765
بیبیسی و به سخره گرفتن قرآن کریم
|
6 سال قبل
هم رسانی
|
نمایی از کتاب آسمانی مسلمانان
بهتازگی در بخش" نامهای از لندن " علیزادهی طوسی مطلبی در باب معجزهی انبیاء و کرامات اولیاء خدا نگاشته است و در این یادداشت کوشیده است تا ذهن مخاطب را بهاشتباه بیندازد.
افرادی که یادداشتهای این نویسندهی بیبیسی را خوانده باشند حتماً متوجه این نکته شدهاند که یکی از شگردهای او برای تزریق افکار منحرف و شبههی موردنظرش به ذهن مخاطب این است که در پاورقی مطلب خود نکاتی را میآورد که غیرمستقیم ذهن را دچار شبهه کند و جالب این است که عمدتاً حجم پاورقیهای یادداشتهای علیزادهی طوسی به طرز خندهداری بیشتر از کل یادداشت اوست گویی که اصل مطلب همان پاورقی است.
این بار علیزاده طوسی اشارهای در مطلبش به معجزات حضرت موسی و عیسی علیهماالسلام سلام کرده است و به این نکته مطلبش را ختم کرده است که حالا که ما انسانها نیاز کمتری به معجزه داریم خداوند جای معجزه را به اختراعات انسانی داده است.
برداشت مخاطب از این سخن میتواند این باشد که حالا که ما به تعقل کافی توانمندیم و کمتر نیاز به مشاهدهی اعمال خارقالعاده داریم تا به خداباوری برسیم روی آوردهایم به اختراعات خودمان.
به نظر میرسد با نتیجهگیری فوق که مخاطب از این یادداشت میکند ذهن انسان به این سمت سوق داده میشود که گویی بشر حالا دیگر نیازی به هیچ کرامت و معجزهای ندارد چون خودش مخترع شده و این فکر و شبهه کاملاً گمراهکننده است چراکه معجزات پیامبران پیشین از طریق قرآن کریم به ما نیز منتقلشده است و باعث باور عمیقتر ما به وجود خدا و عظمت الهی میشود.
ضمن اینکه خود قرآن نیز بهدرستی معجزهای است که هماکنون در سرتاسر جهان بشر از درک کل لایههای مفاهیمش عاجز است و بشر به مضامین و محتویات آن نیازمند.
پس چطور نویسندهی بیبیسی میتواند اینگونه وانمود کند که نیاز ما به معجزات الهی کم شده و بهعبارتدیگر تاریخ انقضای معجزات گذشته است و جایش را به اختراعات داده است.
نکتهی بعدی این است که با بیشرمی تمام علیزاده مطلبی در پاورقی مینویسد که گویی از خودش آیهای ساخته است و با لحنی تمسخرآمیز مینویسد:" اگر «الصّانع» یکی از نامهای «الله» باشد، بهجای « إِنَّ اللَّهَ»، میتوانیم بگوییم « إِنَّ الصّانِعَ»، و ازجملۀ « إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُتَّقِینَ» به معنی «خدا پرهیزگاران را دوست میدارد »، در آیۀ چهارم از سورۀ «التّوبه» الهام بگیریم و بگوییم « إِنَّ الصّانِعَ یُحِبُّ الصّانِعین»."
به نظر میرسد بیبیسی دائماً در تلاش است تا با یادداشتهای بهظاهر لطیفه مانند علیزادهی طوسی در افکار افرادی که شناخت کامل و صحیح از دین و قرآن ندارند و یا در مراحل ابتدائی شناخت به سر میبرند و یا مطالعهی کافی ندارند، رخنه کند و بیشتر هجوم این یادداشتها به سمت قرآن کریم است.
مشاهده نظرات
هم رسانی
چگونه میتوانید این مطلب را به دیگران برسانید؟
بالا
مهمترین خبرها
دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابیگری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و همراستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.
3 سال قبل