706

جدیدترین مأموریت بی‌بی‌سی فارسی برای حمایت از اسرائیل

6 سال قبل

هم رسانی

   تصویری از پرچم اسرائیل

بی‌بی‌سی فارسی همواره برای جانب‌داری از اسرائیل موردانتقاد بوده و بارها و بارها در مقابل این سازمان رسانه‌ای عظیم، تجمعات اعتراض‌آمیز برگزارشده است. اما اخیراً این شبکه در تلاش است تا کمپین جهانی شکل‌گرفته برای تحریم کالاهای اسرائیلی را رفع‌ورجوع کند و در این راستا یک برنامه پرگار به موضوع "کمپین تحریم اسرائیل" اختصاص یابد تا در آن برای اسرائیل مظلوم‌نمایی شود و شعارهای این کمپین تخطئه شود.
حمایت راهبردی رسانه‌های غربی از اسرائیل و حتی گروه‌های فلسطینی که قائل به سازش با اسرائیل هستند نیز مشهور و پایدار بوده است. حتی در یک برنامه پرگار در سال 91، اکبر گنجی گفت اگر در بی‌بی‌سی علیه صهیونیست‌ها حرف بزنید در بی‌بی‌سی را تخته می‌کنند!
در جولای 2014 صدها معترض در مقابل بی‌بی‌سی راهپیمایی کردند. آن‌ها که از نحوه پوشش بی‌بی‌سی از "درگیری حماس و اسرائیل" خشمگین بودند این رسانه دولتی را متهم به "پوشش مغرضانه به نفع اسرائیل" می‌کردند.
در قبال گروه‌های فلسطینی بی‌بی‌سی گروه‌های مبارز با اسرائیل را تخریب می‌کند اما گروه‌های همسو یا شازشکار با اسرائیل را موجه جلوه می‌دهد.
مثلاً تخریب چهره حماس در داخل ایران یکی از سیاست‌های دائم بی‌بی‌سی فارسی در قبال این گروه فلسطینی است. از تهیه گزارش از سلاح‌هایی که اسرائیل مدعی بود ایران برای حماس فرستاده است تا پوشش و برجسته‌سازی یافتن موشک‌های حماس در مدرسه سازمان ملل.
در برنامه پرگار بی‌بی‌سی فارسی درباره "اخلاق جنگ" حماس این‌گونه توصیف می‌شود:
" فرهنگ حماس مقاومت است و جان آدمی فدا می‌شود برای آرمان، اما در اسرائیل جان مردم مهم است، به خاطر سیطره گفتمان غربی ... وقتی جنگ می‌شود و حماس به کشته‌ها کار ندارد و آتش‌بس را رد می‌کند"
یا صادق صبا درزمانی که سردبیر بی‌بی‌سی فارسی بود در یادداشت " بی‌بی‌سی به کسی تروريست نمی‌گوید" درباره حماس نوشت:
"حماس از دید کشورهای غربی و اسراییل یک سازمان تروریستی است چون به گفته آنان بدون هدف خاصی به اسراییل راکت پرتاب می‌کند که ممکن است براثر آن افراد بی‌گناه کشته شوند ولی از دید مردم غزه و یا دولت ایران این سازمان برای آزادی سرزمین‌های اشغالی از "چنگال صهیونیست‌ها" مبارزه می‌کند"
اما در قبال تشکیلات خودگردان فلسطینی چنین سیاستی ندارد بلکه همواره این گروه تحت حمایت بی‌بی‌سی و سایر رسانه‌های غربی بوده است و با مراجعه به آرشیو این رسانه‌ها هیچ خبر یا تحلیلی که منجر به تخریب این تشکیلات شازشکار با اسرائیل بشود پیدا نمی‌کنید.
اما آنچه اخیراً رخ‌داده است مأموریت بی‌بی‌سی فارسی برای خنثی کردن کمپینی است که "کمپین تحریم اسرائیل" نام دارد.
در برنامه پرگار که به همین موضوع اختصاص‌یافته است، داریوش کریمی مجری برنامه چنین بیان می‌کند:
" کمپین تحریم اسرائیل که توسط مدافعان حقوق فلسطینی در اروپا در سال‌های اخیر رشد کرده ازنظر سیاسی و دفاعی قابل دفاع است؟ چنین تحریمی چقدر می‌تواند مؤثر باشد و به چه کسانی ممکن است آسیب برساند؟"
سپس از اظهاراتی جانب‌دارانه همراه با مظلوم‌نمایی چنین ادامه می‌دهد:
" آیا تحریم اسرائیل ازنظر سیاسی و اخلاقی موجه است آن‌هم در شرایطی که آن دسته از دولت‌های منطقه که در برابر اسرائیل صف‌آرائی کرده‌اند خود رکورددار جرم و جنایت هستند؟ از آن گذشته تحریم دولت یا شرکت‌های اسرائیلی به چه کسانی آسیب خواهد رساند؟!" مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل