1995

ایران از تحولات سوریه خارج شد!

4 سال قبل

هم رسانی

   دیدار رؤسای جمهور ایران، روسیه و ترکیه بر سر مسائل و تحولات سوریه

شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی به گونه‌ای توافق سوچی در خصوص سوریه را بازتاب داده است که گویی ایران دیگر هیچ نقشی در این موضوع ندارد.

به گزارش بی‌بی‌سی پرشین؛

 

شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی در گزارشی که اخیرا منتشر کرده است، به موضوع توافق میان مقامات ترکیه و روسیه بر سر ادلب پرداخته و به شکلی واکنش نشان می‌دهد که انگار جمهوری اسلامی ایران هیچ نقشی در توافق سوچی و تحولات آینده سوریه ندارد.

بی‌بی‌سی فارسی در این گزارش که با تیتر «توافق پوتین و اردوغان در غیاب روحانی» منتشر کرده است، می‌نویسد: «در جریان دیدار روسای جمهوری روسیه و ترکیه در شهر سوچی، توافق شد که از روز ۲۳ مهرماه (۱۵اکتبر) منطقه ای به عرض ۱۵ تا ۲۵ کیلومتر منطقه حائل و غیرنظامی برقرار شود. براساس توافق صورت گرفته قرار است با هماهنگی روسیه و ترکیه این منطقه حائل، مانع از تماس ارتش سوریه و شورشیان مسلح شود.

روسای جمهوری روسیه، ترکیه و ایران کمتر از دو هفته پیش در تهران یک نشست مشترک سه جانبه برگزار کردند که محور اصلی آن وضعیت ادلب بود. ادلب آخرین پایگاه شورشیان علیه حکومت بشار اسد محسوب می شود. دولت بشار اسد در تلاش است تا با کنترل این استان، تسلط خود بر کل خاک سوریه را تکمیل کند.

در جریان اجلاس سه جانبه تهران، روسای جمهور ایران و روسیه درخواست آتش‌بس آقای اردوغان در ادلب را رد کرده بودند. آقای اردوغان خواستار درج موضوع آتش بس در ادلب در بیانیه پایانی نشست تهران بود اما ولادیمیر پوتین گفت که چون نماینده ای از طرف شورشیان در ادلب و دولت بشار اسد حضور ندارند، نمی شود برای آنها تعهدی ایجاد کرد.»

این در شرایطی ست که جمهوری اسلامی یکی از پایه‌های هرگونه توافقی در خصوص سوریه بوده و هست و توافق سوچی نیز کاملا زیر نظر و با آگاهی و مشورت ایران اتفاق افتاده است.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به این توافق، رسما از استقبال و حمایت جمهوری اسلامی از این توافق خبر داده و گفته است: "نشست سران دو کشور روسیه و ترکیه و اعلام توافق حاصل شده پیرامون چگونگی حل و فصل مسئله ادلب درسوریه گامی مهم و اساسی در زدودن بقایای تروریست ها در سوریه است که می تواند از طریق مساعدت های مورد نیاز برای حل و فصل سیاسی مسائل سوریه و در نظر گرفتن تمام جوانب انساندوستانه، به روند استقرار صلح در سوریه و پایان بخشیدن به حیات گروه های تروریستی در این کشور کمک کند. توقف هرگونه خشونت و خونریزی در عین پاکسازی منطقه از تروریسم مستقر در این نقطه از اساسی ترین و اصولی ترین ارکان سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است. امیدواریم نتایج اجلاس سوچی بتواند در چارچوب روند مثبت و موفق آستانه و در ادامه مسیر اجلاس اخیر تهران و تلاش های دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران، هر چه سریعتر به حل و فصل مصایب مردم سوریه و تسریع در پاکسازی این کشور از حضور نیروهای خشونت گرا با رعایت جنبه های انسانی، نقش موثری داشته باشد."

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان نیز در واکنش به این توافق از نقش سازنده و اثرگذار ایران در مشورت‌ها و تصمیم‌گیری‌های پشت پرده توافق سوچی سخن گفته است؛ وی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی توئیتر به همین موضوع تأکید داشته و نوشته است: "دیپلماسی فعال مسئولانه در چند هفته گذشته ـ سفر من به آنکارا و دمشق و سپس اجلاس سران ایران، روسیه و ترکیه در تهران و نشست اخیر در سوچی ـ به جلوگیری از جنگ در ادلب منتهی می شود. دیپلماسی اثر دارد."

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل