1970
سریال ادامه دار اخراج ها در بیبیسی فارسی؛ این قسمت "پناه فرهادبهمن"
|
4 سال قبل
هم رسانی
|
پناه فرهادبهمن هم اخراج شد
رسوائی اخلاقی در بیبیسی فارسی که دامن همه را گرفت؛ اخراج هایی دیگر در راه است...
اگر به تاریخ تاسیس تلویزیون بیبیسی فارسی نگاه کنیم می بینیم اعلام وجود این شبکه دقیقا چند ماه مانده به انتخابات 88 است و درست در جریانات و تشویش های موسوم به جنبش سبز تمام تلاش خود را انجام داد تا با تهییج و تاثیر بر افکار عمومی بعنوان یک رسانه معاند نقش ایفا نماید.
بیبیسی (در قالب رادیو بیبیسی فارسی) قبلا و در برگ هایی قدیمی تر از کتاب تاریخ و در اثنای کودتای خونین 28 مرداد نیز چنین رویکردی داشت و با پخش اسم رمز (حالا دقیقا نیمه شب است) به هماهنگی و اعلام دستور برای عوامل کودتا کمک نموده است.
عوامل تلویزیون بیبیسی فارسی( که عمدتا بهائی هستند) در ابتدا با ترکیبی از فعالین رسانه ای معاند ایران، برخی عوامل رادیو بیبیسی، برخی کارکنان رادیو فردا و ... آغاز به فعالیت نمودند. مدیریت تلویزیون بیبیسی فارسی نیز بر عهده صادق صبا نهاده شد.
سرمایه چند صد میلیارد دلاری تلویزیون بیبیسی فارسی نیز توسط وزارت امور خارجه انگلیس تامین گشت.
بهر صورت چند سال از فعالیت این رسانه گذشت و حاشیه های گوناگون در این رسانه خللی جدی وارد نساخت تا زمانی که فساد اخلاقی کارکنان این شبکه رسانه ای شد. فسادی اخلاقی که سر منشا آن به مدیر تلویزیون این شبکه ( صادق صبا ) و با یکی از مجریان زن تلویزیون فارسی بیبیسی (پونه قدوسی - مجری برنامه ی تعطیل شده ی نوبت شما) باز می گشت. این اتفاق موجی از انتقاد را روانه این رسانه ساخت به گونه ای که بهرحال بخش قابل توجهی از محبوبیت این رسانه کاست، نگاه ها نسبت به این شبکه تلویزیونی منفی شد و در نهایت منجر به تعطیل شدن برنامه ی مشهور "نوبت شما" نیز گشت.
عواقب این رسوائی اخلاقی در کوتاه مدت منجر به اخراج "پونه قوسی" از برنامه پخش زنده ی "نوبت شما" شد؛ سایر مجریان قدیمی این برنامه نیز هجمه ی انتقادات بینندگان قرار گرفتند و یک به یک از این برنامه خارج شدند و به ناچار جای خود را به مجریان جدید و بدون حاشیه ای دادند که هرگز محبوبیت مجریان گذشته را نداشتند و کلا برنامه "نوبت شما" به قول معروف از سکه افتاد. اتفاقات دنباله دار در این برنامه ی زنده به دلیل انتقادات بینندگان در نهایت منجر به تعطیلی این برنامه شد.
اما این پایان کار نیست؛ آتش در جنگل تلویزیون بیبیسی فارسی افتاده بود و هنوز دامن یک به یک اعضا و عوامل این رسانه را می گیرد. مدتی از این اتفاقات نگذشته بود که مدیر بخش تلویزیون بیبیسی فارسی ( و به نوعی آغاز کننده ی این ماجرا ) "صادق صبا" اخراج شد. جای خود را به "رزیتا لطفی" داد. وی پس از اخراج از این شبکه به "رادیو فردا" پیوست.
مهدی (سیاوش) اردلان نیز دست از اجرای برنامه های زنده شست؛ صنم دولتشاهی، ستار سعیدی، ناجیه غلامی و نفیسه کوهنورد نیز همگی عطای برنامه های زنده را به لقای آن بخشیدند و به بخش های کم اهمیت فرستاده شدند. از دیگر مجریان با سابقه "فرناز قاضی زاده" بود که با مدیریت جدید رزیتا لطفی ممنوع التصویر شد و تا مدت ها اجازه اجرای برنامه نداشت.
پس از آمدن مدیر جدید در این تلویزیون و البته با توجه به آنچه اشاره شد و در کنار سیاست های مدیریت جدید این شبکه، نیروهای قدیمی کم کم اخراج می شوند و جای خود را به نیروهای جدید می دهند زیرا بار حاشیه ای که با خود دارند به نوعی آن ها را به مهره هایی سوخته بدل کرده است.
چندی پیش مهدی پرپنچی ( که خود از گزینه های جدی مدیریت این تلویزیون به شمار می رفت) نیز اخراج شد و بدون هیچ مقدمه ای پس از سال ها همکاری کنار گذاشته شد. او نیز سرنوشتی شبیه به صادق صبا پیدا کرد و به "رادیو فردا" پیوست.
این حجم از اخراج و تغییرات اتوبوسی در بیبیسی فارسی موجب انتقادات فراوان گشته به نوعی که برخی کارکنان با سابقه ی این شبکه به نشانه اعتراض در شرف ترک این رسانه قرار گرفته اند. از جمله سایر نام های خط خورده در این رسانه می توان به "محمد منظرپور" و "جمشید برزگر" نیز اشاره کرد.
یکی دیگر از تاثیر گذارترین نیروهای بیبیسی فارسی که در ماه های اخیر استعفا کرد (بخوانید اخراج شد) "فرداد فرحزاد" بود. مجری با سابقه ای که نه به دلیل رسوائی های اخلاقی بلکه به دلیل اعتراض و اختلاف نظر شدید با مدیریت جدید پس از 10 سال فعالیت در این تلویزیون راه خود را سوا کرد. اخراج او نیز باعث انتقادات شدید از مدیریت جدید این تلویزیون شد.
و اما آخرین نامی که راه خیل عظیم اخراج شدگان بیبیسی فارسی را پیش گرفته "پناه فرهاد بهمن " است؛ اخراج خبرنگار با سابقه ای که حتی منجر به واکنش علنی همکاران وی در این تلویزیون گشته است.
سیر تحولات و اخراج ها در بیبیسی فارسی به گونه ای است که برخی بر این باورند هر روز باید منتظر اعلام نامی دیگر از اخراج شده گان باشیم؛ و سریال اخراجی های بیبیسی فارسی به نامهایی همچون ناجیه غلامی، فرناز قاضی زاده، فرن تقی زاده، مهدی (سیاوش) اردلان، ستار سعیدی، مسعود بهنود، حسین باستانی و... ادامه خواهد یافت و پیش بینی می شود دیر یا زود با این شبکه قطع همکاری خواهند کرد و یا اخراج خواهند شد.
مشاهده نظرات
هم رسانی
چگونه میتوانید این مطلب را به دیگران برسانید؟
بالا
مهمترین خبرها
دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابیگری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و همراستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.
3 سال قبل