929

بی‌بی‌سی به دنبال ماله‌کشی بر نامه وطن‌فروشان به ترامپ

6 سال قبل

هم رسانی

   هسته اصلی جریان نامه نویسی برای ترامپ

«کاسبان تحریم»؛ این عبارتی بود که از سال 88 و پس از شدت گرفتن تحریم‌های بین‌المللی به رهبری آمریکا علیه کشورمان، به‌طور گسترده از سوی رسانه‌های ضدانقلابی همچون بی‌بی‌سی فارسی برای توصیف و برچسب زدن به جریان ارزشی و انقلابی مورداستفاده قرار گرفت و استقامت مردم در برابر زورگویی واشنگتن، به بهره بردن از تحریم‌ها و منفعت شخصی افراد تعبیر شد.
حالا، حدود هشت سال از فتنه 88 و قضایای مربوط به آن می‌گذرد و سردمداران خارج نشین آن‌که هرروز در برابر سازمان‌های بین‌المللی تجمع می‌کردند و بر آتش بی‌آبرو کردن ایران در افکار عمومی جهان می‌دمیدند، دست‌به‌قلم شده و برخلاف رویکرد پنهان خود در این سال‌ها، علناً خواستار افزایش تحریم‌های ضد ایرانی از سوی رئیس‌جمهور جدید ایالات‌متحده شده‌اند.

در این نامه ضمن سرزنش دولت فعلی آمریکا به خاطر عدم‌حمایت از «فتنه 88»، داعش و جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان دو روی یک سکه و تأکید شده داعش و جمهوری اسلامی هر دو باید «جایگزین» شوند. تحریم‌های سخت‌تر علیه بخش‌هایی در ایران، عدم تعامل با جمهوری اسلامی ایران و استفاده از تمام ابزارهای موجود برای مقابله با فعالیت‌های منطقه‌ای ایران ازجمله خواسته‌های امضاکنندگان نامه است.

اما این نامه با واکنش گسترده و منفی مردم و حتی جریانات روشنفکری در فضاهای مجازی روبرو شده است تا جایی که در این واکنش‌ها از آن‌ها با عنوان وطن‌فروشان و کاسبان واقعی تحریم یاد می‌شود.

واکنش بی‌بی‌سی فارسی هم به‌عنوان شبکه‌ای که همیشه تریبونی ثابت برای این افراد بوده جالب بود، بی‌بی‌سی سعی کرد با توجه به فضای منفی که علیه این نامه در داخل و خارج از کشور ایجادشده یک موضع بینابینی بگیرد اما این شبکه به‌نوعی موضع گرفت که گویی در فضای مجازی مخالفان و طرفداران از یک تعدادی برابری برخوردارند و به همان میزان که مخالف نامه هستند به همان میزان هم موافقانی دارد.

بی‌بی‌سی در بخشی از گزارش خود فضای مجازی را این‌گونه ترسیم می‌کند: "دعوای منتقدان و طرفداران نامه جنجال برانگیز به دونالد ترامپ در شبکه‌های اجتماعی هم همچنان ادامه دارد و دو طرف اغلب به‌طور متقابل همدیگر را به صفات و القاب مشابهی متهم می‌کنند. اگر یک گروه، انگ #کاسبین_تحریم می‌خورند، گروه دیگر #کاسبین_تثبیت_نظام لقب گرفته‌اند."

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل