872

بی‌بی‌سی و واکنش نسبت به تمدید تحریم‌ها علیه ایران

6 سال قبل

هم رسانی

   تصویری از مجلس سنای آمریکا

قانون‌گذاران مجلس سنای آمریکا، پنجشنبه‌شب گذشته با 99 رأی مثبت و بدون هیچ رأی مخالف طرح تمدید 10 ساله قانون تحریم‌های ایران را تصویب کردند. این طرح هم‌اکنون باید برای تبدیل‌شدن به قانون به باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا ارسال شود.
این قانون که زیربنای تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه ایران به شمار می‌آید، اولین بار در سال 1996 باهدف جلوگیری از سرمایه‌گذاری کلان خارجی در بخش نفت و گاز ایران تصویب شد و از آن زمان یک‌بار در سال 2006 تمدیدشده است. قانون تحریم‌های ایران پایان سال جاری میلادی، یعنی یک ماه دیگر، منقضی می‌شود.
درگذشته مسئولان دولتی تمدید تحریم‌های 10 ساله ایران را ناقض برجام عنوان کرده بودند. برای مثال محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان دراین‌باره گفته‌ است: «این قانون در پایان سال 2016 مدتش تمام می‌شود. یک گروهی از سناتورها و نمایندگان مجلس (آمریکا) به دنبال تمدید آن هستند. ما هم به دولت آمریکا تذکر دادیم که باید برجام رعایت شود و تمدید قانون ISA مغایر با برجام است.»
«علی‌اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی، «علی شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی، «مجید تخت روانچی» عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای و برخی دیگر از مسئولان دولتی هرکدام با اتخاذ موضعی تمدید تحریم‌ 10 ساله ایران را ناقض برجام عنوان کردند.
بی‌بی‌سی فارسی اما تمدید تحریم‌های 10 ساله (داماتو) علیه ایران را نقض برجام نمی‌داند و به همین جهت هم واکنش درخوری در خصوص این مسئله تا این لحظه از خود نشان نداده است و صرفاً به گزارش‌هایی در این خصوص پرداخته است. این شبکه در برنامه صفحه دو آخر هفته، موضوع برنامه خود را به این مسئله اختصاص داد و درصورتی‌که کارشناسان این شبکه ایران را تا به امروز متعهد به برجام می‌دانستند اما درعین‌حال تصویب این تحریم‌ها را خلاف برجام تلقی نکردند. و جالب اینکه بی‌بی‌سی واکنش‌ها در داخل ایران به این تحریم‌ها را به دو گروه مخالفان تندرو و دولتی‌ها که به گفته بی‌بی‌سی نگاه متفاوتی نسبت به قانون تحریم‌ها دارند تقسیم‌بندی کرد. تا هم بتواند ضرب مخالفان و آن‌هایی که این تحریم را نقض آشکار برجام می‌دانند بگیرد و هم اینکه بتواند جریانات داخلی را در خصوص این مسئله در تقابل باهم قرار دهد. اما همان‌طور که در بالا به آن اشاره شد در خصوص این قانون در ایران یک اتفاق‌نظر از چند ماه پیش وجود دارد و واکنش دولتی‌ها و غیردولتی‌ها در این خصوص کاملاً مشهود بوده و همه آن را نقض برجام خوانده و تأکید بر واکنش درخور ایران داشته‌اند. مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل