866

رفتار دوگانه غرب در قبال ایران و عربستان

6 سال قبل

هم رسانی

   صدور حکم اعدام برای 15 شیعه عربستانی به اتهام جاسوسی برای ایران

شبکهٔ فارسی‌زبان بی‌بی‌سی در گزارشی با پرداختن به صدور حکم اعدام برای چند نفر در عربستان، به اتهام جاسوسی برای ایران، به نوعی پرده از رفتار دوگانه غرب در قبال دو کشور ایران و عربستان برداشته است.

به گزارش بی‌بی‌سی پرشین؛

 

شبکهٔ فارسی‌زبان بی‌بی‌سی در یکی از تازه‌ترین اخباری که بر روی پایگاه خبری خود منتشر کرده است، در حالی به بازتاب خبری در خصوص صدور حکم اعدام برای چندین نفر در عربستان سعودی به اتهام جاسوسی برای جمهوری اسلامی ایران، پرداخته است که سکوت معنادار غرب و نهادهای به ظاهر حامی حقوق بشر، به خوبی گویای رفتار دوگانهٔ غرب در قبال دو کشور ایران و عربستان در منطقه است.

بی‌بی‌سی فارسی در این گزارش، با اعلام این خبر در تیتر خود، مبنی بر این که «پانزده نفر در عربستان سعودی به اتهام جاسوسی برای ایران به اعدام محکوم شدند»، می‌نویسد: «تلویزیون العربیه متعلق به عربستان سعودی گزارش داده که دادگاهی در این کشور ۱۵ نفر را به اتهام جاسوسی برای ایران به اعدام محکوم کرده است.

پرونده مذکور ۳۲ متهم داشت که شامل ۳۰ شهروند شیعه مذهب عربستان سعودی، یک ایرانی و یک افغان بود.

آن‌ها در سال ۲۰۱۳ بازداشت و به جاسوسی برای ایران متهم شده بودند.

محاکمه این افراد در ماه فوریه آغاز شد.

هنوز جزئیات احکام سایر متهمان و ملیت محکوم شدگان به اعدام روشن نیست. »

اما چطور این تعداد از افراد به یک باره و با یک اتهام واهی که جاسوسی برای ایران بیان شده است، توسط حکومت وهابی آل سعود به اعدام محکوم شده‌اند و جانشان در خطر است، اما هیچ کدام از کشورهای غربی، به ویژه کشورهای همیشه مدعی حقوق بشر مانند ایالات متحده آمریکا و انگلیس و همچنین هیچ کدام از نهادهای حقوق بشری بین المللی، تا کنون حتی یک بار در حد گفتار نیز این رفتار عربستان سعودی را محکوم نکرده‌اند اما اگر پای جمهوری اسلامی ایران در میان باشد، همه این‌ها در کمترین زمان ممکن بسیج می‌شوند و در حرکتی متحدالشکل، به یک باره تبدیل به دایه مهربان تر از مادر شده و همگی برای نقض احتمالی حقوق بشر در کشورمان عزادار می‌شوند.

چطور بازداشت جاسوس‌هایی آمریکایی – اسرائیلی که جرمشان اثبات شده است مانند جیسون رضائیان، امیر میرزایی حکمتی و ... توی جمهوری اسلامی ایران که بعد از مدتی نیز آزاد شده‌اند، همچنان به عنوان نقض حقوق بشر و آزادی بیان در ایران مثال زده می‌شود، اما صدور حکم اعدام برای این تعداد قابل توجه از شیعیان در عربستان، بدون کمترین واکنشی صورت می‌گیرد؟!

ابن افراد در حالی به اتهام جاسوسی برای ایران به اعدام محکوم شده‌اند که به نوشته روزنامه عکاظ عربستان، "شماری از این افراد از چهره‌های سرشناس در زمینه اقتصاد و دانشگاه‌های عربستان هستند و در مکه، مدینه، ریاض و منطقه شرقیه بازداشت شده بودند."

این جمع از افراد شیعه سرشناس عربستانی که از فعالیت حرکت‌های ضد تبعیض علیه شیعیان در این کشور به حساب آمده‌اند در ماه مارس و می سال 2013 بازداشت شدند، تنها به این دلیل که به دنبال عدالت بوده‌اند با این اتهام مواجه شده‌اند.

گروهی از شیعیان سرشناس عربستانی چه در دوران ابتدای بازداشت این افراد و چه در حال حاضر که حکم اعدام برایشان صادر شده است با صدور بیانیه‌هایی رسماً تأکید کرده‌اند که اتهام جاسوسی کاملاً فریبکارانه است و حکومت آل سعود و وزارت کشور عربستان تنها به دلیل جلوگیری از فعالیت‌های عدالت‌خواهانه این افراد و کینه‌ای که از آنان به دلیل این نوع فعالیت‌هایشان به دل دارند، این اتهام را به آن‌ها بسته‌اند.

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل