734

چرا بی‌بی‌سی ناراحت از رأی کنگره آمریکا علیه سعودی است؟

6 سال قبل

هم رسانی

   چرا بی‌بی‌سی ناراحت از رأی کنگره آمریکا علیه سعودی است؟

اخیراً سنای آمریکا با رأی قاطع ۹۷ به ۱ علیه وتوی باراک اوباما در مصوبه شکایت خانواده‌های قربانیان ۱۱ سپتامبر از عربستان سعودی رأی داد.
در همین راستا مجلس نمایندگان نیز با اکثریت قاطع ٣٣٨ به ۷۴ تصمیم سنا را تائید کرد و به‌این‌ترتیب وتوی رئیس‌جمهور بی‌اثر شد. این اولین بار است که کنگره آمریکا اکثریت لازم را برای لغو وتوی باراک اوباما داشته است.
دولت باراک اوباما نگران آن بوده است که این مصوبه روی روابط آمریکا و عربستان سعودی تأثیر منفی بگذارد. به همین جهت، اوباما روز سه‌شنبه در نامه‌ای به رهبران دو حزب در سنا مجدداً نسبت به عواقب قانونی شدن این مصوبه هشدار داد و ازجمله گفت با "نقض اصل مصونیت دولت‌‎ها" عملیات "ضد تروریستی" آمریکا در مناطق مختلف جهان را به خطر می‌اندازد.
اما سناتورهای حامی مصوبه گفتند که به رسمیت شناختن حق شکایت احترام به خانواده‌های قربانیان بوده است. یکی از سناتورهای دموکرات حامی مصوبه گفت اینکه تروریست‌ها تحت تعقیب قرار نگیرند خطر بزرگ‌تری از آن است که این مصوبه متوجه عملیات خارجی آمریکا می‌کند.
در جریان حملات 11 سپتامبر که مسئولیت آن را القاعده بر عهده گرفت، 15 نفر از 19 هواپیماربایی که حملات به برج‌های تجارت جهانی را انجام دادند شهروند سعودی بودند. یک گزارش کنگره، که به‌تازگی از طبقه‌بندی محرمانه خارج‌شده، می‌گوید هواپیمارباها در زمان حضور در آمریکا ظاهراً با افرادی در ارتباط بودند که با حکومت عربستان رابطه داشتند.
همچنین یکی از افرادی نیز که به نقش خود در حملات ۱۱ سپتامبر اعتراف کرده، ادعا کرد تأمین مالی حملات با کمک یکی از شاهزادگان سعودی انجام‌شده بود.
دراین‌بین اما لحن بی‌بی‌سی فارسی در مورد این مصوبه کمی تعجب‌برانگیز است. این شبکه که در برنامه‌های خود ثابت کرده است که به‌واسطه نزدیکی دولت متبوعش و رژیم سعودی از حامیان اصلی رسانه‌ای دولت تروریسم پرور می‌باشد در خصوص مصوبه اخیر نه‌تنها روی خوش‌نشان نداد بلکه سعی کرد قدرت عربستان در مقابله‌به‌مثل را به رخ آمریکا بکشد. بی‌بی‌سی در گزارش خود موارد مقابله‌به‌مثل عربستان را این‌گونه برشمرد:
1. کاهش همکاری‌های اطلاعاتی و امنیتی
2. بیرون کشیدن دارایی‌ها از آمریکا
3. طرح دعاوی حقوقی مشابه علیه آمریکا
اما چرا بی‌بی‌سی این‌گونه از حکومتی دفاع می‌کند که نه‌تنها علیه مردم منطقه دست به ترور و خشونت زده است بلکه حتی به مردم خود هم رحم نکرده است؟ به نظر پاسخ را باید در به وجود آمدن این حکومت جستجو کرد و در این نقش بی‌بدیل و تأثیرگذار انگلیس غیرقابل‌انکار است.


مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل