2052

پرونده خاشقچی و آزمون دموکراسی برای بی‌بی‌سی فارسی

4 سال قبل

هم رسانی

   جمال خاشقچی، روزنامه‌نگار منتقد عربستانی در دیدار با بن سلمان، ولیعهد آل سعود

نقش آل سعود در پرونده روزنامه‌نگار منتقد عربستانی و اسناد غیر قابل انکار موجود، کار را برای بی‌بی‌سی فارسی سخت کرده است.

ماجرای ناپدید شدن مرموز "جمال خاشقچی" روزنامه‌نگار منتقد دولت سعودی پس از ورود او به کنسولگری عربستان سعودی در استانبول ترکیه، آزمونی جدی را پیش روی دموکراسی‌های غربی که بسیاری از آنها روابط سیاسی و اقتصادی مستحکمی با دولت سعودی دارند، قرار داده است.

دولت سعودی در بد مخمصه‌ای گرفتار آمده و به نظر می‌رسد نمی‌تواند مسئولیت خود را از حادثه احتمالی روی داده برای روزنامه‌نگار منتقد سعودی، منکر شود.

در این بین باید دید رسانه‌هایی همچون بی‌بی‌سی فارسی که در سال‌های گذشته به نوعی پرچمدار و داعیه دار اصلی بحث حقوق بشر در کشورهای مختلف بوده‌اند و همیشه تلاش کرده‌اند با استفاده ابزاری از مساله حقوق بشر و با شعار حقوق بشر کشورهایی همچون ایران را تحت فشار قرار داده و به میز محاکمه بکشانند از این آزمون چگونه خارج خواهند شد.

سال‌ها و دهه‌هاست که بحث استفاده ابزاری از حقوق بشر و سیاسی شدن موضوع حقوق بشر در میان است و کشورهای غربی و رسانه‌هایی همچون بی‌بی‌سی منکر برخورد گزینشی و تبعیض‌آمیز در برابر کشورهای ناقض حقوق بشر می‌شوند. – که عربستان سعودی همواره یکی از صدرنشینان این دسته از کشورهاست – غالب دولت‌های غربی همواره تاکید دارند موضوعات حقوق بشری برای آنها از اولویت‌های نخست تعیین کننده جهت گیری‌های سیاست خارجی آنهاست و حالا ماجرای "جمال خاشقچی" به میان آمده.

حالا یک آزمون عملی در برابر این ادعا قرار گرفته است و باید دید دولت‌های غربی و تبع این دولت‌ها رسانه‌های وابسته چون بی‌بی‌سی فارسی تا چه میزان حاضرند روابط و ملاحظات اقتصادی را در رابطه با دولت سعودی کنار گذارند و به خاطر این رفتار دولت سعودی در مقابل چشمان حیرت‌زده جامعه جهانی، چه خواهند کرد؟

البته به نظر با یک نگاه تاریخی می‌توان به سئوال فوق پاسخ داد و باید گفت این کشورها و رسانه‌های حامی آن‌ها بعد از مدتی سعی می‌کنند از کنار آن عبور کنند و به مانند بسیاری از جنایت‌هایی که این کشور وحشی از خود به ارمغان گذاشته است باید در صفحات تاریخی دنبالش کنیم.

اساساً برای اینکه از رسیدن به پاسخ فوق اطمینان حاصل کنیم خوب است که یک نیم نگاهی به ماجرای غم انگیز یمن بیاندازیم و برخورد رسانه‌هایی همچون بی‌بی‌سی را با این مساله نظاره کنیم. خواهیم دید که در قبال نسل کشی که سعودی‌ها در این کشور مظلوم در حال رقم زدن آن هستند چگونه راحت این رسانه‌های سکوت می‌کنند.

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل