685
چرا بیبیسی آنگلا مرکل را تخطئه میکند؟
|
6 سال قبل
هم رسانی
|
تصویری از صدراعظم فعلی آلمان آنگلا مرکل
نگاهی به یادداشتهای منتشرشده در وبسایت بیبیسی فارسی نشان میدهد این رسانه در پی تخریب چهره آنگلا مرکل صدراعظم فعلی آلمان است. به نظر میاید این سیاست خبری ناشی از اختلافنظر سیاستهای دولت انگلیس با دولت آلمان درزمینهٔ پذیرش پناهجویان سوری باشد.
بیبیسی فارسی با انتشار یادداشتی تحت عنوان"آنگلا مرکل به پایان خط رسیده؟" اینگونه وی را توصیف کرد:
" آیا شکست تحقیرآمیز حزب آنگلا مرکل در انتخابات ایالتی اخیر و کاهش محبوبیت عمومی او در نظرسنجیها، از به پایان رسیدن قدرت سیاسی او حکایت میکند؟"
اما این سیاست خبری تخریب مرکل از کجا سرچشمه میگیرد؟
در تابستان سال گذشته جسد کودک 3 ساله سوری به نام آیلان کردی بر سواحل ترکیه پدیدار شد و اکثر قریب بهاتفاق رسانههای جهان به پوشش آن پرداختند و آنقدر این ماجرا موردتوجه افکار عمومی قرار گرفت که کودک سوری تبدیل به سمبل بحران پناهجویان سوری شد و دولتهای اروپایی تحتفشار افکار عمومی خود قرار گرفتند تا پناهجویان سوری را بپذیرند و حتی در بعضی کشورها(مثلاً آلمان) مردم به استقبال پناهجویان آمدند و برای آنها دست تکان دادند و از آنها پذیرائی کردند.
در این میان آلمان از بقیه کشورها پیشتاز بود و تلاش داشت تا در اتحادیه اروپا طرحی را تصویب کند که طبق آن پناهجویان بین کشورهای اروپایی تقسیم شوند. طرحی که با مخالفت انگلیس روبهرو شد و دولت انگلیس برای آنکه از پذیرش مهاجران امتناع کند، تهدید کرد که از اتحادیه اروپا خارج میشود و دولت دیوید کامرون به فکر تدارک رفراندومی برای ترک اتحادیه اروپا بود(رفراندومی که انجام شد). زیرا انگلیس پیشازاین هم اعلام کرده بود ظرفیت پذیرش مهاجران جدید را ندارد. بااینحال احزاب مخالف دولت انگلیس، دیوید کامرون را بارها به خاطر عدم واکنش نسبت به وضعیت مهاجران موردانتقاد قرار داده بودند.آنها دولت انگلیس را در قبال مهاجران سرد و بیروح خطاب میکردند.
همچنین نیکولا استروجن وزیر اول اسکاتلند، واکنشهای کامرون به وضعیت مهاجران را غیرانسانی نامیده بود. فرانسیس اولاند رئیسجمهور فرانسه نیز در یک اجلاس خبری بهطور غیرمستقیم دولت انگلیس را به عدم پذیرش مسئولیتهای اخلاقی قیدشده در قوانین بینالمللی محکوم کرد. به نوشته نشریه میرور، حدود یکمیلیون بریتانیایی در حمایت از پناهجویان راهپیمایی کردند و نزدیک یکمیلیون نفر طوماری آنلاین را در حمایت از مردم سوریه در انگلیس به امضا رساندند. در مدت کوتاهی نیز حدود نیم میلیون انگلیسی با نوشتن نام خود و امضا، خواستار پذیرش تعداد بیشتری پناهجو در انگلیس و افزایش حمایت از مهاجران در این کشور شدند.
بدینسان در شرایطی که خبر آیلان کردی در صدر اخبار رسانهها بود تنها در خبرهای کوتاه بیبیسی فارسی قرار گرفت. در ادامه نیز معلوم شد که وعدههای دولت کامرون دروغ بوده و انگلیس از 4 میلیون آواره سوری تنها 216 نفر را پذیرفته است، این در حالی است که شمار افرادی که امسال به آلمان پناهنده شدهاند ۳۰۰ هزار نفر بوده درحالیکه بیش از یکمیلیون نفر در سال ۲۰۱۵ به این کشور آمدند.
این سیاستهای دولت آلمان، کنتراستی ایجاد میکرد که در آن سیاستهای دولت انگلیس موردانتقاد فعالان حقوق بشر قرار میگرفت و این کشور را تحتفشار افکار عمومی قرار میداد.
بنابراین طبیعی است که بیبیسی که همواره مسئول جهتدهی افکار عمومی در راستای سیاستهای دولت انگلیس است به تخطئه سیاستهای مرکل بپردازد. به یادداشتهای زیر توجه کنید:
یادداشت اول ، "بزرگترین قمار سیاسی آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان" که در آن نویسنده بیان میکند: " تصمیم آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان برای پذیرش بیش از یکمیلیون پناهجو، بزرگترین قمار سیاسی او بود".
یادداشت دوم، "سیاستهای مهاجرپذیری، 'عامل' شکست حزب آنگلا مرکل در انتخابات ایالتی آلمان" که در آن بیان میشود " دبیر کل حزب، سیاستهای مهاجرتی خانم مرکل را عامل شکست در این انتخابات ایالتی دانسته و مقامات حزب میگویند بزرگترین مشکل آنها در دوران تبلیغات انتخاباتی، پذیرش تعداد زیادی مهاجر در یک سال گذشته بوده است"
مشاهده نظرات
هم رسانی
چگونه میتوانید این مطلب را به دیگران برسانید؟
بالا
مهمترین خبرها
دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابیگری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و همراستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.
3 سال قبل