تبديل كردن همه سوژههای اجتماعي و فرهنگي به مقولهای سياسي كه در آن اختلاف و شكاف بين سياستمداران و مردم را زياد نشان دهد و حكومت جمهوري اسلامي را اقتدارگرا معرفي كند براي بیبیسی فارسي مثل خوردن يك ليوان آب است.
اين رسانه انگليسي علاقه خاصي دارد هر مسئله را در ايران تبديل به مشكل كند و برايش نظریهپردازی نمايد. اين بار هم موضوع فوتبال ايران و كره جنوبي را بهانه قرارداد.
نظر آیتالله محمد يزدي درباره بازي ايران و كره و همچنين نامه علي مطهري به ايشان موضوع جالبي براي بیبیسی فارسي بود. اين خبر در داخل هم با واكنش روبرو شد و درباره درست يا غلط بدون دیدگاهها نظرات مختلفي را شنيديم. اما روشي كه بیبیسی طي كرد مختص خودش بود.
هدف بیبیسی یکچیز بيشتر نبود و آنهم نشان دادن عدم عقلانيت در سياست ايران . اين هدف معمولاً در خبرهايي استفاده میشود كه تفاوت دیدگاهها بين گروههای داخلي بافاصله زياد از يكديگر قرارداد و میتوان چالش زيادي ايجاد كرد.
شگرد بیبیسی درعینحالی كه سعي نمود هيچ گزاره منفي از محرم و ديدگاه مذهبي مردم ايران پخش نكند به سمتوسوی نقد سياست ديني پيش رفت.
بهعبارتدیگر سعي كرد آن جمله هميشگي در اروپا را تكرار كند كه سياستمداران از مذهب سوءاستفاده میکنند براي فشار سياسي.
قالب كلام بیبیسی و كارشناسان تا انتها آرام و محافظهکارانه بود و فقط در چند جمله كوتاه پيام منتقل شد. اين شبكه میداند كه نزديك شدن بهنقد افكار عمومي مردم كه از مذهب نشایت میگیرد برايش زیانبار است.
اين رسانه بعد از حادثه عاشوراي سال 1388 فتيله نقد دين و آدابورسوم مذهبي را پايين كشيده است. چون فهميده كه مخاطب ايراني نگاه فرهنگي عميقي به مذهب دارد . بنابراين در اين برنامه هم سعي كرده خود را مذهبي بگيرد و جملاتي در تائید احترام به تاسوعا و عاشورا هم بيان كرد.
اما درنهایت برداشت سياسي خود را داشت و با زيركي خاصي بيان داشت كه اینیک دعواي سياسي است بين جناحهای داخلي ايران. و نمادي از يك شكاف است كه در بازي فوتبال رخداده است.
برخي تکنیکهای بیبیسی و جملات دو پهلوي آنها را گوش كنيد.
مشاهده نظرات