615

مدال‌آور بانوی ایرانی سوژه‌ی مبارزه بی‌بی‌سی باحجاب

6 سال قبل

هم رسانی

   کیمیا علیزاده - ورزشکار با حجاب ایرانی

در گزارشی که اخیراً بی‌بی‌سی فارسی از افتخارآفرینی کیمیا علیزاده در سایتش منتشر کرده است بیش از اینکه یک گزارش باشد یک حمله‌ی تمام‌عیار به حجاب اسلامی است.
در این گزارش آمده است:
"در میان اظهارات مقام‌های ایرانی این حجاب ورزشکاران زن است که بیشتر برجسته می‌شود. محمد پولادگر، رئیس فدراسیون تکواندو دقایقی بعد از پیروزی درحالی‌که اشک در چشمانش حلقه‌زده بود، گفت این ارزشمند است که یک زن ایرانی با "پاسداری از عفاف و رعایت حجابش" توانسته مدال بگیرد."
در ادامه آمده است:
"اما پوشش اسلامی برای زنان ورزشکار بیشتر مزید نعمت بوده است یا موجب محنت؟
نقطه مشترک بعضی از تبریک‌ها، محدودیت زنان است و آرزو برای برداشتن این محدودیت‌ها."
به نظر می رسد که بی‌بی‌سی می کوشد تا از ارزش های پیروزی زنان محجبه و مسلمان در آوردگاه های جهانی بکاهد و موفقیت آنان را تحت الشعاع برخی مسائل پوچ و بی پایه و اساس قرار دهد.
برای مثال پوششی که بی‌بی‌سی از آن با عنوان محدودیت یاد می کند برای یک تکواندوکار زن تنها یک مقنعه ساده است و تفاوت چندانی با ورزشکاران دیگر ندارد.ضمن اینکه وقتی بی‌بی‌سی به ورزشهایی مانند کشتی و شنا اشاره می کند باید این نکته را در نظر بگیرد که زن مسلمان هیچ تمایل ورغبتی به حضور در مجامع جهانی با یک پوشش کم ندارد پس این انتخاب با خود زنان مسلمان است پس نمی توان آن را به مثابه ی محدودیت و محرومیت از این رشته های ورزشی خواند.
سیاست دیگری که در این گزارش به کار رفته است القای حس ناامیدی و یاس و محرومیت برای زنان ایرانی است و القای تفکر فمینیستی.
برای مثال در ابتدای این گزارش می نویسد:
"اخبار ورزش زنان ایران که به ندرت در میان اخبار مردانه دنیای ورزش به تیترهای اول راه می‌باید، با موفقیت او تکانی خورد. عکس کیمیا در صفحات اول بیشتر خبرگزاری‌های ایران از تسنیم و فارس گرفته تا ایسنا منتشر شد."
در این قسمت بی‌بی‌سی به طور واضحی دست و پا می زند تا با دروغی بزرگ فضای خبری ایران را طوری به مخاطب معرفی کند که گویی زنان در ایران در سانسور خبری به سر می برند.
این در حالیست که همیشه زنان قهرمان و افتخارآفرین چه در حوزه ی ورزش و چه در حوزه های اجتماعی و فرهنگی مورد توجه و اقبال صدا و سیما و رسانه های داخلی بوده اند و این ادعای بی‌بی‌سی کاملا خالی از مصداق های واقعی است.چرا که نه تنها در برنامه های خبری بلکه در برنامه های اجتماعی تلویزیون ایران نیز از هنرمندان و ورزشکاران زن ایرانی بارها و بارها دعوت به عمل امده و نه تنها از آنان تقدیر شده است بلکه تریبونی به انها برای بیان انتقادات و درد دل هایشان داده شده است. از جمله این برنامه ها می توان به برنامه خندوانه اشاره کرد که بارها زنان قهرمان ورزشکار را دعوت کرده و به گفت و گو پرداخته است. مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل