2050

نگاه ضد ایرانی بی‌بی‌سی به اختلالات روانی

4 سال قبل

هم رسانی

   بهره‌برداری ضد ایرانی بی‌بی‌سی از اخنلالات روانی

شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی در گزارشی ویژه به بررسی وضعیت اختلالات روانی در ایران پرداخته و به طوری کاملا یک‌سویه تلاش کرده است تا این موضوع را بحرانی مربوط به ایران نشان دهد.

به گزارش بی‌بی‌سی پرشین؛

 

شبکه فارسی زبان بی‌بی‎سی که در سال‌های فعالیت خود نشان داده از هیچ بهانه‌ای برای فضاسازی منفی علیه ایران غافل نیست، بار دیگر به موضوعی اجتماعی پرداخته و در گزارشی تصویری از "مریم افشنگ" که در وب‌سایت خود منتشر کرده است، با نگاهی ضد ایرانی از وضعیت بحرانی اختلالات روانی در کشورمان خبر داده است.

بی‌بی‌سی در این گزارش با این تیتر که «یک چهارم ایرانی‌ها با اختلالات روانی دست و پنجه نرم می کنند»، آورده است: «اختلالات روانی مثل همه بیماریها، نتیجه اختلالی در ژنتیک یا در محیط زندگی فرد است. تغییر مسائل ژنتیکی ممکن نیست اما می شود در محیط تغییراتی ایجاد کرد که در واقع همان تغییر مسائل اقتصادی و اجتماعی است. یک تحقیق نشان می دهد ۴۵ درصد کسانی که قرض دارند در معرض اختلالات روانی اند. این رقم برای بقیه تنها حدود ۱۴ درصد است. انجمن مددکاری اجتماعی ایران می‌گوید، نزدیک به یک چهارم مردم ایران، نشانه‌هایی از 'اختلالات روانی' دارند. رییس این انجمن می گوید، این رقم در میان دانشجویان بیشتر و حدود ۲۷ درصد است. با توجه به مشکلات اجتماعی و اقتصادی در ایران آیا راهی برای افزایش استقامت روانی افراد در قبال مشکلات محیطی هست؟»

اما اگر با نگاهی بی‌طرفانه به این موضوع اجتماعی نگاه کنیم، به این واقعیت پی خواهیم برد که هرچند وضعیت اختلالات روانی مختلف در ایران چندان خوش‌آیند نیست اما این بحران اجتماعی موضوعی مختص ایران نبوده و در سراسر جهان گسترش دارد و آمارها در ایران اگر کمتر از آمار میانگین جهانی نباشد، قطعا بیشتر از آن نخواهد بود.

به عنوان مثال در خصوص آمریکا باید گفت که سازمان سلامت جهانی (WHO) در سال 2016 میلادی، ایالات متحده را سومین کشور افسرده دنیا بعد از کشورهای چین و هند شناخته شد؛ حدود 15 میلیون آمریکایی دچار بیماری افسردگی هستند که 60 درصد این افراد داروهای ضد افسردگی مصرف می کنند و خود کشی در آمریکا دهمین عامل مرگ و میر است.

وضعیت انگلیس و بسیاری دیگر از کشورهای جهان هم در این موضوع چندان تفاوتی با آمریکا ندارد.

البته باید در خصوص وضعیت اختلالات روانی در ایران توضیحاتی کامل‌تر ارائه داد تا ذهن مخاطبین بیشتر با واقعیت آشنا شود و قطعا تنها بیان موضوعات جهت‌دار و یک‌سویه و طرح سوال نمی‌تواند واقعیت را نشان دهد.

دکتر حسین نحوی نژاد یکی از مقامات ارشد سازمان بهزیستی کشور در گفت وگویی با جام جم آنلاین طی سال گذشته، به این موضوع پرداخته و تأکید می‌کند که "آنچه که تا کنون اعلام شده وجود اختلالات سلامت روان در 25 درصد جمعیت کشور است .ولی این به معنی روانی بودن این افراد نیست؛ چراکه افسردگی زودگذر هم در این چارچوب قرار می گیرد. یا کسی که در موقعیت های شغلی و تحصیلی دچار اضطراب می شود نیز جزو همین 25درصد است. اما آنچه تحت عنوان بیماران روانی می شناسیم کسانی هستندکه به خودشان و دیگران آسیب می زنند و یا اختلال ارتباط با جامعه و حقیقت پیدا می کنند. این افراد حدود یک تا یک ونیم درصد جامعه را تشکیل می دهند که به آنها بیماران اسکیزوفرنی یا سایکوتیک گفته می شود."

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل