2179

خشم بی‌بی‌سی از انتشار یک کتاب با موضوع فتنه 88

4 سال قبل

هم رسانی

   کتاب "تغلب"، با موضوع فتنه 88 در ایران

انتشار کتابی با موضوع بررسی ابعاد مختلف فتنه 88 در ایران، با واکنش تند شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی مواجه گردید.

فتنهٔ ۸۸ یک رخداد دوران‌ساز در تاریخ انقلاب اسلامی است که نمی‌توان به‌سادگی از کنار آن گذشت. از این رو دست یافتن به جزئیات بیشتر یا مرور تجربه‌های آن به شکل مستند و روایی، برای غنی‌سازی تحلیل‌ها نیز اهمیت فراوان دارد. از سوی دیگر، مسائل مربوط به فتنهٔ ۸۸ در ذهن برخی اقشار و لایه‌های اجتماعی رسوب کرده و همچنان زنده است که باید به آن پاسخ داده شود؛ ضمن آنکه نسل‌های جوان‌تر بدون آنکه خود با بلوغ سیاسی در آن تجربه حضور داشته باشند، تحت هجوم القائات دشمنان دراین‌باره هستند.

در چنین شرایطی است که هر چندوقت یک‌بار رهبر معظم انقلاب بر اساس اقتضاء به موضوع فتنهٔ ۸۸ می‌پردازند و اجازه نمی‌دهند به‌کلی فراموش شود یا جای شاکی و متهم در رابطه با این امر، عوض شود.

اکنون با گذشت حدود یک دهه از برگزاری حماسهٔ ۴۰ میلیونی انتخابات دورهٔ دهم ریاست جمهوری و رخدادهایی که به علت ایستادگی در برابر نتیجهٔ آراء و روندهای قانونی، کام مردم را تلخ کرد، انتشارات مؤسسهٔ پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی، کتاب «فتنه تغلّب» را که به روایت‌هایی از متن و فرامتن فتنهٔ ۸۸ اختصاص دارد، منتشر کرده است. این کتاب شامل روایت‌هایی است از بیانات و اقدامات رهبر انقلاب در جریان فتنهٔ ۸۸ که می‌تواند لایه‌هایی تازه از واقعیت را نمایان کرده و رسوبات ابهام و تردید دراین‌باره را از ذهن‌ها بزداید. «فتنه تغلب» شامل برخی سخنان منتشرنشدهٔ رهبر انقلاب است؛ از جمله در طلیعهٔ کتاب که دیدگاهی کلان به موقعیت نظام اسلامی در برابر نظام سلطه عرضه می‌کند. همچنین روایت‌هایی از برخی سخنان و کنش‌های ایشان را در بر می‌گیرد که دیگران آن‌ها را بیان نموده‌اند.

انتشار این کتاب و بخشی از سخنرانی رهبری در جمع برخی از فضلای حوزه علمیه برای اولین بار با واکنش‌های گسترده رسانه‌ای روبرو شد. به خصوص در فضای رسانه فارسی زبان ضد انقلاب، در همین راستا شبکه انگلیسی بی‌بی‌سی فارسی در گزارشی مفصل به این موضوع پرداخت.

بی‌بی‌سی در این گزارش دو هدف اصلی را دنبال کرد یک اینکه این شبکه تلاش کرد که اثبات کند که سخنان رهبری انقلاب که برای اولین بار از وب سایت رسمی ایشان در سالگرد 9 دی ماه پخش شد صرفاً یک ادعا است.

هدف دومی که شبکه بی‌بی‌سی فارسی در این گزارش دنبال کرد در خصوص انتشار کتاب «فتنه تغلب» بود و مدعی بود که این کتاب روایت یک طرف ماجرا است.

اما به نظر و جدای از این اهداف این شبکه که اساس تاسیسش در دی ماه سال 87 نشانه گرفتن انتخابات سال 88 بود اکنون از آن خشمگین است که تمام پنبه‌های خود را بعد از 10 سال رشته شده می‌بیند و با این همه هزینه‌ای کرده است نه تنها به نظام اسلامی خللی ایجاد نشده است بلکه دیگر کسی برای روایت آن روزهای این شبکه تره هم خورد نمی‌کند.

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل