718

چرا بی‌بی‌سی سعی دارد قدرت ایران و عربستان را یکسان جلوه دهد؟

6 سال قبل

هم رسانی

   تصویری با موضوع مرتبط بی بی سی

بی‌بی‌سی فارسی تلاش می‌کند تا برای ایجاد موازنه بین ایران و عربستان، ایران را دست‌کم بگیرد و در تساوی قرار دهد، زیرا از یک‌سو عربستان شریک راهبردی انگلیس در منطقه است از سوی دیگر سال‌هاست که بی‌بی‌سی سعی دارد ایران را کشوری ضعیف در منطقه جلوه دهد. این موضع بی‌بی‌سی در حالی است که سایر رسانه‌های غربی مثل واشنگتن‌پست یا راشا تودی، عربستان را کشوری ضعیف در برابر ایران توصیف کرده‌اند.
سند منتشرشده در رابطه با ارتباط دیپلماتیک انگلیس و عربستان از سوی نهاد سیاست‌گذار روابط خارجی انگلیس(House of Commons Foreign Affairs Committee) گزارش 15 ام تحت عنوان
" The UK's relations with Saudi Arabia and Bahrain "
به‌روشنی روابط استراتژیک عربستان و انگلیس را آشکار می‌کند:
The Government is correct to seek to strengthen its diplomatic relationship with Saudi Arabia, which is important to the UK’s defense, security and commercial interests. Despite some efforts by the UK to establish a ‘strategic partnership’, official arrangements for a UK-Saudi annual dialogue have lapsed since 2011, for reasons largely outside the Government’s control. There is value in such structured relations and the UK should continue to pursue a formal dialogue arrangement with Saudi Arabia.
بی‌بی‌سی فارسی نیز به تبعیت از وزارت خارجه انگلیس تلویحاً حامی عربستان است. یکی از مظاهر این حمایت را می‌توان در تلاش برای برابر جلوه دادن قدرت منطقه‌ای ایران با عربستان دانست که در ادبیات بی‌بی‌سی فارسی مکرراً به چشم می‌خورد.
قبلاً نیز در ماجرای سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم مجری برنامه 60 دقیقه چنین بیان کرد:
"آقای طاهری فکر می‌کنید چنانچه رویارویی جدی در بحرین شکل بگیرد چه تأثیری روی تنش بین ایران و عربستان می‌گذارد زیرا همین‌جوری هم اوضاع خیلی متشنج است؟"
و امیر طاهری، کارشناس همسو با بی‌بی‌سی چنین بیان کرد:
" تنش بیشتر می‌شود من موافق نیستم ایران را شیر بکنیم، که شما دارید برنده می‌شوید!"
یا اینکه وقتی مجری برنامه می‌گوید "ایران به حال مهم‌ترین قدرت منطقه است و به‌نوعی دارد حرفش را خیلی از جاها به کرسی می‌نشاند؟ "
کارشناس فوق‌الذکر بیان می‌کند:
"خیلی از جاها کجاست حتی در یک مورد نتوانسته حرفش را به کرسی بنشاند این شعارهایی که ما خود را فریب دهیم که ما رئیس منطقه شدیم!"
به‌علاوه برنامه "نوبت شما" که به "آینده روابط ایران و عربستان" اختصاص داشت، چنین آغاز شد:
"روابط ایران و عربستان بخصوص در سه دهه اخیر پر بوده از دوره‌های پرتنش، تنشی که گاهی اوقات در قالب رقابت‌های سیاسی این دو قدرت اصلی منطقه خودش را نشان داده"
در حالی بی‌بی‌سی عربستان را قدرت منطقه‌ای می‌خواند که جمعیت این کشور یک‌سوم ایران بوده و به‌علاوه کشوری کاملاً وابسته به دول غربی به شمار میاید و قابل‌مقایسه با ایران مستقل نیست.
به‌علاوه تحلیل‌گر روزنامه واشنگتن‌پست با رد ادعای مقامات سعودی مبنی بر اینکه ممکن است به سمت بمب اتم حرکت کنند، نوشته است که ریاض به بمب اتم نمی‌رسد، چراکه توان علمی و فنی آن را ندارد. وی ادامه داده بود عربستان یک خودرو نمی‌تواند بسازد، چه برسد به بمب اتم، به‌علاوه در این یادداشت آمده بود، اگر ریاض مثل تهران تحریم شده بود، اقتصادش فرومی‌پاشید (http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13940322000397).
چنین دیدگاهی در سایت راشا تودی نیز بیان‌شده است. اما جالب آنکه بی‌بی‌سی فارسی تلاش دارد ایران و عربستان را دارای یک‌میزان قدرت نشان دهد. مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل