695

عزاداری بی بی سی برای ماهیان ایرانی

6 سال قبل

هم رسانی

   تالاب هورالعظیم در ایران ...

شبکهٔ فارسی زبان بی بی سی با انتشار گزارشی در خصوص وضعیت ماهیان در تالار هورالعظیم، به عزاداری برای مرگ آن‌ها پرداخته است ...

به گزارش بی بی سی پرشین؛

 

شبکهٔ فارسی زبان وابسته به دولت انگلیس در یکی از گزارش‌هایی که اخیراً بر روی وبسایت خود منتشر کرده است، با پرداختن به خبر کمبود آب در تالاب هورالعظیم ایران و مرگ ماهی‌ها در این تالاب، به عزاداری برای آن‌ها پرداخته است.

بی بی سی در این گزارش که با تیتر «عامل مرگ ماهیان هورالعظیم 'کم آبی است'» منتشر کرده است، در جهت سیاسی کردن این موضوع و بهره برداری از آن برای حمله به دولت دهم جمهوری اسلامی ایران و محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری اسبق کشورمان تلاش کرده و می‌آورد: «در پی انتشار تصاویری از مرگ ماهیان در تالاب هورالعظیم طی روزهای اخیر، حسن آقا شیرمحمدی، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: "کم آبی علت مرگ و میر این ماهیان در تالاب هورالعظیم است."

آقای آقاشیرمحمدی در گفتگو با خبرگزاری‌ها با تاکید بر اینکه به دلیل وسعت تالاب و نبود نیرو، آمار دقیقی از تلف شدن ماهیان در دست نیست، گفت: "در گشت و کنترل روزانه تالاب مرتباً تلفات بالای ماهیان دیده می‌شود و هر روز از این تلفات عکس و فیلم تهیه می‌شود."

تالاب هورالعظیم از بازمانده‌های تالاب‌های بین النهرین در منطقه مرزی ایران و عراق است. برنامه محیط زیست ملل در سال ۲۰۰۲ خشک شدن بخشی از تالاب هورالعظیم را یکی از فجایع زیست محیطی قرن معرفی کرده بود.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به دلایل مختلف کم آبی در هورالعظیم گفت که با تلاش‌های صورت گرفته حق آبه این تالاب تثبیت شده است. اما کشت برنج در بالادست تالاب و همچنین ادامه فعالیت وزارت نفت در تالاب هورالعظیم، این حوزه را با کم آبی مواجه کرده است.

در یک دهه اخیر این تالاب به عنوان یکی از مهم‌ترین کانون‌های شکل گیری گرد و غبار شناخته شده است.

آقای آقا شیرمحمدی گفت که اقدامات وزارت نفت در این منطقه خسارت‌های جبران ناپذیری به این تالاب زده است. او افزود: "شرکت نفت با ساخت جاده بین شرکت‌های نفتی فعال در هورالعظیم موجب شده که در برخی مناطق تالاب ارتباط آبی قطع شود و آب به گیاهان و جانداران نرسد." »

بی بی سی ادامه می‌دهد: «بر اساس مصوبه شورای عالی اقتصاد در دولت نهم، بیش از هفت هزار هکتار از مساحت این تالاب در سال ۱۳۸۷ برای اکتشاف و استخراج نفت به مدت ۳۰ سال به وزارت نفت واگذار شد. این موضوع اعتراض و انتقاد تعدادی از کارشناسان محیط زیست را به همراه داشت.

در حال حاضر سه میدان نفتی آزادگان شمالی، آزادگان جنوبی و یاران شمالی در محدوده تالاب هورالعظیم قرار دارند.

قرار بود ورود زیر مجموعه‌های وزارت نفت به این تالاب مشروط به رعایت ضوابط زیست محیطی باشد، اما به گفته کارشناسان محیط زیستی این ضوابط رعایت نشده است.

به گفته کارشناسان و مقامات محیط زیست، "ساخت جاده‌های متعدد، خشکاندن تالاب برای ایجاد تاسیسات نفتی، تخلیه گل حفاری آلوده به مواد نفتی و فلزات سنگین در حاشیه و داخل تالاب و مسدود کردن دریاچه‌های ورودی آب توسط شرکت نفت" از جمله دلایل کم آبی و آلودگی تالاب هورالعظیم است. »

اما این نگرانی‌ها برای وضعیت ماهی‌های تالاب هورالعظیم در شرایطی صورت می‌گیرد که هرچند موضوع این تالاب نیز در جای خود بسیار مهم و قابل بررسی است اما همزمان با ماهیان این تالاب، کودکان بسیاری نیز در یمن، سوریه و ... جان خود را به دلیل سیاست‌های جنایتکارانهٔ برخی کشورهای غربی و عربی از دست می‌دهند و اندک توجهی از سوی رسانه‌هایی مانند بی بی سی به آن نمی‌شود و حتی یک دهم درصد واکنشی که به خشک شدن این تالاب و مرگ ماهی‌ها در ایران نشان می‌دهند، در قبال قربانی شدن کودکان بی گناه به دست تروریست‌های غربی – عربی نشان داده نمی‌شود.

رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران به درستی در دیدار اخیر خود با جمعی از خانواده‌های شهدای فاجعهٔ منا، به این واقعیت اشاره کرده و تأکید نمودند: «یک جا یک نفری با یک اتّهامی در یک کشوری فرض بفرمایید به قتل می‌رسد [یعنی] اعدام می‌شود یا زندانی می‌شود، شما می‌بینید سروصداهای حقوق بشری بلند شد -البتّه در آن کشورهایی که انگیزه برای مخالفت و مبارزهٔ با آن‌ها وجود دارد- هیاهو درست می‌کنند؛ [امّا] اینجا چند هزار نفر به‌خاطر بی‌کفایتی و بی‌تدبیری و سوء عمل یک دولت جان می‌بازند و این دستگاه‌های حقوق بشری و دولت‌های مدّعی حقوق بشر سکوت مرگ می‌گیرند و حرف نمی‌زنند؛ هیچ چیز نمی‌گویند! این هم یک نکتهٔ مهمّی است. این کسانی که دل به دستگاه‌ها و سازمان‌های بین‌المللی می‌دهند و به آن‌ها امید می‌بندند، ببینند این حقیقت را، بفهمند این واقعیّت را؛ ببینند که چقدر دروغ و خِلاف واقع در هویّت این سازمان‌ها و این تشکیلات وجود دارد؛ در این قضیّه سکوت کردند، هیچ چیز نگفتند. گاهی حتّی حقوق حیوانات برایشان این‌قدر اهمّیّت پیدا می‌کند که جنجال می‌کنند، [امّا] چند هزار انسان در یک چنین حادثه‌ای -نه یک حادثهٔ تصادفی، نه سقوط یک هواپیما، [بلکه] در یک حادثه‌ای که وظیفه‌مند بودند کسانی که این حادثه را درست مدیریّت کنند؛ آنجا این‌ها به‌اصطلاح صاحبخانه‌اند، این‌ها متولّیان امرند، وظیفهٔ آن‌ها بوده است که امنیّت این‌ها را حفظ کنند- به خاک و خون کشیده بشوند و این‌ها هیچ چیز نگویند؛ سکوت محض بکنند!»

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل