770

بی‌بی‌سی و ادامه تخیّل جاسوسی ایران در منطقه

6 سال قبل

هم رسانی

   ادعای تازه بی بی سی مبنی بر جاسوسی ایران در کویت ...

شبکهٔ فارسی‌زبان وابسته به دولت انگلیس در یکی از گزارش‌های اخیر خود، بار دیگر با ادعای بازداشت دو ایرانی در کویت، کشورمان را به جاسوسی از سایر کشورهای منطقه متهم کرده است ...

به گزارش بی‌بی‌سی پرشین؛

 

شبکهٔ فارسی‌زبان بی‌بی‌سی در یکی از گزارش‌های اخیر خود بار دیگر به خبر بازداشت دو ایرانی در کویت پرداخته و مدعی شده است که این افراد به دلیل جاسوسی برای کشورمان بازداشت شده‌اند.

این شبکهٔ سلطنتی انگلیسی در گزارش مذکور مه با تیتر «دو ایرانی 'به دلیل عکاسی از حسینیه‌ای در کویت بازداشت شدند'» بر روی وبسایت خود منتشر کرده، این گونه نوشته است: «وزارت کشور کویت اعلام کرده است که دو شهروند ایرانی به دلیل عکاسی از یک حسینیه در استان حولی در شرق کویت بازداشت شده‌اند.

خبرگزاری رسمی کویت نام این دستگیرشدگان را حسن علی متولد ۱۹۸۹، و عادل عبدالرحیم متولد ۱۹۷۸ اعلام کرده و گفته است که علاوه بر حسینیه از مکان‌های دیگر هم عکس‌برداری کرده‌اند.

بنا بر بیانیه وزارت کشور کویت مامورانی که مسئول تأمین امنیت حسینیه بودند این دو نفر را دستگیر کرده‌اند.

این بیانیه می‌گوید پلیس در موبایل این افراد "عکس‌های مشکوک" دیگری هم پیدا کرده است.

دو عکس از دو فرد دستگیرشده در حالی که دست‌هایشان از جلو بسته شده در خبرگزاری رسمی کویت منتشر شده است. »

بی‌بی‌سی در ادامه نیز می‌آورد: «بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفته است که این وزارت‌خانه موضوع بازداشت دو شهروند ایران را پی‌گیری خواهد کرد.

آقای قاسمی گفت این خبر را از رسانه‌ها دریافت کرده و تاکید کرد که ایران هنوز از مراجع رسمی در کویت گزارشی درباره این دستگیری دریافت نکرده است.

وزارت کشور کویت گفته است که این دو فرد که طی دو ماه گذشته به صورت جداگانه وارد کویت شده‌اند، به نهادهای ذی‌صلاح تحویل داده شده‌اند.

اواسط مرداد ماه هم کویت ۱۰ ایرانی را که "قصد ورود غیرقانونی" به این کشور داشتند، دستگیر کرده بود.

تعدادی از این افراد حدود یک ماه پیش آزاد شدند. »

اما این ادعاها در شرایطی مطرح می‌شود که هیچ گاه هیچ گونه مدرک و سند قابل استنادی برای اثبات اتهامات وارده به کشورمان ارائه نشده است و همواره صیادان و تجار ایرانی که تنها قصد صید ماهی و یا در بدترین حالت ممکن قاچاق کالا را داشته‌اند، بازداشت و با اتهام جاسوسی روانه زندان کرده‌اند و رسانه‌هایی مانند بی‌بی‌سی نیز که منتظر بهانه برای فضاسازی علیه جمهوری اسلامی ایران بوده و هستند با اندک خبری در این رابطه، بدون این که به دنبال شناسایی درستی یا کذب بودن آن‌ها باشند، با شدیدترین شکل ممکن آن را بازتاب داده و از یک خبر غیر معتبر و شایعهٔ بی اساس، در جهت اهداف ضد ایرانی خود بهره برداری می‌کنند.

بعلاوه بی‌بی‌سی در شرایطی این گونه از عکاسی دو تابعهٔ ایرانی از مکانی مذهبی در کویت ابراز نگرانی کرده و آن را نشانه و دلیلی برای جاسوسی معرفی می‌کند که کشورهایی مانند خود انگلیس و ایالات متحدهٔ آمریکا، گاه مشترک و بر اساس طرحی یکسان و با همکاری یکدیگر و گاه نیز به طور مجزا و از طرق و شیوه‌های مختلف، به جاسوسی از زندگی خصوصی مردم و مسئولین کشورهای مختلف پرداخته و می‌پردازند که اسناد آن نیز بارها توسط رسانه‌هایی مختلف و افرادی مختلف افشا شده است.

هنوز چند روز بیشتر از خبری نمی‌گذرد که خود بی‌بی‌سی نیز به آن پرداخته و افشا می‌کند که آمریکا از شبکهٔ ارتباطی "یاهو" نیز در جهت اهداف خود و جاسوسی از مردم جهان استفاده می‌کند.

پیش‌تر نیز ادوارد اسنودن، کارمند اسبق سازمان اطلاعات آمریکا با اسناد محرمانه‌ای که منتشر کرده بود پرده از جاسوسی‌های بی پایان مشترک ایالات متحده و انگلیس از مکالمات تلفنی مردم اکثر کشورهای جهان و حتی مسئولین برجستهٔ کشورهای مختلف، از جمله صدراعظم آلمان و ... برداشته بود.

با این وجود آیا باید از این گونه جاسوسی‌ها ترسید یا عکاسی از یک حسینه توسط دو توریست و گردشگر ایرانی را نوعی جاسوسی به حساب آورد؟!

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل