2068

آمار رسواکننده بی‌بی‌سی پس از 17 سال اشغالگری غرب در افغانستان

4 سال قبل

هم رسانی

   تصویری از تروریست‌های مسلح در افغانستان

شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی در یکی از برنامه‌های اخیر خود، آماری را از وضعیت مناطق مختلف افغانستان ارائه داده است که آن را می‌توان رسوایی بزرگ غرب پس از 17 سال اشغالگری در این کشور دانست.

به گزارش بی‌بی‌سی پرشین؛

 

شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی در یکی از برنامه‌های اخیر «شصت دقیقه»، در شرایطی که به موضوع انتخابات پارلمانی در افغانستان می‌پرداخت، به آماری اشاره کرد که بیشتر از هر زمان دیگری، پوچ بودن تمامی شعارهای غرب در طول بیش از 17 سال اشغال این کشور را نشان می‌داد؛ آماری که کاملا رسمی است و نشان می‌دهد پس از 17 سال مبارزه ادعایی غرب با تروریسم، امروزه تنها 17 درصد خاک افغانستان به طور کامل در کنترل دولت مرکزی این کشور قرار دارد.

«جمال‌الدین موسوی»، مجری این برنامه در کنار «داوود قاری‌زاده»، خبرگزار افغان بی‌بی‌سی آماری را در بخشی از این برنامه ارائه دادند که نشان می‌دهد:


"افغانستان 407 ولسوالی دارد که از این تعداد، فقط 74 ولسوالی در کنترل دولت است و 155 ولسوالی هم تحت نفوذ دولت قرار دارد؛ نفوذ دولت به این معناست که دولت در سرتاسر این ولسوالی‌ها حاکمیت ندارد، چون این مناطق متشکل از روستاهای خیلی زیادی هستند.

14 درصد ولسوالی‌های افغانستان و به عبارتی 56 ولسوالی، در کنترل کامل یا نفوذ گروه‌های مسلحی مانند طالبان و داعش قرار دارند.

30 درصد ولسوالی‌های باقیمانده هم مورد مناقشه هستند."

قابل توجه است که این آمار تکان‌دهنده تازه‌ترین آماری است که اداره بازرسی ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان منتشر کرده است.

این در حالیست که در سال 2001 میلادی آمریکا، انگلیس و متحدانشان با شعار مقابله با تروریسم وارد خاک افغانستان شدند و در طول همه این سال‌ها مدام مدعی تلاش برای برقراری آرامش و امنیت در این کشور بودند.

از طرفی سایر آمارهایی که چند وقت اخیر از منابع رسمی و به ویژه توسط بخش‌ها و شورایهای تخصصی مختلف سازمان ملل متحد منتشر شده است هم نشان می‌دهد که وضعیت امنیت و مبارزه با تروریست‌ها در افغانستان در طول تمامی این سال‌ها چندان قابل توجه و مثبت نبوده که هیچ، بلکه سیر نزولی هم در برخی موارد داشته است.

نماینده سازمان ملل متحد چندی پیش در گزارشی ویژه و بر اساس آماری که تنها به میزان قربانیان مستقیم حملات هوایی آمریکا و متحدانش در افغانستان اختصاص داشت، تأکید کرده است که این میزان در شش ماه اول سال 2018 میلادی بیش از 50 درصد افزایش یافته است.

همین آمارها می‌گویند که تا سال 2016 میلادی بر اساس آمار حداقلی و غیر رسمی موجود، بیش از 30 هزار غیرنظامی افغان در اثر حملات نظامیان آمریکایی جانشان را از دست داده‌اند و این آمار هر سال بیشتر از سال گذشته بوده است به طوری که آمار اعلامی برای تعداد غیرنظامیان قربانی در سال 2006 میلادی بیش از 700 نفر کشته شده را نشان می‌دهند اما این آمار در سال 2016 میلادی به بیش از 3500 نفر رسیده است.

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل