797

نگرانی بی‌بی‌سی از ارسال تجهیزات نظامی به ایران

6 سال قبل

هم رسانی

   بازداشت دو ایرانی در امریکا به اتهام فروش تجهیزات نظامی به کشورمان ...

شبکهٔ فارسی زبان بی‌بی‌سی با انتشار گزارشی از بازداشت دو ایرانی در آمریکا به اتهام ارسال تجهیزات نظامی به کشورمان خبر داده و در این خصوص ابراز نگرانی کرده است ...

به گزارش بی‌بی‌سی پرشین؛

 

شبکهٔ فارسی زبان وابسته به دولت انگلیس در یکی از گزارش‌هایی که اخیراً بر روی وبسایت خود منتشر کرده است، با پرداختن به خبری مبنی بر بازداشت دو ایرانی در ایالات متحده آمریکا به اتهام فروش و ارسال تجهیزات نظامی به کشورمان، به این وسیله خود را نگران این موضوع نشان داده است.

بی‌بی‌سی فارسی در گزارش مذکور که با تیتر «دو نفر در آمریکا به تلاش برای ارسال تجهیزات نظامی به ایران متهم شدند» منتشر کرده است، این گونه می‌نویسد: «دادستانی فدرال آمریکا اعلام کرده است که دو مرد ساکن ایالت کالیفرنیا به تلاش برای قاچاق بیش از سه میلیون دلار قطعات هواپیماهای نظامی به ایران متهم شده‌اند.

بر اساس بیانیه وزارت دادگستری آمریکا زاویک زرگریان، ۵۲ ساله و واچه نائیریان، ۵۷ ساله که در حومه لس‌آنجلس زندگی می‌کنند روز چهارشنبه ۲۶ اکتبر به ظن نقض قانون تحریم‌های ایران دستگیر شدند.

یک مقام قضایی آمریکا، موارد اتهامی را "تهدیدهایی بسیار جدی برای امنیت ملی" آمریکا خوانده است.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران صادرات و فروش هر گونه تجهیزات، تکنولوژی و خدمات به ایران را به استثنای مواردی خاص ممنوع کرده است.

دادستان‌ها می‌گویند در صورت اثبات اتهام آقای زرگریان ممکن است او به حداکثر ۱۱۵ سال زندان و پرداخت ۴ میلیون و ۷۷۰ هزار دلار جریمه محکوم شود.

درباره آقای نائیریان هم حداکثر حکم ۹۵ سال زندان و جریمه سه میلیون و ۷۷۰ هزار دلار پیش‌بینی شده است. »

بی بی سی ادامه داده است: «دادگاه این دو نفر که اتهامات خود را رسماً رد کرده‌اند، حدود دو ماه دیگر آغاز می‌شود.

محاکمه آن‌ها در جریان پرونده‌ای صورت می‌گیرد که کیفرخواست آن روز چهارشنبه صادر شد و نام دو شهروند ایرانی - هانری ترمیناسیان و هرمز نوروز - هم در آن دیده می‌شود.

هفته گذشته هم وزارت دادگستری آمریکا از بازداشت و محاکمه یک ایرانی به اتهام صادرات غیرمجاز قطعات هواپیما و تجهیزات مورد استفاده در صنعت هوایی به ایران خبر داده بود. »

اما این واکنش‌های بی‌بی‌سی و شبکه‌های خبری غربی به این ادعا که حتی قابل اثبات هم نبوده است و حتی کلیت بازداشت این دو نفر به اتهام فروش تجهیزات مرتبط به تعمیر جنگنده‌ها به کشورمان، در شرایطی مشاهده می‌شود که در واقعیت رفتارهای کشورهایی مانند ایالات متحده آمریکا، انگلیس و ... کاملاً با این نوع واکنش به موضوعی این چنینی کاملاً متناقض است.

از طرفی فروش تنها تجهیزات مربوط به تعمیر جنگنده‌ها به ایران بازداشت این دو نفر و این واکنش شدید رسانه ای را به همراه دارد، که هم اکنون جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی در اختیار عربستان سعودی، در آسمان یمن پرواز کرده و زیرساخت‌ها، مدارس، بیمارستان‌ها، مناطق مسکونی و ... این کشور را بمباران می‌کنند و میلیون‌ها قربانی به دنبال داشته‌اند.

اگر به واقع مخالفت با فروش سلاح و این گونه تجهیزات به جمهوری اسلامی ایران به دلیل نگرانی از این است که شاید زمانی از این اجهیزات و امکانات بر ضد حقوق بشر استفاده شود، چطور زمانی که علناً عربستان سعودی از تجهیزات و تسلیحات نظامی که غرب در اختیارش قرار داده است، علیه حقوق اولیه انسان‌ها که زندگی است بهره برده و تنها چندین هزار کودک را قربانی تجاوزات غیر قانونی خود قرار داده است و تمامی سازمان‌های حقوق بشری و بین المللی از جمله سازمان ملل متحد و زیر شاخه‌های ان مانند دیده بان حقوق بشر و ... به این نقض اشکار حقوق بشر توسط آل سعود اذعان نموده‌اند، باز هم شاهد ادامهٔ این انتقال سلاح و فروشان ها از سوی کشورهای علیه حقوق اولیه انسان‌ها که زندگی است بهره برده و تنها چندین هزار کودک را قربانی تجاوزات غیر قانونی خود قرار داده است و تمامی سازمان‌های حقوق بشری و بین المللی از جمله سازمان ملل متحد و زیر شاخه‌های ان مانند دیده بان حقوق بشر و ... به این نقض اشکار حقوق بشر توسط آل سعود اذعان نموده‌اند، باز هم شاهد ادامهٔ این انتقال سلاح و فروشان ها از سوی کشورهای غربی به عربستان هستیم؟!

کمپین مبارزه با تجارت سلاح (CAAT) در اماری رسمی، اذعان نموده است که تنها در مدت تجاوزات عربستان سعودی به یمن، انگلیس بیش از 2 میلیارد و 800 میلیون پوند تسلیحات به رژیم آل سعود فروخته است.

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل