819
نگاهی به واکنش بیبیسی به انتخاب ترامپ
|
6 سال قبل
هم رسانی
|
نگاهی به واکنش بیبیسی به انتخاب ترامپ
«فکر کردیم کاندید نمیشود، شد. فکر کردیم کنار میکشد، نکشید. گفتیم انتخابات داخلی حزب جمهوریخواه را نمیبرد، برد. دستآخر ناباورانه گفتیم غیرممکن است انتخابات ریاستجمهوری را ببرد. و برد.
او حالا رئیسجمهور منتخب ایالاتمتحده آمریکاست.» این جملاتی است که بیبیسی با بهت و ناراحتی در خصوص پیروزی ترامپ بیان کرده است.
«دونالد ترامپ» در حالى امروز در میان شگفتى رسانهها به کاخ سفید راه یافت که تقریباً تمام نظرسنجىها کلینتون را پیروز انتخابات پیشبینى کرده بودند.اما در سطح داخلى رأى به ترامپ بیش از آنکه رأى به او و جمهورىخواهان باشد، رأى به تغییرى جدى بود. دیگر مؤلفه مهم در سطح داخلى، این بود که رأى به ترامپ، نه به طبقه حاکم در آمریکا بود. هرچند ترامپ نماینده فقراى آمریکا نیست، اما توانست خود را بهعنوان نماد به چالش کشیدن گروههاى فشار و سیاستمداران سنتى به تصویر بکشد.
بیبیسی فارسی که اصولاً بهصورت سنتی طرفدار جریانهای سیاسی حاکم همسو باسیاستهای خود هست. از ابتدای رقابتهای بین ترامپ و کلینتون بهصورت پررنگ و جانبدارانهای از کلینتون در این انتخابات حمایت میکرد تا آخرین لحظات اعلام نتایج رأیگیری در این انتخابات حاضر به پذیرش این نتایج نبود و از اعلام این نتایج سرباز میزد بهناچار پسازآنکه بسیاری از رسانهها بهصورت گسترده به پیروزی ترامپ واکنش نشان دادند حاضر به پذیرش این نتایج شد.
اما هرچند بیبیسی این واقعیت را با تأخیر پذیرفت اما در گزارشها و تحلیلهای خود پس از اعلام نتایج انتخابات سعی کرد که بازهم به ترامپ بتازد و این اتفاق را یک فاجعه برای جامعه جهانی برشمرد.
بیبیسی دریکی از گزارشهای خود مردم منطقه خاورمیانه را نگران قولی که وی مبنی بر نابودی داعش داده است دانست و مسلمانان را نگران منع ورود به آمریکا. در گزارش دیگری بیبیسی به سیاست خارجی ترامپ در قبال ایران پرداخته و اینگونه مینویسد: "دونالد ترامپ سیاست خارجی باراک اوباما را 'فاجعه محض' میداند و توافق هستهای ایران را یکی از بدترین توافقهایی که در تاریخ امضاشده است.
او اوایل مبارزات انتخاباتیاش گفت اگر رئیسجمهور شود این توافق را ملغی خواهد کرد و با چند برابر کردن تحریمها، برای توافقی مذاکره خواهد کرد که مثل اولی 'مایه خنده' نباشد."
در پایان به نظر همانطور که ترامپ در مبارزات انتخاباتی خود دچار تناقضگوییهای فراوانی در موضوعات متعدد شده و سیاستهای وی چه در فضای داخل و چه در فضای خارجی چندان مشخص نیست باید اندکی صبر کرد تا دقیقاً روش وی در سیاست ورزی مشخص شود.
مشاهده نظرات
هم رسانی
چگونه میتوانید این مطلب را به دیگران برسانید؟
بالا
مهمترین خبرها
دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابیگری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و همراستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.
3 سال قبل