7249

18 سال پس از حمله آمریکا؛ نیمی از مردم افغانستان از بیماری روانی رنج می‌برند

4 سال قبل

هم رسانی

   سالروز حمله آمریکا به افغانستان

در سال 2001 و زمانی که آمریکایی ها پس از حوادث تروریستی 11 سپتامبر به بهانه مبارزه با تروریسم و سرنگونی طالبان به افغانستان حمله کردند گروهای بزرگی از افغانستانی ها مدعی بودند که پس از چند سال در سایه حمایت های غرب و آمریکا، کشورشان به یکی از پیشرفته‌ترین کشورهای منطقه بدل خواهد شد.
این خوش باورهای خام اندیشانه نه تنها در عمل تحقق نیافت بلکه پس از گذشته 18 سال هنوز بحث امنیت به عنوان مهم ترین چالش افغانستان محسوب می‌شود. این وضعیت این روزها باعث اوج ناامیدی و افسردگی گسترده در میان افغانستانی‌ها شده است.

در تازه¬ترین آمارها از این دست، وزارت صحت عامه/بهداشت افغانستان اعلام کرد که ۴۷ درصد از جمعیت ۳۲ میلیونی این کشور از ناسلامتی روانی از جمله افسردگی، رنج می‌برند. بشیرسروری، مسئول بخش بهداشت روانی این وزارت به بی‌بی‌سی گفت که نخستین ارزیابی این وزارت نشان می‌دهد که مشکل ۲۶ درصد از این بیماران جدی‌تر از بقیه است، طوری که فعالیت روزانه آنان را مختل می‌کند.

او افزود که طی سال‌ها به شمار افرادی که دچار ناسلامتی روانی هستند افزوده شده است. به گفته او تنها در سال ۲۰۱۸ دو میلیون نفر دچار نوعی از بیماری روانی به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند، در حالی که در سال ۲۰۰۷ شمار آنان فقط به ۵۰ هزار نفر می‌رسید.

او اضافه کرد که حدود پنج درصد این بیماران دچار افسردگی هستند و حدود ۳ درصد اضطراب و نگرانی دارند. این ارزیابی نشان داده که حدود ۹ درصد بیماران از مواد مخدر، قرص خواب‌آور و داروهای روان‌گردان استفاده می‌کنند. این مقام وزارت بهداشت افغانستان می‌گوید که جنگ، مهاجرت، فقر، آوارگی و از دست دادن نزدیکان در جنگ‌ها، از عوامل افزایش بیماری روانی در این کشوراست.

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل