518

بی بی سی و پافشاری بر منفعت ایران در برجام

6 سال قبل

هم رسانی

   باراک اوباما، رئیس جمهوری و جیکوب لئو، وزیر خزانه داری ایالات متحده آمریکا ...

شبکهٔ فارسی زبان بی بی سی در گزارشی دیگر به مناسبت سالروز امضای توافق هسته ای میان ایران و 1+5، باز هم تلاش می‌کند تا پافشاری خود بر روی منفعت بالای کشورمان در قبال این برجام را ابراز نماید ...

به گزارش بی بی سی پرشین؛

 

در چند روز اخیر و همزمان با فرا رسیدن سالروز امضای توافق هسته ای یا همان برنامهٔ اقدام مشترک (برجام) توسط جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5، شاهد انتشار گزارش‌هایی ویژه توسط شبکهٔ فارسی زبان بی بی سی بوده‌ایم که اکثراً بر پایهٔ تلاش برای اثبات بهره مندی کشورمان از منافعی بالا در پی این توافق، انتشار یافته‌اند.

در همین خصوص اخیراً و بار دیگر، بی بی سی گزارشی را منتشر کرده است که این بار با پرداختن به اظهارات برخی از مقامات دولت آمریکا در این رابطه، همین هدف را دنبال کرده و تلاش کرده است تا به مخاطبین خود بقبولاند که منافع ایران در پی اجرای برجام بسیار با اهمیت و بیشتر از آن چیزی است که کشورمان در این رابطه، متعهد شده است.

این شبکهٔ سلطنتی انگلیسی در این گزارش با این تیتر که «وزیر دارایی آمریکا: اقتصاد ایران از برجام نفع بسیار برده، اما فشار ادامه می‌یابد»، می‌نویسد: «در حالیکه وزیر خزانه‌داری آمریکا از آثار مثبت توافق هسته‌ای برای ایران سخن گفته، نمایندگان کنگره این کشور طرح‌های جدیدی را برای جلوگیری از کاهش فشار بر ایران تصویب کرده‌اند.

جیکوب لئو، وزیر خزانه‌داری آمریکا که وزارتخانه او مسئول نظارت بر اجرای تحریم‌های اقتصادی است، در ببیانیه‌ای به مناسبت سالگرد امضای توافق هسته‌ای گروه ۱+۵ و ایران - برجام - گفته است که اقتصاد ایران از این توافق "نفع بسیار برده است."

آقای لئو در عین حال تاکید کرد که ایالات متحده همچنان به اعمال فشار از طریق تحریم‌های غیر هسته‌ای بر جمهوری اسلامی ادامه خواهد داد. وزیر خزانه‌داری آمریکا این فشار را با آنچه که "حمایت حکومت ایران از تروریسم" و برنامه موشکی آن می‌خواند مرتبط دانست.

جیکوب لئو دستیابی به توافق هسته‌ای با ایران را تحولی مهم توصیف کرد و گفت: "برجام که یک سال پیش به دست آمد یک دستاورد شاخص در عرصه بین‌المللی است که تهدید یک ایران مسلح به اسلحه اتمی را از میان برد و همچنین توانایی تحریم اقتصادی توأم با دیپلماسی سختگیرانه در ایجاد جهانی امن‌تر را به نمایش گذاشت."

وزیر خزانه‌داری آمریکا اظهار داشت که طی یک سال گذشته، ایران توانسته صادرات نفت خودرا به شکل چشمگیری افزایش دهد و با گشایش بیش از سیصد حساب بانکی در خارج، امکان گشایش اعتباراتی به ارزش میلیاردها دلار را بیابد. وی افزود که در طول این مدت، سه میلیارد دلار در ایران سرمایه‌گذاری خارجی شده است.

این مقام آمریکایی تاکید که "ما به تعهدات خود در چارچوب برجام به طور کامل عمل می‌کنیم." »

بی بی سی در بخشی دیگر نیز با اعلام این که «مقامات جمهوری اسلامی از ادامه فشار تحریم‌های آمریکا علیه کشورشان گله‌مند هستند و آمریکا را به عمل نکردن به تعهدات خود در قالب برجام متهم کرده و مسئول جلوگیری از بهبود در وضعیت اقتصادی خود می‌دانند و در این زمینه هشدار داده‌اند. در مقابل، آمریکاییان تاکید دارند که به طور کامل برجام را رعایت کرده‌اند.»، ادامه می‌دهد: «به گفته برخی ناظران، به نظر می‌رسد که اختلاف نظر دو طرف ناشی ازتفاوت در استنباط آنهااز محتوای توافق هسته‌ای است. مقامات آمریکایی تاکید دارند که موضوع برجام محدود به تحریم‌هایی است که به دلیل برنامه هسته‌ای وضع شد و این تحریم‌ها لغو شده ولی تحریم‌های دیگر آمریکا تا رفع علل وضع آن‌ها همچنان برجاست. در مقابل، مقامات جمهوری اسلامی موانعی مانند عدم تمایل خارجیان برای ارتباط مالی با ایران را به تحریم‌های مالی آمریکا نسبت می‌دهند و آن را ناشی از کارشکنی ایالات متحده می‌دانند.

آقای لئو گفت که ایالات متحده می‌تواند به استفاده از حربه تحریم در ارتباط با موضوعات تروریسم و برنامه موشکی ایران ادامه دهد. وی افزود: "ما به وضوح می‌دانیم که برجام نگرانی‌های ما در مورد مسائل غیر هسته‌ای ایران را حل و فصل نکرد و چنین انتظاری هم از آن نمی‌رفت." »

اما همانطور که تا کنون در گزارش‌های مختلف به آن پرداخته‌ایم، در خصوص ادعاهای مطرح شده برای ادامهٔ اعمال تحریم‌های ضد ایرانی توسط غرب، می‌توان اسنادی را مطرح کرد که نشان می‌دهند نه تنها ان ادعاها بی اساس هستندف بلکه بر خلاف ایران، این خود غرب است که با رفتارهای این چنینی جهان را به مخاطره و آشوب می‌کشاند.

در خصوص فعالیت‌های موشکی، در حالی کشورمان برای دفاع از خود دست به ساخت موشک‌های دور برد می زند که این حق طبیعی هر ملتی است که از وطن، جان، ناموس و مال خود دفاع کنند و خود را برای مقابله با هجوم دشمنانشان اماده کنند؛ ان هم کشوری مانند جمهوری اسلامی ایران که دشمنان قسم خورده‌اش در سراسر جهت پخش بودهف هر روز مورد تهدید جدی و شدید آن‌ها قرار می‌گیرد و پایگاه‌های نظامی دشمنانش در چهار سوی اطرافش مستقر گردیده است.

آیا آمریکا، انگلیس و ... خود حاضر هستند دست از آماده سازی نظامی خود بردارند؛ آن هم در شرایطی که یک صدم درصد از تهدیدهای امنیتی کشور ما را هم نداشته و ندارند؟!

جالب است که این فعالیت‌های موشکی کشورمان بر اساس اسناد موجود هیچ ارتباطی به توافق هسته ای و قطعنامه شورای امنیت نیز نداشته است و تا کنون نیز کشورمان هیچ استفاده ای از این موشک‌ها بر علیه ملتی دیگر انجام نداده است؛ اما در طرف مقابل، کشورهایی مانند آمریکا و انگلیس نه تنها موشک‌های مختلف هسته ای، شیمیایی و ... را تولید می‌کنند، بلکه از ان ها علیه مردم بی دفاع نیز استفاده می‌کنند.

در خصوص بحث حمایت از تروریسم نیز بایستی یادآوری کرد که به اذعان مقامات غربی، کشورمان در این روزها به طور عملی و مثبت، تمام توان خود را برای مقابله با تروریسم در منطقه، از جمله در عراق و سوریه به کار گرفته است و اثرگذار نیز بوده است، در شرایطی که غرب، از همین گروه‌های تروریستی فعال در منطقه حمایت کرده و حتی بعضاً پایه ریز اصلی بنای آن‌ها نیز بوده‌اند.

حال، واقعیت‌های موجود در خصوص برجام، از مشکلات به وجود آمده برای تبادلات بانکی کشورمان با اروپا و آمریکا گرفته که همچنان نیز به شکلی ادامه دارد، تا مانع شدن جدی در برابر فروش هواپیمای مسافربری و قطعات هواپیمایی به کشورمان توسط شرکت‌های غربی و مهم‌تر از این‌ها، دستبرد زدن به دارایی‌های بلوکه شده کشورمان در آمریکا و سرقت دو میلیارد دلاری از این دارایی‌ها و ... گویای بد عهدی غرب است یا کم کاری‌های ایران؟!

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل