1948

پاسخ‌های عجیب نفیسه کوهنورد در برنامه دیدبان

4 سال قبل

هم رسانی

   نفیسه کوهنورد، مجری و گزارشگر بی‌بی‌سی فارسی

نفیسه کوهنورد، مجری و گزارشگر بی‌بی‌سی در دیده‌بان این هفته، از سخنانی عجیب برای فضاسازی علیه ایران استفاده کرده‌اند.

برنامه دیدبان هفته گذشته بی‌بی‌سی فارسی با اجرای "مریم افشنگ" و "مسعود بهنود" تمرکز خاصی را بر نمایش فضای تقابل میان مجلس و دولت، انتقاد از وفاداری روحانی به نظام، تخریب عدم رویکرد تقابلی او در روز حضور در مجلس و ارئه تصویر تیره و تار از ادامه روابط دولت با مجلس را در دستور کار قرار داد. این اهداف در دو بخش مرور روزنامه های چاپ ایران و مرورها کارتون های آنها بارها مورد برجسته‌سازی قرار گرفت.

در میانه برنامه نیز با تشدید انتقادها نسبت به 5 گزارش کاملاً جهت­دار "نفیسه کوهنورد" در خصوص سالگرد 30 سالگی جنگ عراق علیه ایران، اتاق فکر بی‌بی‌سی فارسی با فراخواندن او به داخل استدیو تلاش کرد تا از این مجموعه گزارش‌ها دفاع کند. کوهورد در پاسخ به سوالی در خصوص همزمانی پخش این گزارش‌ها با بحث تحریم‌ها و افزایش نرخ ارز و تلاش بی‌بی‌سی فارسی برای تفرقه افکنی میان دو کشور بلافاصله با پررنگ کردن تجربه عاطفی و احساسی خود از دوران جنگ، بحث مفقودین و صحنه 76 تابوت در یکی از گزارش های این مجموعه، تنها اقدام خود را روایت گری واقعیت‌ها نامید!

او پس از گرفتن این ژست بی­طرفانه در پاسخ به انتقادها در مورد سیاه نمایی اش در این 5 گزارش و متهم کردن ایران و رهبران آن در جنگ بار دیگر مدعی شد که او تنها روایت ماجررا انجام داده است و در عراق مواضع افراد در این خصوص متفالوت است. کوهنورد در نهایت در پاسخ به انتقادها در مورد استفاده صدام از بمب‌های شیمیایی بر علیه ایرانی‌ها در جنگ و نپرداختن به نقش دولت های غربی در تجهیز صدام به این سلاح‌های مخرب در گزارش های خود، بدون اشاره به نام کشور انگلستان مدعی شد که او دنبال مقصریابی نبوده است و تنها دنبال ترسیم تجربه‌ها بوده است!

در مورد گزارش‌های کوهنورد برخی تحلیل گران بر این باورند که یکی از سیاست‌های انگلستان و اتاق فکر بی‌بی‌سی فارسی تفرقه‌افکنی میان شیعیان عراقی و ایرانی است. همزمانی پخش این گزارش‌ها با ادعای برخی رسانه‌ها از جمله بی‌بی‌سی فارسی در مورد روابط غیراخلاقی زوار عراقی با زنان و دختران ایرانی گواه این مسئله است که سخنان خانم نفیسه کوهنورد صحت نداشته و این گزارش‌ها با سفارش دستگاه امنیتی سرویس برون مرزی انگلستان برای تشدید دوقطبی‌سازی در این مقطع زمانی تهیه و بر روی آنتن رفته است.

 رخی تحلیل‌گران دیگر نیز ضمن تأیید نگرش اول، بر این باورند که گزارش‌های 5 گانه اخیر بی‌بی‌سی فارسی در خصوص سالگرد 30 سالگی پایان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران را باید در چهارچوب تلاش اتاق فکر این رسانه انگلیسی برای جا انداختن روایت انحرافی و تحریف شده به جای روایتی که سال‌ها از سوی مردم و حتی حکومت تهران در خصوص جنگ 8 ساله تبلیغ شده است را می‌توان به عنوان یکی دیگر از اهداف بلدمدت بی‌بی‌سی فارسی در این خصوص دانست.  

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل