784

اذعان آمریکا به شکست یارانش در موصل

6 سال قبل

هم رسانی

   نیروهای نظامی عراق در نزدیکی شهر موصل ...

شبکهٔ فارسی زبان بی‌بی‌سی با انتشار گزارشی به نقل از مقامات آمریکایی اذعان نمود که تروریست‌های مورد حمایت غرب در موصل شکست‌های سنگینی را متحمل می‌شوند ...

به گزارش بی‌بی‌سی پرشین؛

 

شبکهٔ فارسی زبان وابسته به خاندان سلطنتی انگلیس در گزارشی که اخیراً در خصوص عملیات بزرگ آزادسازی موصل بر روی وبسایت خود منتشر کرده است، با پرداختن به اظهارات مقامات ایالات متحدهٔ آمریکا اذعان نموده است که تروریست‌های مورد حمایت غرب در موصل، در حال شکست خوردن هستند.

بی‌بی‌سی فارسی در این گزارش با استفاده از تیتر «ارتش آمریکا: رهبران داعش درحال فرار از موصل هستند»، نوشته است: «ارتش آمریکا می‌گوید نشانه‌هایی هست از اینکه رهبران گروه دولت اسلامی (داعش) با پیشروی نیروهای عراقی به سوی موصل درحالی گریز از این شهر هستند.

ژنرال گری ولسکی گفت: "شکی نداشته باشید که دست برتر با نیروهای امنیتی عراق است."

ارتش عراق از جنوب مشغول پیشروی به سوی موصل بوده است و نیروهای پیشمرگه کرد از شرق به شهر نزدیک می‌شوند.

تصور می‌شود حداکثر پنج هزار جنگجوی داعش همچنان در شهر باشند.

ژنرال ولسکی در ارزیابی عملیات موصل گفت: "ما شاهد تحرکاتی به سوی خارج موصل بوده‌ایم؛ نشانه‌هایی داریم که رهبران این گروه آنجا را ترک کرده‌اند."

او در مورد هویت این رهبران یا مقصد احتمالی آنها چیزی نگفت.

معلوم نیست ابوبکر بغدادی رهبر داعش کجاست. بعضی گزارش‌ها حاکیست که او در موصل است اما سایر گزارش‌ها حاکیست که او از این شهر فرار کرده است.

آلن جانستون تحلیلگر بی‌بی‌سی می‌گوید شکی نیست که بعضی از اعضای دوآتشه داعش در شهر خواهند ماند و احتمالاً به شدت مقاومت خواهند کرد. »

بی‌بی‌سی در گزارش مذکور با تلاش برای کم رنگ ساختن این شکست در ذهن مخاطبین خود و با این روش که خود را بی طرف و حامی صلح و حقوق بشر معرفی کند، ادامه می‌دهد: «ژنرال ولسکی که فرمانده بخش زمینی عملیات ائتلاف تحت هدایت آمریکا برای مقابله با داعش است، گفت که جنگجویان خارجی احتمالاً بدنه اصلی نیرویی که مقاومت خواهد کرد را تشکیل می‌دهند.

او گفت: "ما انتظار داریم شمار زیادی از جنگجویان خارجی بمانند، چون قادر نخواهند بود به راحتی بعضی از اعضای محلی داعش یا رهبران محلی این گروه از میدان جنگ عبور کنند و بگریزند، بنابراین انتظار داریم بمانند و بجنگند."

سازمان امدادی "کودکان را نجات دهید" پیش‌تر گفت که بیش از ۵۰۰۰ نفر از کسانی که از جنگ موصل گریخته‌اند در ده روز گذشته از مرز سوریه عبور کرده‌اند و وارد آن کشور شده‌اند.

این شهروندان عراقی هم اکنون در اردوگاه "الهول" در شمال شرقی سوریه اسکان داده شده‌اند که ظرفیت اسکان ۷۵۰۰ نفر دارد اما اکنون ۹۰۰۰ نفر را در خود جای داده است.

گفته می‌شود که این اردوگاه از امکانات بهداشتی کافی محروم است و بسیار کثیف است.

سازمان ملل پیشتر درباره ابعاد انسانی این حملات و احتمال بروز "فاجعه انسانی" هشدار داده بود.

گروه‌های امدادی و نهادهای وابسته به سازمان ملل هم اکنون در حال برپا کردن اردوگاههای موقتی برای اسکان "آوارگان" در شرق، شمال و جنوب موصل هستند و سازمان ملل انتظار دارد که در روزها و هفته‌های آینده دستکم ۲۰۰ هزار نفر به این سرپناههای موقتی سرازیر شوند.

بعضی از شهروندان موصل در تماس تلفنی به خبرگزاری رویترز گفته‌اند که داعش مانع خروج مردم از شهر می‌شود و بعضی از آنها را به اماکنی که هدف احتمالی "ائتلاف ضد داعش" خواهد بود هدایت کرده است.

ارتش عراق پیش از حمله به موصل در بیانه‌ای ازساکنان این شهر خواسته بود که "از پایگاههای شناخته‌شده شبه‌نظامیان داعش دوری کنند". »

اما این اعتراف به شکست داعش در موصل در شرایطی از سوی مقامات آمریکایی مطرح شده است که با توجه به اسناد و شواهد موجود، می دانیم شکست داعش می‌تواند با شکست آمریکا و دیگر متحدان غربی‌اش در منطقه برابر باشد.

از ابتدای پایه ریزی داعش، اسناد نشان دهندهٔ سیاست‌های غرب هستند که این غده سرطانی را در منطقه ایجاد کرده است؛ در ادامه تعداد چندین هزار نفری اتباع غربی که به این گروه پیوسته و در عراق و سوریه جنایت می‌کنند را شاهد بوده‌ایم؛ حمایت‌های سیاسی غرب از این تروریست‌ها را بارها دیده‌ایم؛ سهم گذاری آشکار آمریکا در بودجه رسمی خود برای حمایت از این تروریست‌ها در منطقه غیر قابل انکار است؛ تسلیحات غربی که در اختیار داعش قرار داشته و دارد کاملاً نشان دهندهٔ فعالیت این تروریست‌ها در مسیر سیاست‌های غرب است؛ در عراق بارها شاهد بودیم که آمریکا از آسمان برای این تروریست‌ها محموله‌های کمک فرستاده است؛ در مقابل بارها شاهد حملات جنگنده‌های آمریکا به مواضع نیروهایی بوده‌ایم که با این تروریست‌ها در نبرد بوده‌اند؛ همکاری غرب در قاچاق نفت توسط داعش و کسب درامد آن‌ها از این طریق نیز کاملاً اثبات شده است و ...

با این همه، آیا به نظر شما شکست داعش در موصل، شکست سیاست‌های آمریکا و متحدانش در منطقه نخواهد بود؟!

آیا این گونه نیست که مقامات آمریکایی با پذیرش این شکست و درک واقعیت که توانمندی و اقتدار نظامیان دولتی و مردمی در عراق است، تلاش می‌کنند تا با این گونه اعترافات، تا جایی که شده خود را از این شکست دور ساخته و به نوعی در این پیروزی علیه تروریست‌ها شریک نشان داده شوند؟!

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل