7244

انتقادهای صریح سفیر ایران در انگلیس از بدعهدی‌های اروپایی‌ها در قبال برجام

3 سال قبل

هم رسانی

   حمید بعدی نژاد سفیر ایران در انگلیس

حمید بعیدی‌نژاد، سفیر ایران در انگلیس تصریح کرد کشورهای اروپایی بایستی برای نجات توافق هسته‌ای «برجام» برخی مخاطرات را بپذیرند.
بعیدی‌نژاد در مصاحبه ای با بیان اینکه ایران در ازای پایبندی به تعهداتش ذیل برجام عوایدی به دست نیاورده گفت: آنها (اروپایی‌ها) باید تکاپوی بیشتری نشان دهند و برخی مخاطرات را بپذیرند، چون انجام این کارها ساده نیست. او اضافه کرد: آنها باید برخی مخاطرات را بپذیرند تا بتوانند توافق هسته‌ای را نجات دهند، وگرنه [توافق] نمی‌تواند طبق روال فعلی ادامه پیدا کند.

بعیدی‌نژاد که یکی از اعضای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران بوده در بخش دیگری از اظهاراتش تصریح کرد تهران به دنبال «گام‌‌های ملموس» از سوی اروپا است، نه وعده و وعید. او گفت: ما به دنبال گام‌های بسیار ملموس هستیم... چون وعده‌ و وعیدهایی داده شده، اما مسئله اکنون اجرای واقعی توافق است. او درباره اقدام هفته گذشته شورای عالی امنیت ملی ایران در کاهش برخی تعهدات برجامی هم اظهارنظر کرد.
بعیدی‌نژاد در این خصوص گفت: فکر کردیم وقت آن است که تصمیمی بگیریم، نه برای اینکه توافق هسته‌ای را تضعیف کنیم بلکه برای اینکه پیام مهمی به جامعه بین‌المللی بدهیم که برجام با تهدید جدی مواجه شده است. شورای عالی امنیت ملی ایران روز چهارشنبه (۱۸ اردیبهشت‌ماه) در بیانیه‌ای اعلام کرد قصد دارد «در راستای صیانت از امنیت و منافع ملی مردم ایران، و در اعمال حقوق خود مندرج در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام» برخی اقدامات خود ذیل برجام را متوقف کند.

جمهوری اسلامی در این بیانیه که در اولین سالگرد خروج آمریکا از توافق هسته‌ای صادر شده به کشورهای باقی‌مانده در برجام ۶۰ روز فرصت داده برای اجرای تعهدات خود به ویژه در حوزه‌های بانکی و نفتی اقدام کنند. این بیانیه همچنین هشدار می‌دهد در صورتی که کشورهای گروه ۱+۴ در ضرب‌الاجل یاد شده به تعهداتشان عمل نکنند، ایران به صورت مرحله به مرحله تعهدات دیگری را متوقف خواهد کرد.

بعیدی‌نژاد همچنین گفت: اینکه طرف‌های مقابل بپندارند ایران باید صبور باشد تا اوضاع رو به راه شود دیگر اعتبار ندارد و ما از این مرحله عبور کرده‌ایم. او اضافه کرد: در ایران بسیاری از نهادها و سیاستمداران معتقدند که ما دیر واکنش نشان داده‌‌ایم .اتحادیه اروپا روز ۱۹ اردیبهشت‌ماه با صدور بیانیه‌ای ضرب‌الاجل ایران را رد کرد و گفت قویاً» به ایران توصیه می‌کند «از انجام اقداماتی که موجب تشدید مشکلات می‌شود، خودداری کند.
کشورهای اروپایی بعد از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای برجام وعده داده‌اند با تضمین منافع اقتصادی ایران، این توافق را حفظ کنند. این کشورها، علی‌رغم ایستادگی‌های لفظی و سیاسی در برابر اقدام آمریکا تا کنون هیچ اقدام عملی برای محقق کردن وعده‌هایشان صورت نداده‌اند. اتحادیه اروپا همچنین علی‌رغم مخالفت با تصمیم آمریکا در زمینه برجام با سایر ادعاهای این کشور در زمینه‌ فعالیت‌های موشکی و منطقه‌ای ایران همسو شده است.

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل