1888

اوضاع توافق کره شمال و آمریکا خوب نیست

4 سال قبل

هم رسانی

   مقامات ارشد آمریکا و کره‌شمالی

بی‌بی‌سی به طور ضمنی بر عدم نتیجه‌بخشی روابط میان آمریکا و کره‌شمالی اذعان نمود.

این روزها خط خبری اتاق فکر بی‌بی‌سی فارسی تمرکز بر نوسانات بازار ارز، طلا و برخی گرانی ها در ایران به منظور به پیش بردن مذاکره مجدد با آمریکا در میان افکار عمومی ایرانیان به عنوان تنها راه بهبود اوضاع است اما ظاهراً اوضاع و احوال آنچه که دو ماه قبل دیدار تاریخی رهبران آمریکا و کره شمالی و توافق میان دو کشور خوانده شد خوب نیست. درست فردای پس از انجام این دیدار بود که بی‌بی‌سی فارسی بارها جمهوری اسلامی را تشویق به پیروی از کره شمالی کرد. این خط این رسانه غرب گرا که بودجه اش توسط دولت انگلستان تأمین می شود توسط جریان غرب گرای داخل ایران نیز چه در داخل و چه در بیرون حاکمیت دنبال شد.

اما همان گونه که اشاره شد این روزها  با سربرآوردن دوباره تنش‌ها بین آمریکا و کره شمالی، بی‌بی‌سی فارسی نیز مجبور به پوشش ماجرا بدون اشاره به غلط بودن نسخه پیچی دو ماه قبل اش برای ایران شده است. به اعتراف بی‌بی‌سی فارسی، وزرای خارجه دو کشور در حاشیه نشست اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا، آسه‌آن، در سنگاپور با هم دست دادند و لبخند می‌زدند ولی پیداست تنش بین این دو کشور هم‌چنان بالاست. مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، از کشورهای دیگر خواسته است فشار تحریم‌ها علیه پیونگ‌یانگ را حفظ کنند. در همین حال ری یونگ‌هو، وزیر خارجه کره شمالی، از این حرف‌های هم‌تای آمریکایی‌اش انتقاد کرده و آن را "هشداردهنده" خوانده است. او گفته است که کشورش اقداماتی عملی کرده است اما سخنان وزیرخارجه ایالات متحده، "نشان‌دهنده بازگشت آمریکا به گذشته، و دور شدن از نیت‌های رهبرش [دونالد ترامپ]" است.

در ادامه بی‌بی‌سی فارسی بدون اشاره به بدعهدی های ترامپ در قبال کره شمالی با متهم کردن روس ها در وب سایت خود می­نویسد: "در روزهای گذشته گزارش‌هایی منتشر شده درباره این‌که روسیه با راه‌دادن هزاران کارگر از کره شمالی، به‌طور بالقوه تحریم‌های پیونگ‌یانگ را نقض کرده است. روسیه این گزارش‌ها را رد کرده است".

در نهایت بی‌بی‌سی فارسی اگرچه بازهم اعتراف به شکست نسخه پیچی اش برای ایرانی ها نمی کند اما در نهایت امر اعتراف جالب دیگری را مطرح می کند که نشان دهنده عدم جدی بودن ترامپ در توافق با کره شمالی است. این رسانه نزدیک به مخالفان بهایی و غرب گرای حکومت ایران می­نویسد: "با نزدیک شدن زمان انتخابات کنگره آمریکا، دونالد ترامپ می‌کوشد تا ملاقات با کیم جونگ‌اون را به عنوان یک دستاور عمده در سیاست خارجی مورد تاکید قرار داده و از آن برای جلب حمایت مردم از نامزدهای حزب جمهوریخواه بهره‌برداری کند. در مقابل، سیاستمداران و رسانه‌های مخالف او خواستار روشن شدن نتیجه عملی و پیشرفت مذاکرات دو طرف بوده‌اند".

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل