801

اعتراف بی‌بی‌سی به شکست شبکه الجزیره و سؤال‌هایی که بی‌بی‌سی به آن پاسخ نداد

6 سال قبل

هم رسانی

   اعتراف بی‌بی‌سی به شکست شبکه الجزیره و سؤال‌هایی که بی‌بی‌سی به آن پاسخ نداد

اخیراً شبکه بی‌بی‌سی فارسی در یادداشتی تحت عنوان "الجزیره، رسانه‌ای که‌موج با خودش برد" به قلم "مهرداد فرهمند" کارشناس منطقه غرب آسیا این شبکه، به بهانه سالروز تأسیس شبکه عربی الجزیره به وضعیتی که امروز این شبکه در آن گرفتار آمده پرداخته است.
بی‌بی‌سی در این یادداشت شبکه الجزیره قطر را مولود سازمان بی‌بی‌سی با پادشاه سابق قطر می‌داند، شبکه‌ای که قرار بوده کاملاً خط‌مشی بی‌بی‌سی را دنبال کند و علت موفقیت الجزیره در سال‌های ابتدایی را هم در همین مطلب می‌داند.
بی‌بی‌سی در توضیح این موضوع این‌گونه بیان می‌کند که: "شش ماه پس‌ازآنکه تلویزیون بی‌بی‌سی عربی از آنتن‌ها محو شد، الجزیره روی صفحه تلویزیون‌ها ظاهر شد، شبکه‌ای بی‌هیچ شباهت به دیگر تلویزیون‌های عربی و در سطح و استاندارد بی‌بی‌سی. شیخ حمد، یکی از مدیران تلویزیون دولتی قطر به نام محمد جاسم آل علی را بر رأس الجزیره گذاشت اما قرار بر آن شد که بدنه شبکه همان راه بی‌بی‌سی را مطابق با معیارهایی ادامه دهد که آموخته بود.
با چنین ویژگی‌ها و امتیازاتی بود که الجزیره به‌سرعت پربیننده‌ترین و اثرگذارترین شبکه عربی شد. برای عرب‌هایی که عادت کرده بودند در صدر اخبار جز فرمایش‌ها و تشریف‌فرمایی‌های سلطان و امیر و رئیس نبینند، الجزیره که اولویت‌های خبری خود را بر اساس ارزش‌های حرفه‌ای دنیای رسانه‌های بین‌المللی تعیین می‌کرد، تجربه‌ای کاملاً بدیع بود. بخش‌های خبری مطابق همان قالب‌های مرسوم در بی‌بی‌سی و دیگر شبکه‌های معتبر و صاحب‌نام بین‌المللی چیده می‌شد و بر اساس اهمیتشان، با گزارش زنده یا ضبط‌شده خبرنگار از محل و مصاحبه با کارشناسان و تحلیل‌گرا همراه بود."
بی‌بی‌سی در انتهای مطلب خود علت بی‌تأثیر و کم‌فروغ شدن شبکه الجزیره ورود جریانی این شبکه به مسائل به گفته بی‌بی‌سی بهار عربی و پیاده‌سازی سیاست‌های امیر قطر در این خصوص بود. بی‌بی‌سی اما در توضیح این امر با زیرکی تمام علت را صرفاً در حمایت این شبکه از اسلام‌گراها در مصر و تونس بیان می‌کند و سعی می‌کند حمایت‌های تمام‌قد این شبکه از گروه‌های تروریستی فعال در عراق و سوریه و همچنین ورود این شبکه به نزاع‌های مذهبی و اساساً راه‌اندازی این نزاع‌ها را کتمان کند. حال‌آنکه به گفته بسیاری از کارشناسان ورود این شبکه به جنگ سوریه و حمایت‌هایش از تروریست‌ها روزبه‌روز از محبوبیت آن در بین جوامع عربی کاست و آن را به بلندگوی تروریست‌ها بدل شد.
در پایان ای‌کاش بی‌بی‌سی به عوامل کم‌فروغی خود در جامعه ایران هم نورافکنی می‌افکند. ای‌کاش بی‌بی‌سی به این سؤال پاسخ می‌داد که ورودش به حوادث سال 88 و راه‌اندازی و مدیریت رسانه‌ای آن را چگونه می‌تواند از ذهن مردم ایران بزداید؟ مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل