینه هم ندارد و برکاتی هم دارد اما سفرهای تفریحی زائد را کنار بگذارند."

اخیرا ارزش پول ملی ایران در برابر ارزهای خارجی به شدت سقوط کرده و مقامات دولتی برای جلوگیری از ادامه این روند، محدودیت‌های شدیدی را بر عرضه و خرید و فروش ارز اعمال کرده‌اند هر چند رسما اعلام شده که این وضعیت ناشی از کمبود ارزی نیست و ریشه "روانی" دارد. برخی نیز وابستگی شدید اقتصادی ایران به خارج را مسئول دانسته و افزایش نرخ ارز را به تصمیم ایالات متحده به خروج از توافق هسته‌ای نسبت داده‌اند.»

بی‌بی‌سی در بخشی دیگر از این فرصت استفاده کرده و با پرداختن به اختلاف نظر برخی مراجع تقلید در خصوص زمان عید فطر، ادامه می‌دهد: «در حالیکه آیت‌الله خامنه‌ای و بسیاری از مراجع تقلید شیعه روز جمعه را عیدی فطر اعلام کرده‌اند، برخی دیگر از مراجع نظر دیگری را ابراز داشته‌اند.

وبسایت دفتر آیت‌الله علی سیستانی، از مراجع شیعه ساکن عراق، در اطلاعیه‌ای اعلام کرده است که: "با توجه به اینکه رؤیت هلال ماه شوال بعد از غروب امروز پنجشنبه ٢٩ ماه مبارک رمضان با چشم غیر مسلح ثابت نشده است، طبق فتوای آیت الله سیستانی (مد ظله) فردا جمعه آخرین روز ماه رمضان وپس فردا شنبه روز عید سعید فطر اعلام می گردد."»

در مورد اختلاف نظر آیت‌الله سیستانی و رهبر معظم انقلاب در زمان عید سعید فطر، بر خلاف تلاش‌های بی‌بی‌‎سی کمتر شخصی در ایران به این زمان تردید دارد، زیرا فرایند تشخیصی در نظر گرفته شده به هیچ وجه سلیقه‌ای و شخصی محور نبوده و کاملا علمی و برنامه‌ریزی شده صورت می‌گیرد و برای هر سال همین موضوع وجود دارد که باعث جلب اعتماد مردم به تعیین زمان عید توسط رهبر معظم انقلاب شده است.

امسال نیز بیش از 150 تیم تخصصی و حرفه‌ای با تجهیزات کامل به مناطق مختلف کشور، به ویژه مناطق جنوبی که بر اساس علم نجوم شرایط برای رؤیت ماه شوال بیشتر بود اعزام شدند؛ هرچند که علاوه بر آن با چشم غیر مسلح نیز در مناطقی از کشور ماه مشاهده شد و تجمیع این نظرات باعث اعلام زمان عید سعید فطر شد.

اما در خصوص خطبه‌های نماز عید سعید فطر بد نبود این رسانه که ادعای حرفه‌ای بودن دارد، سخنان رهبر معظم انقلاب را بدون برش و کامل منتشر می‌کرد نه این که از میان دو خطبه مهم، تنها چند جمله جهت دار را برداشته و در سمتی دلخواه خود بیان کند.

رهبری کشورمان در بخشی از خطبه دوم نماز عید فطر، ابتدا مسئولان و حکومت را مخاطب قرار داده و بعد از مردم درخواست همکاری دارند و می‌فرمایند: «ملّت ایران باید بیدار باشد؛ باید توطئه‌ها را بشناسد. برادران عزیز، خواهران عزیز! در سراسر کشور، امروز توطئه‌ی دشمن عبارت است از فشار اقتصادی به توده‌ی ملّت ایران برای اینکه اینها را خسته کنند، برای اینکه اینها را ناامید کنند؛ این را بدانید که همه باید در این زمینه تلاش کنند؛ هم دولت باید تلاش کند، هم مسئولین باید تلاش کنند؛ دولت، یعنی مجموعه‌ی دستگاه‌های حاکمیّتی. بحمدالله، خوشبختانه یک کانون مرکزی‌ای برای رسیدگی به این امور با حضور رؤسای سه قوّه و فعّالانِ مسئولانِ قوای سه‌گانه تشکیل شده است که این مسئله -مسئله‌ی مهمّ اقتصاد- را قدم‌به‌قدم دنبال کنند و تصمیم‌های قاطع بگیرند و اجرا کنند؛ این کار باید ان‌شاءالله با جدّیّت دنبال بشود.

 امّا مردم هم وظایفی دارند، بایستی این وظایف را انجام بدهند؛ توده‌ی مردم بایستی مسئله‌ی اسراف را مورد توجّه قرار بدهند. ما چند سال قبل از این مسئله‌ی اسراف را مطرح کردیم؛ زیاده‌روی، ولخرجی در اموری که نیاز نیست، این را به نفع کشور، به نفع طبقات مستضعف و فقیر و مظلوم، کنار بگذارند.

 ملّت ایران بدانند امروز نقدینگی در کشور خیلی زیاد است؛ آن کسانی که دارای امکانات مالی‌اند، آن کسانی که صاحبان این نقدینگی‌ها هستند، آنها را به سمت تولید هدایت بکنند تا کار راه بیفتد؛ چرخهای زندگی مردم با تولید میچرخد؛ این کاری است که بر عهده‌ی آحاد مردم است.»

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل