1985

وارونگی حقیقت و تبدیل شدن قربانی به متهم!

4 سال قبل

هم رسانی

   کنسولگری ایران در بصره

بی‌بی‌سی فارسی در بخشی از آخرین برنامه «شصت دقیقه»، با پرداختن به تحولات اخیر عراق و حمله به کنسولگری ایران در بصره، تلاش کرد تا واقعیت را وارونه نشان دهد.

به گزارش بی‌بی‌سی پرشین؛

 

شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی در تازه‌ترین قسمت از برنامه «شصت دقیقه»، به سراغ تحولات داخلی اخیر در عراق رفته و با اشاره به موضوع حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در عراق، با وارونه نمودن واقعیت، تلاش کرده است که جای قربانی و متهم را تغییر دهد.

«نادر سلطان‌پور»، مجری این برنامه در توضیح این بخش می‌گوید: «ایران و آمریکا، هر یک دیگری را به دست داشتن در حمله به اماکن دیپلماتیک خود در عراق متهم می‌کند، دو کشوری که بعد از سقوط حکومت صدام حسین، به دلایل کاملا متضاد، نزدیک‌ترین هم‌پیمانان بغداد شدند و این سال‌ها را همواره با هم در جنگ قدرت سپری کردند؛ گرچه گه‌گاه منافعشان یکی می‌شد، مثلا وقتی داعش سربرآورد. اما حالا که تلاش برای تشکیل یک دولت ائتلافی در عراق به کلافی سردرگم تبدیل شده، این دو می‌خواهند سر کلاف در دست نزدیکانشان باشد. واشنگتن می‌گوید اگر متحدان ایران در عراق به منافع آمریکا حمله کنند جواب قاطعی به تهدان خواهد داد.»

در ادامه گزارشی از «رعنا رحیم‌پور» پخش می‌شود که در بخشی از آن بیان می‌کند: «کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای برای ایران خط و نشان کشیده است. آمریکا به ایران هشدار داده که هرگونه حمله متحدان تهران در عراق که به نیروها و یا مراکز آمریکایی آسیب بزند، با واکنش سریع و قاطع روبرو خواهد شد و آمریکا ایران را مسئول می‌داند. کاخ سفید گفته ایران جلوی حمله نیروهای مورد حمایتش را نگرفته، نیروهایی که به گفته آمریکا از آن‌ها حمایت مالی، آموزشی و تسلیحاتی می‌کند.»

اما واقعیت به گونه‌ای کاملا متفاوت از آن چیزی است که بی‌بی‌سی در این برنامه به مخاطبین خود منتقل می‌کند.

بی‌بی‌سی و مقامات آمریکایی به بهانه تنها احساس خطر در مناطقی که اماکن دیپلماتیک ایالات متحده واقع هستند، این گونه برآشفته و جمهوری اسلامی را تهدید و متهم می‌کنند، اما دلیل این آشفتگی چیست؟!

برای یافتن پاسخ این سوال فقط کافیست که چند روز به عقب برگردیم؛ جایی که عده‌ای آشوب‌گر اخیرا با تعرض به کنسولگری جمهوری اسلامی در بصره، به آن حمله کرده و ساختمانش را به آتش کشیدند.

بسیاری از کارشناسان چه در ایران و چه در عراق و البته بسیاری از مردم بصره که چند وقتی درگیر آشوب خیابانی یک گروه بوده‌اند، بر این موضوع تأکید دارند که این آشوب‌ها و در پی آن حمله و به آتش کشیدن کنسولگری ایران در بصره، توسط عاملین مدیریت شده از سوی عربستان و البته آمریکا صورت گرفته است و بسیاری کنسولگری ایالات متحده در بصره را مرکز فرماندهی این اغتشاشات می‌دانند.

عده‌ای از کارشناسان و مردم نیز بر این باور هستند که در آستانه عاشورای حسینی و در پی آن اربعین حسینی، طرحی آمریکایی – سعودی در حال اجراست که تلاش می‌کند به شکل‌هایی مختلف چه در داخل خاک ایران و چه در داخل خاک عراق، مردم دو کشور را نسبت به هم بدبین کرده و با تخریب اتحاد شیعیان، جایگاه عظیم حماسه مردمی پیاده‌روی اربعین را خدشه‌دار کند؛ هرچند مردم هر دو کشور بصیرت و آگاهی کافی برای درک این دشمنی را دارند و تلاش دسته‌جمعی و خودجوش جوانان عراقی برای مرمت و بازسازی ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی در بصره را می‌توان نشانه همین بصیرت دانست.

با این وجود، اتهام‌زنی و تهدید ایران توسط مقامات آمریکایی را می‌توان فراری رو به جلو برای پنهان کردن نقش خود در حوادث اخیر دانست؛ طرحی که بی‌بی‌سی همانند همیشه در آن به ارائه خدمت می‌پردازد.

بگذریم از اینکه ایران و آمریکا حتی در مورد داعش هم با یکدیگر نقطه اشتراکی نداشتند، زیرا جمهوری اسلامی در کنار مردم عراق و سوریه با تروریست‌های داعشی جنگیده است، اما ایالات متحده از ابتدا تا انتها حامی و همراه این جنایتکاران بوده و همچنان هم پشتیبان آن‌هاست.

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل