2125

اعتراف جالب کارشناس بی‌بی‌سی روی آنتن زنده

4 سال قبل

هم رسانی

   طالبان در افغانستان

کارشناس بی‌بی‌سی فارسی به مذاکره مستقیم دولت افغانستان و نمایندگان غرب با طالبان و ناکامی آن اعتراف کرده است.

این روزها با تشدید جنگ داخلی در افغانستان شاهد فروپاشی تمام و کمال شعارهای آمریکایی‌ها در خصوص این کشور پس از سال 2001 هستیم. فعالیت‌های مخرب آمریکا و غرب و ایجاد دولتی ضعیف در کابل اگرچه با هدف مهار ایران، چین و روسیه و کشاندن ناامنی به مرزهای این سه رقیب غرب به اجرا گذاشته شد در عمل بحران ناامنی افغانستان را به کلاف سردرگمی بدل کرده است که دیگر هیچ کس قادر به حل آن نیست.

 این روزها کار به جایی رسیده که حتی به اعتراف ارتش آمریکا گروهی چریکی به نام طالبان به عنوان مجموعه‌ای شکست ناپذیر در بعد نظامی معرفی می‌شود و آمریکایی‌ها به نوعی به گیر کردن در باتلاق افغانستان و شکست تمامی طرح‌های خود برای مقابله با تروریسم اعتراف می‌کنند.

تداوم بی آبرویی‌های کاخ سفید کار را به جایی کشانده است که آمریکایی‌هایی که روزگاری به نام مقابله با تروریسم و طالبان به اشغال افغانستان دست زده بودنند مجبور می‌شود که پس از مذاکراه مخفیانه با طالبان به صورت آشکارا با دشمن خود پای میز مذاکره بنشیند. اگرچه در فرایند صلح و مذاکرات صورت گرفته در این باره رسانه‌های غربی مانند بی‌بی‌سی فارسی همواره به دنبال متهم جلوه دادن گروه طالبان هستند، اما ظاهراً هرگونه برقراری صلح در این کشور وابسته به اراده طرف آمریکایی است.

 نکته جالب توجه آنکه که علی رغم خط خبری همیشگی بی‌بی‌سی فارسی در خصوص پروسه صلح در افغانستان، چندی قبل وحید مژده از کارشناسان سیاسی افغانستانی بر روی آنتن زنده این شبکه انگلیسی به صراحت ضمن زیر سؤال بردن نگرش خوشبینانه آمریکایی‌ها در خصوص روند مذاکرات صلح با طالبان اعلام کرد که که این مذاکرات در مراحل ابتدایی خود قرار دارد و طالبان بر این باور است که آمریکایی‌ها نمی‌تواند برای افغانستانی‌ها تعیین تکلیف کند. طالبان بیش از آنکه سیاسی اندیش باشد ایدئولوژی اندیش است و لذا واشنگتن نمی‌تواند آنها را بخرد.

 او در نهایت همچنین گفت که موفقیت روند صلح به طالبان به آمریکایی‌ها مرتبط است و خواسته‌های سه گانه طالبان شامل خروج نیروی‌های آمریکایی از خاک افغانستان، آزادی زندانیان سیاسی و در نهایت خروج نام اعضای طالبان از لیست سازمان ملل کاملاً صریح و شفاف به نماینده امریکا در مذاکرات صلح با طالبان توسط این گروه انتقال داده شده است.

در مجموع به نظر می‌رسد که در شرایط فعلی به دلیل سیاست‌های غلط آمریکا در افغانستان از سال 2001 به این سو آمریکایی‌ها در موضع ضعف قرار گرفته‌اند و چاره‌ای جز مذاکره با طالبانی که خود از آن پیشتر به عنوان گروهی تروریستی یاد می‌کردنند ندارند.

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل