547

بهانه ای برای بزرگنمایی تبعیض جنسیتی در ایران

6 سال قبل

هم رسانی

   تعویق سومین دوره آزمون استخدامی سراسری دستگاه های دولتی در ایران ...

شبکهٔ فارسی زبان بی بی سی با بهره برداری از خبر تعویق آزمون استخدامی دستگاه‌های دولتی در کشورمان، از این موضوع به عنوان بهانه ای برای بزرگنمایی در خصوص تبعیض جنسیتی در ایران استفاده کرده است ...

به گزارش بی بی سی پرشین؛

 

شبکهٔ فارسی زبان دولت انگلیس در یکی از گزارش‌های اخیر خود، ضمن بازتاب خبری در خصوص به تعویق افتادن آزمون استخدامی دستگاه‌های دولتی در کشورمان، با تأکید بر این که این تعویق به دلیل تبعیض جنسیتی بوده است، ضمن بهره برداری از این موضوع به عنوان بهانه ای برای بزرگنمایی در خصوص گستردگی تبعیض علیه زنان در ایران، این گونه رفتارهای تبعیض آمیز را اقدامی ناشی از حکومت کشورمان معرفی کرده است.

بی بی سی فارسی با اعلام این خبر در تیتر گزارش خود که «حسن روحانی آزمون استخدامی را برای رفع "تبعیضات ناروای جنسیتی" به تعویق انداخت»، نوشته است: «حسن روحانی رییس‌جمهوری ایران سومین آزمون استخدامی مشترک فراگیر دستگاه‌های اجرایی را به تعویق انداخت تا عدالت در سهمیه‌های در نظر گرفته شده برای زنان و مردان رعایت شود.

برخی دستگاه‌های اجرایی در اعلام فرصت‌ها و عناوین شغلی، سهمیه‌هایی در نظر گرفته‌اند که از نظر جنسیتی "تبعیض‌آمیز" بوده است.

آقای روحانی در جلسه امروز هیات وزیران، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور را موظف کرد سهمیه‌های مبتنی بر تبعیضات ناروا را باطل کند و بسرعت در عناوین شغلی و سهمیه‌های استخدامی، با رویکرد عدالت، شایستگی و در چارچوب برنامه‌ها و وعده‌های رییس‌جمهور، تجدید نظر کند.

این آزمون برای استخدام سه هزار نفر در دستگاه‌های اجرایی مختلف برگزار می‌شود و بیشترین عدم تعادل جنسیتی در دفتر تبلیغات اسلامی دیده می‌شود که از ۴۳ شغل-محل هیچ ردیفی را به زنان اختصاص نداده؛ البته شرط استخدام در تمام مشاغل اعلام شده در دفتر تبلیغات اسلامی این است که متقاضیان "می‌بایست الزاماً ملبس به لباس روحانیت باشند."

سازمان قضایی نیروهای مسلح از ۵۱ شغل-محل فقط یک ردیف را به زن و مرد اختصاص داده و بقیه مشاغل را منحصراً برای مردان در نظر گرفته شده است.

سازمان تعزیرات حکومتی از ۹۷ شغل-محل ۳۱ مورد را فقط به مردان اختصاص داده است. »

بی بی سی در بخشی دیگر از گزارش مذکور نیز با تأکید بر این ادعا که «با اینکه زنان در تمام عرصه‌های جامعه ایران حاضرند اما همچنان با موانع ساختاری و فرهنگی در اشتغال روبرو هشتند»، آورده است: «سازمان زندان‌ها از ۲۷۱ شغل-محل ۳۱ مورد را فقط به مردان و ۱۳ شغل را فقط به زنان اختصاص داده است.

سازمان دامپزشکی از ۴۲۱ شغل-محل، ۱۶۸ ردیف را فقط برای مردان و آموزش و پرورش از ۲۰۳ شغل محل ۶۷ مورد را فقط برای مردان و ۳۳ ردیف را فقط برای زنان در نظر گرفته‌اند.

به نوشته رونامه وقایع اتفاقیه، در کل ۹۶۱ عنوان شغلی (۳۰ درصد کل استخدام‌ها) منحصراً متعلق به مردان است و فقط در ۱۶ عنوان شغلی منحصراً زن استخدام می‌شود.

علاوه بر این مشاغل مدیریتی همگی به مردان اختصاص داده شده و زنان برای مشاغلی سازمانی پایین‌تر در نظر گرفته شده‌اند.

حضور زنان در بازار کار که با ریاست جمهوری محمد خاتمی بتدریج شتاب گرفته بود، با به قدرت رسیدن محمود احمدی نژاد روندی نزولی به خود گرفت و در دوره ریاست جمهوری حسن روحانی هم بهبود قابل توجهی نداشته و به گفته علی ربیعی وزیر کار ایران، نرخ بیکاری زنان دو برابر مردان شده است.

اشتغال زنان در ایران (و خاورمیانه) نظر سازمان‌های بین‌المللی را نیز به خود جلب کرده و بانک جهانی پایین بودن اشتغال زنان را در ایران "نگران‌کننده" خوانده است.

گزارش بانک جهانی بیکاری زنان را در ایران ۲۰.۳ درصد و در بین جوانان ۲۴ درصد برآورد کرده است. »

این شبکهٔ سلطنتی انگلیسی در ادامه نیز برای اثبات این بزرگنمایی‌های خود عنوان می‌کند: «سهم زنان در فعالیت‌های اقتصادی ایران در پاییز ۱۳۹۳ کمتر از سه میلیون و ۷۵۰ هزار نفر بوده، در قیاس با سهم مردان که بیشتر از ۲۰ میلیون نفر بوده است.

همچنین پنج میلیون و ۲۵۰ هزار نفر از زنان بین ۱۵ تا ۲۹ سال بیکار بوده‌اند (۳۹ درصد) درحالی‌که تعداد بیکاران مرد در همین رده سنی یک میلیون و ۳۴ هزار نفر (حدود ۱۸ درصد) بوده است.

برخی کارشناسان معتقدند که سرمایه‌گذاری دولت ایران برای توسعه انسانی به کاهش اشتغال زنان منجر شده چون بیشتر بودجه به بخش‌هایی از اقتصاد اختصاص یافته که مشاغل مناسب‌تر برای مردان مثل ساخت و ساز را ایجاد کرده‌اند و به این ترتیب بخش‌هایی که مشاغل زنان را تولید می‌کنند از سرمایه‌گذاری لازم بی‌بهره مانده‌اند. »

اما همانطور که اشاره شد، این سیاه نمایی ها در خصوص وضعیت داخلی کشورمان در شرایطی توسط بی بی سی صورت می‌گیرد که وضعیت داخلی انگلیس از حیث تبعیض جنسیتی بسیار بحرانی است که حتی در بدنهٔ بی بی سی نیز می‌توان این تبعیض‌ها را علیه زنان مشاهده نمود.

در هین رابطه، روزنامهٔ انگلیسی گاردین در گزارشی، با پرداختن به اظهارات یکی از گزارشگران با سابقهٔ بی بی سی از این تبعیض‌های جنسیتی در مجموعه این شبکهٔ سلطنتی پرده برداشت؛ " اولنکا فرنکیل " گزارشگر برنده جایزه 30 سال خدمت بی بی سی که پس از سی سال مجبور به استعفا شده است، در کمیته زنان گزارشگر در مجلس لردهای انگلیس، با اشاره به تبعیضات درون شبکه در این مجموعه تأکید کرده است که " این مساله (تبعیض جنسیتی)، معضلی داخل این رسانه سلطنتی انگلیس است. "

" الیزابت مک کین " دیگر کارمند با سابقهٔ بی بی سی که به دلیل همین تبعیضات از ادامهٔ همکاری با این شبکه امتناع ورزیده است نیز، در سخنانی بر وجود بارز این معضل بزرگ در این مجموعه اذعان نموده است.

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل