586

پافشاری بی بی سی بر ترویج قلیان در ایران

6 سال قبل

هم رسانی

   تصویر ادعایی بی بی سی از اعتراض به ممنوعیت عرضه قلیان در کافه های اصفهان ...

شبکهٔ فارسی زبان بی بی سی بار دیگر در گزارشی ضمن بازتاب خبر ممنوعیت عرضه قلیان در اماکن عمومی کشورمان، این موضوع را به باد انتقاد گرفته و آن را باعث بیکاری جوانان ایرانی دانسته است ...

به گزارش بی بی سی پرشین؛

 

شبکهٔ فارسی زبان بی بی سی در ادامهٔ پافشاری‌های سابقش برای ترویج مصرف قلیان در بین جامعهٔ ایرانی، بار دیگر نیز با انتشار گزارشی، ضمن بررسی موضوع ممنوعیت عرضه قلیان در اماکن عمومی و رستوران‌های کشورمان، این امر را با انتقادهای خود همراه کرده و تلاش کرده است تا به مخاطبین خود بقبولاند که این تصمیم اجرایی شده در ایران، تنها نتیجه‌اش افزایش بیکاری قشر جوان بوده و خواهد بود.

بی بی سی فارسی در این گزارش از همان عنوان هدف گیری خود را آغاز کرده و با استفاده از تیتر کاملاً جهت دار «اعتراض به ممنوعیت عرضه قلیان در چای‌خانه‌های اصفهان»، این گونه می‌نویسد: «گروهی از اعضای اتحادیه چای‌خانه‌داران اصفهان امروز در اعتراض به ممنوعیت عرضه قلیان در چای‌خانه‌های این شهر، مقابل استانداری تجمع کردند.

چندی پیش مقامات شهر اصفهان اعلام کردند عرضه قلیان در چای‌خانه‌های این شهر ممنوع است و مجوز چای‌خانه‌ها تنها برای عرضه چای، دمنوش‌ها و دیگر نوشیدنی‌هاست.

عرضه قلیان حاشیه زاینده‌رو، پارک جنگلی صفه و پارک شهید رجایی اصفهان هم ممنوع شده است. »

اما همان گونه که پیش‌تر در گزارشات متعدد به این موضوع واکنش نشان داده‌ایم، این واکنش‌های جهت دار برخی رسانه‌های غربی از جمله بی بی سی به موضوع ممنوعیت عرضه قلیان در اماکن عمومی – تفریحی کشورمان در حالی صورت می‌گیرد که کارشناسان مختلف ایرانی و حتی غربی و نهادهای مختلف مربوطه چه در سطح ملی و چه در سطح بین المللی، به ضضرهای غیر قابل انکار مصرف قلیان در حوزهٔ فردی و همچنین حوزهٔ اجتماعی تأکید کرده‌اند.

سازمان بهداشت جهانی (WHO) در گزارش و پیامی چندین صفحه ای، ضمن پرداختن به این آثار بخصوص در حوزه‌های سلامت جسمی (نقش قلیان در سرطان‌های مختلف، بیماری‌های قلبی و عروقی و ...)، از تمامی کشورهای جهان درخواست کرده است که مصرف قلیان در تمامی مراکز عمومی را ممنوع ساخته و با گسترش آن برخورد جدی نمایند.

تحقیقاتی که با همکاری این سازمان در منطقه ای از کشورمان انجام شده است، نشان می‌دهد که نه تنها دود قلیان برای فرد مصرف کننده و سایر افرادی که در معرض آن قرار می‌گیرند زیان بار خواهد بود، بلکه در سلامت جنین زنان بارداری که به شکلی با قلیان و دود آن در ارتباط هستند نیز اثرگذار بوده و کم وزنی و سایر بیماری‌ها را برای این دسته از نوزادان در پی خواهد داشت.

تحقیقات مختلفی که در مورد قلیان در جهان صورت گرفته است، ثابت می‌کند که نیکوتین موجود در قلیان ده برابر بیشتر از هروئین، اعتیاد آور می‌باشد و به همین دلیل مصرف قلیان را می‌توان دروازهٔ ورود به مصرف سایر مواد مخدّر دانست. مصرف هر یک وعده قلیان را برابر هشتاد تا صد نخ سیگار می‌دانند که وقتی این میزان را در کنار چهار هزار مادهٔ سمّی و هفتاد ماده سرطان زا که در دود قلیان موجود است، مورد توجه قرار دهیم، بیش از پیش به بحرانی که می‌تواند ایجاد کند پی خواهیم برد.

در چنین شرایطی آیا ممنوعیت عرضه قلیان حرکتی است که بتوان به آن اعتراض کرد یا تصمیمی شایستهٔ تقدیر و حمایت است؟!

این طبیعی است که بی بی سی و مدیران پشت پرده‌اش علاقه ای به سلامت جامعهٔ ایرانی نداشته و ندارند و دلشان به حال هیچ کس در داخل کشورمان نمی‌سوزد و تنها هدفشان پیگیری منافع غرب علیه ایران اسلامی است و بنابر این، گسترش هر چه بیشتر استفاده از قلیان با زیان‌های ذکر شده در بالا، می‌تواند با تخریب سلامت جامعه، ترویج فساد و ... در بین اقشار مختلف به ویزه جوانان، فضایی مناسب برای پیگیری این اهدافشان را فراهم سازد.

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل