874

بی‌بی‌سی، بلندگویی برای بیانات ضد ایرانی

6 سال قبل

هم رسانی

   بازتاب بیانیه ضد ایرانی شورای همکاری خلیج فارس توسط بی بی سی

شبکهٔ فارسی‌زبان بی‌بی‌سی در گزارشی که اخیراً بر روی وب‌سایت خود منتشر کرده است، باز هم در نقش بلندگویی برای بازتاب ادعاهای ضد ایرانی شورای همکاری خلیج فارس، ظاهر شده است.

به گزارش بی‌بی‌سی پرشین؛

 

شبکهٔ فارسی‌زبان بی‌بی‌سی که ماهیتاً برای فضاسازی رسانه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران، توسط خاندان سلطنتی انگلیس، پایه‌ریزی شده است، در یکی دیگر از گزارش‌هایی که اخیراً بر روی وب‌سایت خود منتشر کرده است، با بهانهٔ واکنش مقامات ایرانی به ادعاهای ضد ایرانی مطرح شده در شورای همکاری خلیج فارس، تلاش کرده است تا بار دیگر به عنوان یک بلندگو برای این گونه بیانات ضد ایرانی فعالیت کرده و آن‌ها را برای مخاطبین خود بازتاب دهد.

بی‌بی‌سی فارسی در این گزارش، با اشاره به بیانیه پایانی شورای همکاری خلیج فارس، ادعاهایی مختلف از جمله مالکیت امارات بر جزایر سه گانه ایرانی، مداخله کشورمان در امور داخلی کشورهای دیگر و ... را مطرح کرده و آورده است: «اجلاس سران و رهبران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس با عنوان "اجلاس شورای عالی" روز گذشته در منامه، پایتخت بحرین با صدور بیانیه‌هایی پایان یافت.

در بیانیه مشترک کشورهای عضو، بخشی به اختلاف ایران و امارات عربی متحده در مورد جزایر تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی اشاره کرده و از ایران دعوت شده است تا اختلاف در این مورد را از طریق مذاکرات دوجانبه یا ارجاع به دیوان داوری بین‌المللی حل و فصل کند. ایران همواره بر حاکمیت تاریخی و حقوقی خود بر این جزایر تاکید داشته است.

در بخش دیگری از بیانیه، "ادامه دخالت ایران در امور داخلی کشورهای عضو شورای همکاری و منطقه" مطرح و از ایران دعوت شده تا "اصول حسن همجواری و احترام به حق حاکمیت، عدم مداخله در امور داخلی، و عدم توسل به تهدید و استفاده از قوه قهریه" علیه کشورهای دیگر را رعایت کند. این بیانیه "اظهارات برخی از مقامات ایرانی علیه کشورهای عضو شورای همکاری و مداخله در امور داخلی و تعدی به حق حاکمیت و استقلال آنان به عنوان تلاش برای ایجاد نفاق و تحریک به درگیری فرقه‌ای در میان شهروندان این کشورها" محکوم شده است.

از ایران خواسته شده است تا سیاست خود در منطقه را تغییر دهد، به ضوابط و معاهدات بین‌المللی عمل کند و "از کمک و پناه دادن به گروه‌های تروریستی، از جمله شبه‌نظامیان حزب‌الله در خاک خود و پشتیبانی از شبه‌نظامیان تروریست در منطقه خودداری ورزد و خصومت فرقه‌ای را مشتعل نکند." »

اما همانطور که مقامات وزارت امور خارجه ایران در واکنش به بندهای ضد ایرانی این بیانه‌ای بیان کرده‌اند، کشورهای عضو این شورا از جمله بحرین، قطر، عربستان و ... بهتر از به جای اتهام زنی به ایران، به دنبال راه صحیح رفع بحران‌های اجتماعی و سیاسی کشورهای خود باشند.

آل خلیفه در بحرین یقیناً با اتهام زنی به ایران نمی‌تواند رضایت، مقبولیت و مشروعیت لازم برای ادامه حکومت ظالمانه بر مردمش را به دست بیاورد.

عربستان اگر نگران صلح منطقه و حقوق بشر بود، اولاً در مقابل قتل عام چندین هزار زائر خانه خدا در عرفه پاسخگو بود، دوما با تهاجم غیر قانونی به یمن، این کشور را با خاک یکسان نمی‌کرد و میلیون‌ها نفر را قربانی تجاوزات خود قرار نمی‌داد و سوما با حمایت‌های مالی، سیاسی و تسلیحاتی آشکار از گروه‌های تروریستی مختلفی از داعش گرفته تا القاعده و ...، عراق، سوریه، افغانستان، نیجریه و ... را با خشونت‌های حیوانی این گروه‌ها همراه نمی‌کرد.

آیا با یک بیانیه می‌توان خاک یک کشور را از آن جدا کرد؟! هرچند به قدری اسناد تاریخی و سیاسی محکم برای اثبات مالکین ایران بر جزایر سه گانه وجود دارد، اما آیا مالکیت فقط بر روی کاغذ است؟! آیا فرهنگ مردمی که در این جزایر زندگی می‌کنند، فرهنگی که از اجدادشان به ارث برده‌اند نیز با بیانیه قابل تغییر است؟!

شورای همکاری خلیج فارس، چطور نگران مداخله ایران در کشورهای منطقه هستند، اما نگران تجاوز آشکار عربستان به یمن نیستند؟! چطور وقتی نظامیان آل سعود آشکارا در بحرین حضور داشته و مردم انقلابی را سرکوب می‌کنند، دم نمی‌زنند؟!

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی با تکذیب شدید بیانیه نهایی سی و هفتمین اجلاس سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس بر علیه کشورمان، تأکید کرده است که سیاست جمهوری اسلامی ایران "بر مبنای اصول حسن همجواری، احترام متقابل و دخالت نکردن در امور داخلی دیگر کشورها استوار است و انتظار دارد شورای همکاری خلیج فارس نیز به جای طرح اتهامات تکراری و بی‌اساس، از مداخله در امور داخلی جمهوری اسلامی از جمله تلاش برخی از اعضا برای فتنه انگیزی‌های فرقه‌ای و مذهبی دست بردارد."

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل