689

خودکشی، موضوع جدید بی بی سی برای سیاه نمایی علیه ایران

6 سال قبل

هم رسانی

   سیاه نمایی بی بی سی در خصوص میزان خودکشی در ایران ...

شبکهٔ فارسی زبان بی بی سی در گزارشی با طرح موضوعی در خصوص خودکشی در ایران، از این موضوع در جهت سیاه نمایی علیه کشورمان بهره برداری کرده است ...

به گزارش بی بی سی پرشین؛

 

شبکهٔ فارسی زبان بی بی سی در گزارشی که اخیراً منتشر کرده است، با بازتاب موضوعی در خصوص دلایل خودکشی در ایران، از این خبر در جهت ادامهٔ سیاه نمایی های همیشگی خود علیه کشورمان بهره برداری کرده است.

بی بی سی فارسی در این گزارش با انتشار تیتر کاملاً جهت دارِ «مقام بهزیستی ایران: ناامیدی، مهم‌ترین دلیل خودکشی در کشور است»، نوشته است: «یک مقام سازمان بهزیستی ایران گفته است ناامیدی افراد، مهم‌ترین دلیل خودکشی در این کشور به شمار می‌رود.

حسین اسدبیگی، رئیس مرکز فوریت‌های اجتماعی سازمان بهزیستی ایران در مصاحبه با خبرگزاری ایرنا گفته است بیش از ۹۰ درصد افرادی که دست به خودکشی می‌زنند، دچار اختلالات روانی هستند.

سازمان بهداشت جهانی می‌گوید هر سال، یک میلیون نفر در جهان دست به خودکشی می‌زنند.

آقای اسدبیگی در عین حال خاطرنشان کرده که مسائل اجتماعی، اقتصادی و سیاسی و مشکلات خانوادگی در خودکشی افراد تأثیر می‌گذارند.

آقای اسدبیگی از برنامه‌های تلویزیون ایران انتقاد کرده و گفته است "لازم است که در برنامه‌های صدا و سیما، نشاط اجتماعی ایجاد شود چرا که اکنون از خبرهای مختلف صدا و سیما فقط بوی مرگ و ناامیدی می‌آید و اغلب اخبار و برنامه‌ها به جنگ، بلای آسمانی و افراد کشته شده اختصاص دارد."

رئیس مرکز فوریت‌های اجتماعی سازمان بهزیستی ایران گفته است آمار خودکشی در ایران نسبت به سایر کشورها کمتر است. او گفته است در ایران از هر یکصد هزار نفر ۶ نفر خودکشی کامل دارند.

آمار دقیقی در مورد میزان خودکشی در ایران وجود ندارد.

مقام‌های سازمان بهزیستی ایران گفته‌اند که مداخله‌های مشاوره‌ای باعث شده تا سال گذشته چهار هزار و ۲۴۰ ایرانی از خودکشی منصرف شوند.

دو هزار و ۸۰۰ مورد از این خودکشی‌ها در زنان و هزار و ۴۰۰ مورد آن در مردان بود. »

این در حالی است که همانطور که در گزارش خود بی بی سی نیز اشاره ای کوتاه به این حقیت شده بود، آمار خودکشی در جامعهٔ ایرانی بسیار کمتر از آمار حتی رسمی منتشر شده در خصوص میزان خودکشی در کشورهای غربی، از جمله ایالات متحدهٔ آمریکا و البته خود انگلیس است.

چندی پیش ما شاهد انتشار گزارشی توسط بی بی سی بودیم که به آمار بالای خودکشی در امریکا اذعان نموده و تأکید کرده بود که «بنا به یک گزارش جدید میزان خودکشی در آمریکا طی مدت تقریباً سه دهه اخیر به بالاترین سطح افزایش یافته است.»

موسسه موسوم به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) در ایالات متحدهٔ آمریکا نشان می‌دهد که میزان خودکشی در این کشور به بیشترین میزان خود در طی سی سال گذشته رسیده است؛ که بر اساس گزارش این موسسه " در سال 2014، بیش از 14 هزار فردِ میان‌سال جانِ خود را گرفتند. "، که به طور خاص، نرخ خودکشی در میان مردان سفیدپوستِ بین 45 تا 64 سال، 43 درصد و در میان زنانِ 45 تا 64 سال، 63 درصد افزایش یافته است.

اما همانطور که گفته شد، انگلیس نیز شرایط چندان مساعدی را در خصوص آمار خودکشی در کشورش نداشته و بر اساس آمارهای منتشر شده تنها به علت مشکلات نظام بهداشت و درمان در این کشور، هر سال بیش از چهارصد نفر در این کشور خودکشی می‌کنند؛ در نتیجهٔ این نارسائی‌ها در سیستم بهداشت و درمان انگلیس، به طور میانگین از هر چهار فرد بزرگسال، حداقل یک نفر به مشکلات روحی – روانی مبتلا هستند.

به طور کلی نیز آمارها گویای روند افزایشی میزان خودکشی در جامعهٔ انگلیس هستند؛ به طوری که بر اساس اطلاعات و گزارشات منتشر شده توسط دفتر آمار ملی در این کشور، میزان خودکشی آقایان در انگلیس در سال 2013 میلادی به بالاترین حد خود از سال 2001 رسیده است که در این سال (2013 میلادی) 6233 فرد بالای 15 سال خودکشی کردند؛ این آمار در نسبت به مدت مشابه سال قبل (2012 میلادی) با افزایش 252 نفری معادل 4 درصد همراه بوده است.

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل