2123

اعتراف جالب بی‌بی‌سی در خصوص شکست مذاکرات کره شمالی و آمریکا

4 سال قبل

هم رسانی

   مذاکرات رهبران کره شمالی و آمریکا

شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی در گزارشی به ناموفق بودن مذاکرات آمریکا و کره شمالی اعتراف کرده است.

بی‌بی‌سی از جمله رسانه‌های ماهواره‌ای فارسی زبان بود که پس از دیدار میان رئیس جمهور آمریکا و رهبر کره شمالی تبلیغات گسترده‌ای را در میان افکار عمومی ایرانیان برای وادار کردن مقام‌های این کشور به تسلیم و مذاکره با ترامپ خودشیفته را در کانون عملیات رسانه‌ای خود قرار داد.

همزمانی این دیدار با خروج آمریکا از برجام باعث شد که بی‌بی‌سی اینگونه تبلیغ کند که تنها راه مقابل ایرانی‌ها کنار گذاردن اصول خود و توافق با ترامپ به عنوان تنها راه بهبود شرایط اقتصادی و تأمین منافع ملی ایرانیانیان است. البته ظاهراً گذشت زمان خوش باوری‌های اولیه در مورد آخر و عاقبت دیدار رهبران آمریکا و کره شمالی را به عنوان الگویی برای روابط تهران و واشنگتن را با یأس مواجه کرد. عهدشکنی‌های آمریکا پس از توافق و دیدار با رهبر کره شمالی و تصویرسازی‌های غلط و کذب بی‌بی‌سی فارسی در خصوص موقعیت کره شمالی در این مذاکره از جمله علت‌های شکست تحلیل‌های جهت دار اتاق فکر این رسانه انگلیسی نزدیک به مخالفان بهایی و غرب‌گرای جمهوری اسلامی بود.

البته این روزها شکست توهمات اولیه دروغین بی‌بی‌سی فارسی کار را به جایی رسانده است که این رسانه مدعی اطلاع رسانی شفاف و بی طرفانه ناخواسته و به قلم لورا بیکر مجبور به اعتراف شود که تمامی خوشبینی های این رسانه توهمی بیش نبوده است. بی‌بی‌سی در این باره در وب سایت خود می‌نویسد: "یادتان هست که دونالد ترامپ و کیم جونگ اون شیفته هم شده بودند؟ به نظر می‌رسد دیگر با هم صحبت هم نمی‌کنند. در عوض آمریکا و کره شمالی ظاهراً خیره به هم نشسته‌اند و منتظرند تا طرف مقابل حرکتی از خودش نشان بدهد. هیچ‌کدام حاضر به کوتاه آمدن نیستند".

در ادامه نویسنده به صورت ضمنی اعتراف می‌کند که برخلاف ادعاهای بی بی سی، ریشه این بن‌بست میان آمریکا و کره‌شمالی این است که هیچ‌گاه بر سر هدف "خلع سلاح هسته‌ای" توافقی نکردند. پس اینکه دو کشور از مذاکره درباره خلع‌سلاح صحبت می‌کنند به چه معنی است؟ بله، دو رهبر در سنگاپور توافقی امضا کردند اما فقدان جزئیاتی که هنگام امضای این قرارداد مطرح شد تازه شروع به نشان دادن تأثیر خود در مذاکرات کرده است. از همان ابتدا پیونگ‌یانگ موضع خود را مشخص کرد. آن‌ها خلع‌سلاح نمی‌شوند. آن‌ها به دنبال روندی تدریجی هستند که بتوانند در مقابل واگذار کردن چیزهای کوچکی امتیازاتی بگیرند.

لورا بیکر در انتهای مطلب خود همچنین می‌نویسد: "کره شمالی ادعا کرده که بهبود روابط با ادامه تحریم‌ها هم‌خوانی ندارد و آمریکا مستبدانه بدون تغییری در موضعش لاف می زند و گزاف می‌گوید و مکرراً از درک خواسته‌های ما درمانده است. چندین تحقیق از سوی سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا و سازمان ملل متحد نشان می‌دهند که کره شمالی ساخت و یا ذخیره تسلیحات هسته‌ای خود را متوقف نکرده است.  کره شمالی گزینه‌ای هم پیش رو دارد. می‌تواند یک موشک دیگر را هم آزمایش کند و مایه شرمندگی رییس جمهوری آمریکا و ادعایش مبنی بر پایان تهدیدها از سوی پیونگ یانگ شود".

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل