714
چرا بیبیسی مواضع ظریف در مقابل عربستان را کمرنگ جلوه داد؟
|
6 سال قبل
هم رسانی
|
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کنونی
مقاله اخیر دکتر محمدجواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره وهابیت و پیامدهای ویرانگر شکلگیری چنین فرقه مخوفی در جهان، با واکنش شدید رسانههای سعودی روبرو شده است.
دکتر ظریف در این یادداشت که در روزنامه نیویورکتایمز منتشر شد، تأکید کرد که از حمله تروریستی 11 سپتامبر سال 2001 تاکنون وهابیت جنگطلب چند بار تغییر چهره داده اما در ایدئولوژی و مشی بنیادی آن تغییری حاصل نشده است.
این مقاله هشداردهنده درباره خطرات وهابیت، خشم شدید رسانههای سعودی را به دنبال داشته و این رسانهها با به خدمت گرفتن نویسندگان مزدور خود، به اتهام زنی و فحاشی علیه ایران و شخص دکتر ظریف پرداختند تا نشان دهند در مقابل منطق قلم و اندیشه قوی ایران، در موضع کاملاً انفعالی و ضعف قرار دارند و تلاش میکنند با تهمت زدن و ناسزا گفتن بر این ضعف خود سرپوش بگذارند.
روزنامه عکاظ که در کنار الوطن، الریاض، الشرق الاوسط و الحیات پیشتاز هجمه رسانهای آل سعود به جمهوری اسلامی ایران است، اظهارات کاملاً منطقی، واقعی و عقلانی رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران را بهزعم خود،افترا علیه سعودی خواند.
باوجود دروغگویی و ادعای رسانههای سعودی مبنی بر اینکه «ظریف گفته است حکومت سعودی هرگز بخشی از راهحل در منطقه نخواهد بود»،دکتر ظریف در پایان مقاله خود تأکید کرده بود:« گرچه بیشتر خشونتهای اعمالشده با سوءاستفاده از نام اسلام ریشه در وهابیت دارد، لیکن بههیچعنوان پیشنهاد نمیکنم که عربستان سعودی نمیتواند بخشی از راهحل باشد، کاملاً بهعکس، ما از حاکمان سعودی میخواهیم تبلیغات مبتنی بر اتهام و هراس را رها نموده و با سایر اعضای جامعه جهانی در از بین بردن آفت تروریسم و خشونت که همه ما را تهدید میکند همکاری کنند.
اما دراینبین واکنش بیبیسی فارسی به این یادداشت کمی قابلتأمل بود بیبیسی که همیشه سعی میکند به اخبار مرتبط با وزیر خارجه کشورمان واکنش درخوری نشان دهد در این مورد صرفاً به ارائه یک گزارش کوتاه بسنده کرد این در حالی است گاهی واکنش این رسانه به توئیت های آقای ظریف بیش از این هست. به نظر با توجه به لحن تند یادداشت آقای ظریف بیبیسی همانطور که خود در بخشی از گزارش خود به آن اشاره میکند که این یادداشت از "تندی بیسابقهای" برخوردار بود. سعی میکند آن را کمتر موردتوجه قرار دهد تا آن چهرهای که این رسانه از آقای ظریف بهعنوان یک وزیر خارجه منفعل برای مخاطب خود ترسیم میکند ضربهای وارد نشود. درواقع بیبیسی نمیخواهد دکتر ظریف بهعنوان فردی انقلابی در بین مخاطبانش شناخته شود.
مشاهده نظرات
هم رسانی
چگونه میتوانید این مطلب را به دیگران برسانید؟
بالا
مهمترین خبرها
دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابیگری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و همراستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.
3 سال قبل