2071

بی‌بی‌سی از انتظارات برآورده نشده FATF در ایران می‌گوید!

4 سال قبل

هم رسانی

   واکنش بی‌بی‌سی به اخبار مربوط به ایران در FATF

شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی در ادامه فضاسازی‌های ضد ایرانی خود در حوزه اقتصاد، اینبار از انتظارات برآورده نشده FATF توسط ایران خبر داده است.

به گزارش بی‌بی‌سی پرشین؛

 

شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی که هم مسیر با برخی دولت‌های غربی و عربی همواره ایران را به مشارکت ایران در عملیات‌های تروریستی و همکاری با این گروه‌ها متهم کرده و حتی اقتصاد ایران را هم تحت تأثیر این گونه اتهامات نشان می‌دهد، اینبار در یکی از سری برنامه‌های چشم‌انداز بامدادی، به نشست عمومی گروه ویژه FATF پرداخته و از انتظاراتی سخن به میان آورده که ایران هنوز برآورده نساخته است.

"جلال فرهنگ"، مجری و گوینده این بخش در توضیحاتی می‌گوید: «گروه ویژه اقدام مالی علیه پولشویی و تأمین مالی تروریسم، FATF، در پایان نشست عمومی خود در بیانیه‌ای اعلام کرد که تعلیق اقدامات احتیاطی علیه ایران را تمدید می‌کند و به ایران چهار ماه دیگر برای اصلاح نظام بانکی‌اش و برآورده کردن انتظارات این نهاد مهلت می‌دهد.

در عین حال، مارشال بلینگسلی، معاون وزیر دارایی آمریکا که رئیس نشست‌های این دوره از FATF بود، در کنفرانس خبری‌اش از آن‌چه کندی پیشرفت ایران در این زمینه خواند، ابراز تأسف کرد.»

پس از این توضیحات ابتدایی صدایی مربوط به این مقام آمریکایی پخش شده که این گونه اتهامات خود علیه کشورمن را مطرح می‌کند: «ما الان در ماه اکتبر 2018 هستیم و FATF به این نتیجه رسیده که از 10 موردی که ایران باید انجام می‌داده، 9 مورد آن کامل انجام نشده است. در نشستمان در پاریس گفتیم که از این وضعیت دلسرد شده‌ایم. از ایران انتظار داریم که به سرعت به تعهداتش عمل کند؛ تعهداتی که مقام‌های عالی ایران مدت‌ها پیش داده‌اند و انتظار داریم تا ماه فوریه همه این اقدامات را تکمیل کنند. اگر چنین نکنند اقدامات بیشتری را برای مقابله با مخاطرات ناشی از ضعف ایران برای مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم انجام خواهیم داد.»

اما در این باره باید گفت که حتی ریاست یک آمریکایی در این گروه خود جای بحث و سوال است؛ اگر واقعیت‌های در جریان امروز و سال‌های اخیر جهان را مورد بررسی قرار دهیم، قطعا در خواهیم یافت که اگر قرار باید لیستی از کشورهای حامی تروریسم حتی به طور تخصصی‌تر، تنها در حوزه مالی معرفی کنیم، ایالات متحده آمریکا در کنار عربستان سعودی، صدر این لیست را به خود اختصاص می‌دهند.

این نوع حمایت‌های مالی از گروه‌های مختلف تروریستی و عملیات‌های تروریستی مختلف به گونه‌ای در آمریکا نفوذ کرده و جا افتاده است که در جریان جنگ و جنایت آن‌ها در سوریه طی سال‌های اخیر، ما حتی شهد اختصاص ردیف بودجه ویژه کاخ سفید و کنگره برای حمایتشان بوده‌ایم.

از طرفی نوع مراودات و تبادلات مالی میان آمریکا و عربستان سعودی نیز با توجه به سابقه جنایات آل سعود، از قتل‌عام در یمن گرفته تا ارتباط با گروه‌هایی نظیر القاعده، داعش، جبه النصره و ... و حتی قتل وحشیانه جمال خاشقچی، روزنامه‌نگار منتقد در ترکیه، کاملا در راستای ترویج تروریسم و خشونت در منطقه و جهان است و قوانین اولیه حقوق بشری را هم نقض می‌کند.

بعلاوه از سویی دیگر با همه اختلافات بر سر نوع و گرایش کاری FATF و علی‌رغم مخالفت‌های گسترده طیف‌های مختلف در داخل ایران، در روزهای اخیر شاهد تصویب لایحه مربوط به آن در مجلس شورای اسلامی بودیم و دیگر معلوم نیست این گروه و در رأس آن دست‌های پشت پرده غربی و عربی‌اش از ایران چه انتظاراتی داشته‌اند که از ده مورد ادعایی، 9 مورد هنوز انجام نشده است!

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل