609

بی‌بی‌سی و اصولگرایان (1)

6 سال قبل

هم رسانی

    بی بی سی رسانه ی دولتی انگلیس

بی‌بی‌سی فارسی رسانه‌ای است که دارای سیاست‌های مشخص و دقیقی برای هریک از جناح‌های سیاسی در ایران است و تلاش می‌کند آن‌ها را به سمت خاصی سوق دهد. در متن زیر با نگاهی به برخی برنامه‌های تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی و سایت بی‌بی‌سی فارسی به بررسی سیاست‌های خبری این شبکه در قبال اصولگرایانی مانند علی مطهری پرداخته‌شده است.
"اصولگرایان در انتخاباتی که گذشت شکستی خوردند که از جانب یکی از تحلیلگران خود آنان شکست فرهنگی و تمدّنی تلقی شد، جناح اصولگرای ایران در چه وضعیتی است؟ آیا این جناح می‌تواند خود را بازسازی کند؟"
این عبارت در ابتدای برنامه پرگار مطرح شد که در تحلیل نتایج انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفندماه 1394 سخن می‌گفت.
این برنامه، به برجسته کردن "رأی نیاوردن لیست اصولگرایان" در تهران می‌پرداخت. بعدها در صفحه این برنامه مقالاتی منتشر شد که به تغییر و تحولاتی در "الهیات اصولگرایان" می‌پرداخت. در این مقاله نویسنده تلاش می‌کند تا نشان دهد نحله‌ای در تفکر اصولگرایی در حال فراگیر شدن است که با "ولی‌فقیه" رابطه خوبی ندارد و مثال‌هایی برای آن ذکر می‌کند.
گفتنی است ارائه چهره گزینشی از چهره‌های سیاسی ایران در بی‌بی‌سی کاملاً مسبوق به سابقه است :
یک مورد این کار در مورد علی مطهری ، نماینده مجلس است که صحبت‌هایش در موردتوافق ژنو در سال92 (که در نطق خود در مجلس گفت: نمی‌شود گفت همه‌چیز از دست رفت یا همه‌چیز به دست آمد یا اینکه مقاومت مردم و قدرت منطقه‌ای ایران غرب را پای میز مذاکره کشاند یا اظهارنظر وی که درباره رابطه ایران و غرب اظهار داشت: مشکل ما با آن‌ها(غربی‌ها) فلسطین است) مطرح نمی‌شود و صرفاً حرف‌هایی او در مورد فتنه و حمله به قوه قضائیه مطرح می‌شود. درواقع بی‌بی‌سی می‌خواهد او را ضد ولایت‌فقیه جلوه دهد زیرا اینکه کسی ولایت‌فقیه را قبول داشته باشد و از قوه قضائیه انتقاد کند و شعار آزادی بیان بدهد، پازلی که بی‌بی‌سی چیده به هم میزند.
اخیراً هم در همین مقاله " الهیات سیاسی اصول‌گرایان به کدام سمت می‌رود؟" نویسنده از علی مطهری چنین می‌گوید:
"علی مطهری، فرزند دیگر مرتضی مطهری، صریحاً بر برخی از سیاست‌های «خطای» رهبر جمهوری اسلامی دست گذاشته است و از این راه انتقادهای خود را به‌صراحت تا سرحد شخص رهبر پیش برده است ... بااین‌حال، علی مطهری را دست‌کم ازنظر تشکیلاتی دیگر نمی‌توان چندان اصول‌گرا به‌حساب آورد و او امروز بیشتر به اصلاح‌طلبان نزدیک است"
این در حالی است که در برنامه صفحه 2 با حضور "اسماعیل گرامی مقدم" موضوع برنامه به علی مطهری اختصاص داده‌شده و مجری برنامه سؤالی مشابه متن بالا مطرح می‌کند، مهمان برنامه پاسخ می‌دهد: " تزش این است که ما به‌عنوان اصولگرا حق نقد داریم اما اگر در حوزه‌ای رهبری ورود کرد من مطیع هستم " یا وقتی مجری برنامه علی مطهری را به ایستادن جلوی رهبری متهم می‌کند، آقای گرامی مقدم اعتراض می‌کند:
" جلوی رهبری نایستاده است. نوع برخورد و مدیریت مسئله را غلط می‌داند و معتقد است شما تبدیلش به فتنه کردید". مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل