612

ادامهٔ داستان سازی بی بی سی با موضوع برخورد با مجرمین در ایران

6 سال قبل

هم رسانی

   سیاه نمایی بی بی سی د خصوص اعدام مجرمین در ایران ...

شبکهٔ فارسی زبان بی بی سی در یکی دیگر از گزارش‌های اخیر خود، به ادامهٔ داستان سازی های ضد ایرانی خود با بهانهٔ برخورد با مجرمین در کشورمان، اقدام کرده است ...

به گزارش بی بی سی پرشین؛

 

شبکهٔ فارسی زبان وابسته به دولت انگلیس در یکی دیگر از گزارش‌هایی که اخیراً بر روی وبسایت خود منتشر کرده است، بار دیگر به موضوع تکراری برخورد قضایی و البته اعدام برخی از مجرمین در کشورمان چنگ انداخته و تلاش کرده است تا فضاسازی‌ها و داستان سرایی‌های ضد ایرانی خود را با این بهانه ادامه دهد.

بی بی سی فارسی در این گزارش با استفاده از تیتر جهت دار «هشدار گروه‌های حقوق بشری نسبت به اعدام اقلیت‌های قومی در ایران»، این گونه نوشته است: «۲۲ گروه حقوق بشری ایرانی و بین‌المللی اعدام‌های اخیر در ایران را محکوم کرده و نسبت به اجرای نامتناسب حکم اعدام در مورد اقلیت‌های قومی در ایران هشدار داده‌اند.

این گروه‌ها می‌گویند از ۱۱ مرداد به این سو، حداقل ۲۴ زندانی سیاسی کرد در ایران "به صورت خودسرانه و سریع" اعدام شده‌اند. این گروه‌ها رسیدگی به پرونده اعدام‌شدگان را "ناعادلانه" خوانده و خواهان لغو مجازات اعدام در ایران شده‌اند.

۲۰ نفر از اعدام‌شدگان مورد اشاره گروه‌های حقوق بشری به عضویت در گروهی سلفی به نام "توحید و جهاد" و محاربه متهم بودند. مقام‌های ایرانی این گروه را "تروریستی و تکفیری" توصیف می‌کنند.

گروه‌های حقوق بشری می‌گویند روند رسیدگی به پرونده این افراد "ناعادلانه٬ غیرشفاف و شتاب زده" بوده و برخی از آن‌ها تحت شکنجه مجبور به اعتراف شده و برخی ماه‌ها، حتی تا دو سال در انفرادی نگهداری شدند.

این گروه‌ها می‌گویند یک زندانی سیاسی به نام محمد عبداللهی نیز روز سه‌شنبه ۱۹ مرداد اعدام شده است. به گفته این گروه‌ها آقای عبداللهی به واسطه عضویت در یک حزب سیاسی کرد به محاربه متهم شده بود، اما خود او می‌گفت که عضویتش تنها در حد "اخذ کارت عضویت" بوده است. »

بی بی سی در ادامه نیز با اعلام این که «استفاده زیاد از مجازات اعدام و به ویژه اعدام متهمان سیاسی یکی از انتقادهای اصلی گروه‌های حقوق بشری به نظام قضایی ایران است. مقام‌های ایرانی می‌گویند این دست از اعدام‌شدگان مرتکب جرائم "امنیتی" شده‌اند.»، عنوان می‌کند: «گروه‌های حقوق بشری ایرانی و بین‌المللی می‌گویند: "اعدام با انگیزه سیاسی بزرگ‌ترین ناقض حق آزادی بیان و عقیده است که باعث ایجاد فضای رعب و وحشت و محدودیت بیشتر آزادی بیان و خودسانسوری در میان اشخاص و گروه‌ها می‌شود."

آن‌ها هشدار داده‌اند که از میان ۹۱۵ زندانی سیاسی و عقیدتی در ایران ۳۹۰ نفر زندانی کرد هستند که اکثرشان به محاربه محکوم شده‌اند.

در این بیانیه آمده است: "در تقریباً تمام اعدام‌هایی که در مناطق قومی اجرا می‌شود به صورت مخفیانه و بدون اعلام رسمی و یا رسانه‌ای به انجام می‌رسد. از ابتدای انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ تا کنون هزاران نفر به جرائم مرتبط با مواد مخدر اعدام شده که تعداد قابل توجهی از آن‌ها اقلیت‌های قومی بوده‌اند."

گروه‌های حقوق بشری امضاکننده این بیانیه از جمهوری اسلامی خواسته‌اند که مجازات اعدام را لغو کند. آن‌ها همچنین از سازمان ملل خواسته‌اند که برای تشکیل کمیته حقیقت در زمینه اعدام به جمهوری اسلامی فشار بیاورند. »

اما همانطور که می دانید کشور ایران به دلیل پهناوری بالای خود، قومیت‌ها، زبان هاف فرهنگ‌ها و حتی پیروان مذاهب مختلف را در خود جای داده است که البته کاملاً پذیرفته شده است که بایستی تمامی این موارد مختلف، به دلیل حفظ امنیت، اتحاد و یکپارچگی ملی، زیر نظر قوانینی متحد و یکسان زندگی کنند.

به همین دلیل نیز نمی‌توان انتظار داشت که در پی ارتکاب یک جرم، به عنوان مثال در صورت فارس بودن مجرم، وی محاکمه شود و در صورت کُرد و یا بلوچ بودن مجرم، وی به حال خود رها گردد و یا برعکس.

در نتیجه بروز جرائم مختلف از سوی افرادی با قومیت‌های مختلف، بر اساس قوانین متحد حاکم بر کشورمان مورد بررسی قرار گرفته، حکم برای وی صادر شده و اجرایی می‌گردد که در این صورت امکان دارد در هر دورهٔ زمانی تعدادی از قومیت‌های خاصی مانند آن چه در بالا آمده است نیز به دلیل جرائم و رفتارهای ضد قانونی خود محاکمه شوند.

اما آیا این محاکمه، تبعیض قومیتی است؟! آیا می‌توان این گونه محاکمه‌ها را بی عدالتی دانست؟!

آیا در انگلیس، آمریکا و دیگر کشورهای غربی، در صورت ارتکاب جرم توسط یکی از اعضای یک اقلیت خاص، به عنوان مثال رنگین پوست، مهاجر و یا ...، با وی به دلیل اقلیت بودن برخورد قانونی صورت نمی‌گیرد؟!

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل