523

بی‌بی‌سی و تعریف متفاوت از مردم از نیس تا کشمیر

6 سال قبل

هم رسانی

   برخورد خشن پلیس هند با معترضان

جمعه ۱۸ تیرماه برهان وانی رهبر ۲۲ ساله حزب مجاهدین به ضرب گلوله کشته شد و همین کافی بود تا موجی از تظاهرات و اعتصاب گسترده کشمیر را فرابگیرد؛ اما شاید هیچ‌کس تصور نمی‌کرد نارضایتی‌های فروخفته مردم تا این اندازه باشد که پس از گذشت یک هفته همچنان درگیری‌های خشونت‌آمیز تداوم یابد.
پلیس هند که پیش‌تر برای دستگیری وانی، پانزده هزار دلار تعیین کرده بود، بااطلاع از حضور وی در مراسم نماز جمعه، موقعیت او را محاصره کرده و او و دو همراهش را به قتل رساند.

از همان شامگاه جمعه، سه روز عزای عمومی اعلام‌شده و اعتراضات به اقدام پلیس هند آغاز شد. زمانی که تشییع وانی باشکوه هرچه‌تمام‌تر برگزار شد، تظاهرکنندگان باقوت بیشتر به کار خود ادامه داده و در مواجهه با برخوردهای پلیس هند به درگیری‌های خشونت‌آمیز روی آوردند.

تاکنون که ۱۰ روز از این خون‌ریزی‌ها در کشمیر می‌گذرد بیش از ۷۰۰ کشته و زخمی به مردم مسلمان این منطقه واردشده است. در همین بازه زمانی نیس فرانسه شاهد یک حمله تروریستی بوده و ترکیه شاهد یک کودتای نافرجام بوده؛ که هردوی این موارد به تیتر یک اکثر رسانه‌های غربی همچون بی‌بی‌سی فارسی تبدیل می‌شود؛ اما بی‌بی‌سی فارسی تنها به یک خبر کوتاه در این مورد کشمیر اکتفا می‌کند که تاریخ آن‌هم به ۶ روز پیش برمی‌گردد.

سؤال این است که ارزش اخبار بر چه مبنایی در رسانه بی‌بی‌سی تعیین می‌شود؟ که ۷۰۰ کشته و زخمی هم به آن واقعه از دید بی‌بی‌سی ارزش نمی‌بخشد. آیا منطقه جغرافیایی آن‌ها مهم است؟ آیا رنگ پوست و زبان برای بی‌بی‌سی در ارزش‌گذاری اخبار مهم است؟

به نظر هیچ‌کدام از آن‌ها در حوادث کشمیر مهم نیست بلکه آن چیزی که مهم است ایدئولوژی و مکتب آن‌ها است که سانسور می‌شوند. نزدیکی مردم کشمیر به انقلاب اسلامی به نظر عامل مهمی در سانسور این روزهای آن‌ها است.
مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل