885

بی‌بی‌سی و نگرانی برای دست‌فروشان ایرانی

6 سال قبل

هم رسانی

   خشونت پلیس در انگلیس

شبکهٔ فارسی‌زبان بی‌بی‌سی با انتشار گزارشی به بزرگنمایی یک شایعه پرداخته و با نگرانی برای دست‌فروشان در ایران، خشونت نیروهای دولتی و بخصوص شهرداری با آن‌ها را غیر قابل کنترل و بسیار زیاد توصیف کرده است.

به گزارش بی‌بی‌سی پرشین؛

 

شبکه فارسی‌زبان بی‌بی‌سی در یکی از گزارش‌هایی که اخیراً منتشر کرده است، به بازتاب همراه با بزرگنمایی خبری غیر مستند در خصوص برخورد خشن مأموران شهرداری با یک زن دست‌فروش در اهواز پرداخته و تلاش کرده است تا با بیش از اندازه نشان دادن این گونه برخوردها، ضمن دلسوزی و نگرانی برای وضعیت دست فروش‌ها در کشورمان، برخوردهای امنیتی و دولتی با آن‌ها را غیر قابل کنترل نشان دهد.

بی‌بی‌سی فارسی در این گزارش با بیان تیتر «برخوردهای قهری و خشن با دست‌فروشان در ایران، این بار با باطوم برقی»، این‌گونه می‌نویسد: «برخوردهای قهری و خشن با دست‌فروشان در ایران همچنان ادامه دارد. در موردی تازه، رسانه‌های ایران از ضرب و شتم زنی ۷۰ ساله در اهواز خبر داده‌اند که به گفته فرزندش، حالش خوب نیست. گفته می‌شود مأموران با باتوم الکتریکی، به او شوک وارد کرده‌اند. »

فریبا صحرایی، مجری و خبرنگار بی‌بی‌سی نیز در بخشی‌هایی از این گزارش با تلاش برای به بازی گرفتن احساسات مخاطبین در جهت دلخواه خود، می‌گوید: «یک روز تهران، یک روز اهواز و روز دیگر فومن. آسمان همه‌جا برای دست‌فروشان یکرنگ است. گاه کتک می‌خورند، گاه مال می‌بازند و خون‌دل می‌خورند و برای امرارمعاش می‌جنگند. آخرین نمونه‌اش این عکس (عکس زنی مسن که روی زمین دراز کشیده است) در شبکه‌های اجتماعی دست‌به‌دست می‌چرخد. زن دست‌فروش اهوازی. گفته می‌شود هفتاد ساله است و با ضربات باتوم الکتریکی مأموران شهرداری نقش زمین شده است. شهرداری اهواز خبر را تکذیب کرده و فرمانداری وعده پیگیری داده است. زمانی که حادثه فومن هنوز تازه است. کتک خوردن زن دست‌فروش به دست مأمور شهرداری. صحنه‌هایی منقلب کننده که پای هنرمندان را هم وسط کشیده است. هر روز به تعداد دست‌فروشان اضافه می‌شود. پدیده‌ای که بند نافش به فقر، بیکاری و رکود اقتصادی گره‌ خورده است. زن، مرد، کودک و جوان. بساط دست فروشان همه جا پهن است و برخوردهای قهری و ضربتی مدیریت شهری هم به راه.»

اما این در حالی است که تصاویر و اخبار منتشر شده در خصوص استفاده از شوکر الکتریکی توسط مأموران شهرداری در مواجهه با زن هفتاد ساله دست‌فروش، تا کنون اثبات نشده است و تصاویر منتشر شده در فضای مجازی نیز به گونه‌ای نیست که بتوان این خبر را مستند دانست.

بعلاوه، در ایران این گونه رفتارها با واکنش تمامی مردم، مقامات و نهادها مواجه بوده و می‌شود؛ اما در همین رابطه، در انگلیس، پلیس این کشور به راحتی به خشونت علیه افراد ناتوان دست زده و بی هیچ واکنشی نیز به راحتی به این رفتارهای خود ادامه می هند.

جودی مک‌اینتایر که از فعالان جوان انگلیسی است و از ناحیه دو پای خود دچار معلولیت و نقص عضو بوده و ناچارا برای تردد از ویلچر استفاده می‌کند، در جریان اعتراض و تظاهرات دانشجویی علیه افزایش شهریه دانشگاه‌ها، به شدت توسط نیروهای پلیس این کشور مورد حمله و ضرت و شتم قرار می‌گیرد.

وی خود در با بیان این حقیقت تلخ، می‌گوید: " نیروهای پلیس دوبار به من حمله کردند، اولین بار در ابتدای تظاهرات وقتی در اولین صف تظاهرکنندگان و درست روبه‌روی پلیس ضدشورش روی صندلی چرخ‌دارم نشسته بودم، یک افسر پلیس با باتوم به شانه چپ من ضربه شدیدی زد و سپس چهار افسر پلیس مرا گرفته و از صندلی چرخ‌دارم بیرون کشیدند و مرا صدها متر دورتر از جمعیت بردند.

حادثه دوم 45 دقیقه بعد و زمانی روی داد که من کاملاً دور از جمعیت و وسط جاده روی صندلی چرخ‌دارم بودم؛ دیدم که یکی از افسرهایی که برای اولین بار نیز در بیرون کشیدن من از صندلی نقش داشت، به طرفم آمد و با کج کردن صندلی چرخدار، مرا به بیرون پرت کرد. "

روزنامه انگلیسی ایندیپندنت در گزارشی ویژه به نمونه‌های دیگری از این نوع رفتارها در این کشور اذعان داشته و با پرده برداشتن از واقعیتی مبنی بر خشونت‌های بالا و نژادپرستانهٔ بیش از سه هزار نیروی پلیس انگلیسی، تأکید کرده است که این افراد، با وجود ارتکاب چنین خیانت‌هایی، همچنان به کار خود در نیروی پلیس ادامه می‌دهند.

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل