حمله تروریستی انجام شده در نیوزلند که حدود 50 کشته و ده ها بر جای گذاشت در رسانه های مختلف واکنش های گوناگونی به ونبال داشت. برخی شبکه ها پشت پرده ی آن را به داعش مرتبط دانستند و برخی دیگر در پی ارتباط آن با اسرائیل و یا سایر تندروهای اروپایی بودند.
بیبیسی فارسی نیز طبق معمول آن را هر چیزی خواند اما "تروریستی" ننامید و اعتقادی به تروریستی بودن این اتفاق نداشت زیرا سوژه های مورد هدف قرار گرفته شده مسلمانان در حال عبادت در مسجد بودند.
پیش از این حمله داعش در 31 شهریور و در اهواز نیز توسط بیبیسی فارسی غیر تروریستی خوانده شده بود!
یکی از مهمترین عوامل حمله تروریستی شهر کرایستچرچ نیوزلند "برینتون تارانت" است؛ شخصی که پیش از این سابقه سفرهای متعدد به پاکستان و رژیم صهیونیستی اسرائیل دارد.
این حمله در زمان اقامه نماز جمعه و در محله لینوود در دو مسجد شهر کرایستچرچ رخ داده است. در پی این فاجعه مرگبار 49 کشته و ده ها زخمی بر جای مانده که عمدتا مهاجران سوری و افغان هستند.
بیبیسی فارسی با تاکید زیاد قصد دارد برای این فاجعه از لفظ "تروریستی" استفاده نکند. همچنین پرسنل بیبیسی فارسی که غالبا در شبکه های اجتماعی اخبار بیبیسی را بازنشر می دهند نیز از عبارت "تروریستی" برای این حمله مرگبار استفاده نمی کنند.
در این بین "ستار سعیدی" مجری افغان بیبیسی فارسی نیز به نوعی اتفاقات حاشیه ای پس از این حمله تروریستی را در صفحه شخصی اش در اینستاگرام پوشش داد و خواسته یا نا خواسته به رغم سیاست های رسانه دولتی انگلیس، عبارت "تروریستی" را به کار برد.
جلسه پارلمان نیوزلند که به احترام حوداث تروریستی اخیر با قرائت قرآن آغاز شد، به خودی خود بارتاب رسانه ای گسترده ای داشت. مجری افغانی بیبیسی فارسی نیز در پی این اقدام پارلمان نیوزلند، کلیپ قرآن خواندن در این جلسه را منتشر کرد و زیر آن نوشت: «جلسه پارلمان #نیوزیلند با خواندن قرآن شروع شد؛ به یاد و احترام کشتهشدگان حمله تروریستی #کرایستچرچ»
استفاده از عبارت "تروریستی" در شبکه دولتی انگلیس فقط زمانی مجاز است که هدف غیرمسلمانان باشند. باید دید این تخطی از قوانین سازمانی چه عواقبی را متوجه ستار سعیدی خواهد کرد.
ممکن است به دلیل کشته شدن هموطنان ستار سعیدی در حادثه تروریستی نیوزلند احساسات این مجری جریحه دار شده باشد و استفاده از این عبارت ناخواسته رخ داده.
مشاهده نظرات