5223

روایت بی‌بی‌سی از پایان احتمالی کار نخست وزیر

4 سال قبل

هم رسانی

   ترزا می نخست وزیر انگلیس

به دنبال تشدید بحران سیاسی بی سابقه در انگلستان ترزا می، نخست وزیر انگلستان وعده داده آماده است به محض تصویب توافقنامه خروج کشورش از اتحادیه اروپا، برگزیت، کناره‌گیری کند.
به گزارش بی‌بی‌سی، او گفته در صورت تصویب توافقنامه پیشنهادی او در پارلمان دیگر برای ادامه گفتگوها میان دولت بریتانیا و اتحادیه اروپا بر سر کار باقی نخواهد ماند.

با وجود این، بر اساس اظهارات نمایندگان محافظه‌کاری که در این جلسه با خانم می حضور داشته‌اند او تاریخ دقیقی برای کناره‌گیری از قدرت مشخص نکرده است. تصمیم خانم می تنها دو روز پس از اقدام بی‌سابقه نمایندگان پارلمان بریتانیا صورت گرفته که طی آن با هدف جلب حمایت اکثریت اعضا از یک راه حل جایگزین برای برگزیت، به انتقال قدرت تصمیم‌گیری در این زمینه از نخست وزیر به مجلس عوام رای داده‌اند.

خانم می این وعده را در جلسه‌ای با اعضای فراکسیون حزب محافظه کار (کمیته ۱۹۲۲) عنوان کرده و آن طور که جیمز کارتلیج، نماینده محافظه‌کار پارلمان بریتانیا می‌گوید "خانم می (پس از تصویب برگزیت در پارلمان) برای گفتگوهای فاز دوم آن در قدرت باقی نخواهد ماند."

سیمون هارت، دیگر نماینده محافظه‌کار حاضر در این جلسه هم به نیک وات، گزارشگر بی‌بی‌سی، گفته خانم می منتظر آن خواهد شد تا توافقنامه خروج برگزیت در پارلمان به تصویب برسد و سپس راه را برای نخست‌وزیر بعدی باز کند. منتقدان خانم می بارها گفته‌اند که در صورت تصویب توافقنامه خروج در پارلمان، تمایل ندارند در فاز بعدی برگزیت که دولت بریتانیا و اتحادیه اروپا بر سر جزئیات و چگونگی اجرایی کردن برگزیت مذاکره می‌کنند خانم می همچنان بر مسند قدرت باشد. 

بدین ترتیب، ممکن است تضمین خانم می برای کناره‌گیری از قدرت در صورت تصویب توافقنامه خروج برگزیت در پارلمان، آن بخش از نمایندگان مخالف را اقناع کند و به مصوب شدن این توافقنامه کمک کند. تاکنون همه طرح های برگزیت که دولت خانم می بر سر آنها با اتحادیه اروپا به توافق رسیده در پارلمان این کشور رد شده است که آخرین آنها روز ۱۲ مارس بود.

در نهایت بی‌بی‌سی بر این باور است که جناح‌های سیاسی مختلف به دلایل متفاوتی علیه توافقنامه رأی داده اند. حزب کارگر، حزب اصلی مخالف دولت، و نیز نمایندگان طرفدار ماندن بریتانیا در اتحادیه اروپا معتقدند خروج طبق این توافقنامه برای اقتصاد بریتانیا مضر است. در سوی دیگر، هواداران سرسخت برگزیت معتقد بودند توافقنامه به دست آمده توسط دولت کنترل کامل همه امور را به بریتانیا برنمی‌گرداند و مخصوصاً نگران بودند که بخش مربوط به مرز ایرلند شمالی، باعث می‌شود بریتانیا تا ابد در قید و بندهای اتحادیه اروپا بماند.

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل