2167

اسرائیل در سوق دادن روسیه به سمت خود و مهار ایران شکست خورد

4 سال قبل

هم رسانی

   ناکامی اسرائیل در سوریه به روایت بی‌بی‌سی

بی‌بی‌سی در گزارشی نادر به ناکامی اسرائیل در تحولات سوریه پرداخته است.

 به دنبال تشدید عملیات رسانه‌ای ضدایرانی مقام‌های رزیم صهیبونیستی در سوریه و انجام برخی عملیات‌های کور نظامی بر علیه مواضع ارتش سوریه، ایران و حزب الله لبنان در این کشور مقام‌های این رژیم تلاش کردنند تا با تحت فشار قرار دادن مقام‌های روسیه، به نوعی تهران را مجبور به خارج کردن نیروهای مستشاری خود از سوریه کنند.

البته ظاهراً این تلاش مقام‌های رژیم اسرائیل با شکست مواجه شده است به گونه‌ای که حتی بی‌بی‌سی فارسی نیز مجبور شده است پس مدت‌ها به آن اعتراف کند. به گزارش وب سایت این رسانه انگلیسی نزدیک به مخالفان بهایی و غرب گرای جمهوری اسلامی، پس از سقوط هواپیمای متعلق به سرویس اطلاعاتی روسیه بر فراز سوریه در مهر ماه گذشته تنش بین دو کشور روسیه و اسرائیل بالا گرفت. با توجه به این که اسرائیلی در دو سه سال اخیر شروع به عملیات‌های هوایی در سوریه کرده است، روس‌ها با متهم کردن اسرائیل در انهدام هواپیمای روسی در حقیقت به دنبال محدود کردن حضور اسرائیل در داخل مرزهای سوریه هستند. در راستای این سیاست، روس‌ها با ایجاد پایگاه‌های نظامی خود در سوریه پیامی هم به دولت دونالد ترامپ دادند مبنی بر توانایی‌های نظامی و هژمونی روسیه در خاورمیانه.

در ادامه بی‌بی‌سی فارسی می‌نویسد: پس از سقوط هواپیمای روسی بر فراز مرزهای سوریه روابط بین اسرائیل و روسیه بخصوص در مورد تعهدات متقابل آن‌ها برای همکاری نظامی (انجام عملیات‌های هوایی) در خصوص حل مسئله سوریه را نیز خدشه دار کرد. در پی این رویداد، مقامات اسرائیلی با ارسال چند تن از نمایندگان عالی رتبه نظامی در صدد عادی سازی دوباره روابط با روسیه بودند اما روسیه با تقاضای آن‌ها موافقت نکرد.  شاید بتوان گفت که تنها اقدامی که خواهد توانست بحران و تنش به وجود آمده بین اسرائیل و روسیه را به نحوی از انحا خنثی بکند، عقب نشینی کامل ایران از سوریه است. اما واقعیات موجود حکایت از این امر دارد که ایران به رغم مشکلات داخلی و فشارهای اقتصادی ناشی از تحریم‌های اقتصادی ایالات متحده، همچنان پایبند به سیاست‌های کلی خود در منطقه بوده و کماکان به دنبال تبدیل شدن به قدرت هژمونیک منطقه خاورمیانه است. با این همه، نمی‌توان موضوع حضور نظامی ایران در داخل مرزهای سوریه را تنها دلیل تنش بین اسرائیل و روسیه قلمداد کرد.

در انتها بی‌بی‌سی فارسی معتقد است که نکته قابل توجهی که باید بدان اشاره کرد این است که اسرائیل در سوریه تنها نیست و در چارچوب ائتلاف متشکل از اسرائیل، ایالات متحده و عربستان است که اکنون نیروهای اسرائیلی به حضور خود در سوریه ادامه می‌دهند. هدف اصلی این ائتلاف مقابله با قدرت گرفتن حاکمیت روس‌ها در شرق مدیترانه و پشتیبانی از حضور نظامی ایالات متحده در این منطقه است. این در واقع امر مسلمی است که خوشایند روس‌ها نبوده و عامل محرک مقامات روسی در تلاش برای دور نگه داشتن اسرائیل از این منطقه است.

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل