2065

بی‌بی‌سی و توجیه اهانت آمریکایی به تبار ایرانی

4 سال قبل

هم رسانی

   سناتور گراهام که با اهانت به ایرانیان حاشیه‌ساز شده است

شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی در گزارشی به توجیه اهانت یکی از سناتورهای آمریکایی به ایرانیان پرداخته است.

به گزارش بی‌بی‌سی پرشین؛

 

شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی در گزارشی که اخیراً بر روی وب‌سایت اینترنتی خود منتشر کرده است، در واکنش به اهانت آشکار یک سناتور آمریکایی به ایرانیان، تلاش کرده تا ضمن حفظ ظاهر بی‌طرفانه خود، به توجیه این اهانت بپردازد.

بی‌بی‌سی فارسی در این گزارش که با تیتر «ادامه اعتراض به 'شوخی' سناتور گراهام درباره تبار ایرانی» منتشر کرده است، از همان ابتدا و همانطور که از تیتر گزارش پیداست، تلاش کرده است تا با تأکید بر «شوخی» بودن این اهانت، آن را بی اهمیت نشان داده و واکنش به آن را بی‌دلیل معرفی کند.

این شبکه حتی برای شرح تصویر انتخابی خود هم این جمله کاملا جهت‌دار را انتخاب کرده است که «سناتور گراهام گفت برای مردم ایران احترام زیادی قائل است.»

بی‌بی‌سی در ابتدای این گزارش می‌نویسد: «واکنش‌ها به اظهارات روز سه شنبه سناتور جمهوریخواه، لیندزی گراهام، درباره داشتن تبار ایرانی ادامه دارد.

او در یکی از برنامه‌های شبکه "فاکس نیوز" به نام "فاکس و دوستان" درحالی که با حالتی شوخ طبعانه می‌خندید گفته بود که "اسفناک" خواهد بود اگر آزمایش‌های دیان ای نشان دهد اصل و نسب او ایرانی است.

آن حرف سناتور اهل کارولینای جنوبی با واکنش‌های گسترده‌ای روبرو شده است.»

اما بالافاصله این شبکه سلطنتی انگلیسی به توجیه این اهانت پرداخته و ادامه می‌دهد: «سناتور گراهام بعداً به شبکه فاکس گفت که آن سخن کنایه‌ای طنزآمیز به "آیت الله" بود، نه مردم ایران و تاکید کرد که برای مردم این کشور احترام کامل قائل است و آنها را مردمی "شجاع" و "با فرهنگ" می‌داند.

او گفت: "اگر مرا بشناسید می دانید که هیچ کس به اندازه من در مقابل ستمگران از مردم ایران دفاع نمی‌کند."»

اما همانطور که در فضای حاکم بر شبکه‌های اجتماعی مختلف و حتی رسانه‌های خبری مختلف جهان از جمله شبکه خبری سی.ان.ان (CNN) آمریکا می‌توانیم ببینیم، این اهانت سناتور آمریکایی با واکنش بسیار جدی همراه بوده است و بسیاری از ایرانیان حتی ساکن خود آمریکا و کسانی که با اصالت ایرانی، در جایگاه‌های مختلف علمی، تجاری و ... در جهان فعالیت می‌کنند، با شدت به این اهانت پاسخ داده و از تبار ایرانی خود دفاع کرده‌اند.

جمال عبدی، رئیس شورای ملی ایرانیان آمریکا، امید کردستانی، رئیس اجرایی توئیتر، هادی و علی پرتوی، مدیرعامل و بنیانگذار موسسه غیرانتفاعی "Code.org" و ... از جمله چهره‌های مطرح ساکن در ایالات متحده هستند که هر کدام به طریقی به اهانت سناتور گراهام واکنش نشان داده و خواستار عذرخواهی رسمی وی از ملت ایران و ایرانیان ساکن در سایر نقاط جهان شدند.

همانطور که این افراد در واکنش‌های خود به آن تأکید کرده‌اند، بسیاری از مدیران و اثرگذاران در حوزه‌های مختلف صنعتی، تجاری، علمی و ... در جهان، ایرانیان و افرادی با تبار ایرانی هستند که نشان دهنده اهمیت و ارزش این سرزمین است که آثار آن در سطح جهانی مشهود است.

از ریاست یکی از بزرگترین شرکت‌های مخابراتی آمریکا با نام “AT&T” گرفته تا فرماندهی پلیس، وزارت، شهرداری، مدیریت ارشد سازمان فضایی ناسا، شرکت‌ها مطرح تکنولوژی مانند مایگروسافت و گوگل، دنیای پزشکی در عرصه‌های مختلف و ... شاهد حضور چهره‌هایی با تبار ایرانی است که خود گویای نفوذ این اصالت در سطح جهانی است.

تاریخ ایران هم در کنار این واقعیت‌ها کاملاً بارز و غیر قابل انکار است؛ تاریخی که نشان می‌دهد حتی زمانی که ایالات متحده وجود خارجی نداشته، انسان‌هایی با تبار ایرانی در حال فتح دنیا، البته نه با سلاح، بلکه با دانش و توانایی‌های خود بودند.

 بی‌بی‌سی نیز با این توجیهات خود برای اهانت آشکار سناتور آمریکایی، بیش از پیش چهره واقعی‌اش را نمایان ساخته و نشان می‌دهد که دلسوزی‌هایش برای ایرانیان فقط یک دوستی خاله خرسه است.

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل