555

بازی بی‌بی‌سی با شهرام امیری

6 سال قبل

هم رسانی

   تصویری از شهرام امیری

«شهرام امیری»، پژوهشگر و متخصص رادیو ایزوتوپ‌های پزشکی در دانشگاه صنعتی مالک اشتر بود که در سفر حج عمره به عربستان در خرداد ۱۳۸۸ ناپدید و حدود یک سال بعدازآنکه چند کلیپ ویدئویی با سخنان متناقض از او منتشر شد، سرانجام ۲۲ تیر ۱۳۸۹ به دفتر حافظ منافع ایران در آمریکا رفت و سپس به ایران بازگشت.
روز یک‌شنبه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد که شهرام امیری اعدام‌شده است. آقای اژه‌ای تأکید کرد که وی اسرار نظام را در اختیار دشمن قرار می‌داده است و بدین ترتیب جاسوس بودن وی را تائید کرد.
به گفته آقای اژه‌ای، این فرد طبق قانون در جلسات متعدد محاکمه شد و حکم دادگاه بدوی او مورد اعتراض قرار گرفت، بعد در دیوان عالی کشور با وسواس پرونده را موردبررسی قراردادند و درنهایت [حکم اعدام] تأیید شد.
سخنگوی قوه قضائیه همچنین اظهار داشت: «باکمال تأسف این فرد توبه نکرد و خطای خودش را جبران نکرد... و تلاش کرد تا از درون زندان یک سری اطلاعات را بفروشد.»
نکته بسیار جالبی که حجت‌الاسلام اژه‌ای مورداشاره قرارداد «رو دست خوردن آمریکایی‌ها از دستگاه اطلاعاتی ایران» بود. وی تأکید کرده که «ان‌شاءالله سیستم اطلاعاتی در زمان خودش این ماجرا را تشریح خواهد کرد.»
اما دراین‌بین بی‌بی‌سی فارسی به‌عنوان رسانه‌ای که اولین بار خبر اعدام شهرام امیری را از قول خانواده‌اش منتشر کرد سیاستی دوگانه را در قبال این اعدام در پی گرفت.
1. بی‌بی‌سی فارسی در ابتدا سعی کرد تا با انتشار اولیه خبر اعدام و با استفاده از الفاظی هم چون اعدام دانشمند هسته‌ای فضا رسانه‌ای را علیه جمهوری اسلامی شکل دهد و در این مسیر با مظلوم‌نمایی‌هایی که در خصوص خانواده وی انجام داد و همچنین زیر سؤال بردن روند رسیدگی به پرونده امیری فضایی تاریک نسبت به این اعدام ایجاد کرد؛ اما با صحبت‌های آقای اژه‌ای و همچنین انتشار مواضع برخی از مسئولین آمریکایی بلافاصله سیاست بعدی خود را استارت زد.
2. این شبکه که فضا را خلاف آن فضاسازی‌های اولیه خود می‌دید و درعین‌حال با صحبت‌های آقای اژه‌ای مبنی بر رود است خوردن آمریکایی‌ها در این پرونده سعی کرد که به‌گونه‌ای دیگر با این پرونده و شخص امیری بازی کند. بی‌بی‌سی دیگر راه مظلوم‌نمایی و ادعاهای کاذبش را در پیش نگرفت چون دیگر ثابت‌شده بود که امیری جاسوسی کرده و باید اعدام می‌شد بنابراین این شبکه با انتشار سخنان مأمور سابق سیا مبنی بر این‌که « آقای امیری به دولت امریکا اطلاعات داده بود و برای همه روشن است که این کار تخلف بزرگی است و مجازات سنگینی دارد.» پرونده امیری را بست؛ اما بی‌بی‌سی که خود را شکست‌خورده در این پرونده می‌دید پرونده‌ای جدید باز کرد و به نقل از همان مأمور سابق سیا این‌گونه می‌گوید: «تعدادی از دانشمندان، مهندسان و حتی مقامات نظامی ایران که از برنامه هسته‌ای خبردارند برای دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا، عربستان و ترکیه کار می‌کنند. این افراد به بیرون سفر می‌کنند و دستگاه‌های اطلاعاتی همیشه برای بهره‌برداری آماده هستند.» تا شاید بتواند صحبت‌های آقای اژه‌ای مبنی بر رودست آمریکایی‌ها در این پرونده را به حاشیه ببرد. مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل