940
رشد اسلام هراسی در آلمان چرا و چگونه
|
6 سال قبل
هم رسانی
|
رشد اسلام هراسی در آلمان چرا و چگونه
بهطور مشخص پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی نیاز به داشتن دشمن باعث شد تا غرب ازآنچه که تروریسم و رادیکالیسم اسلامی یاد میکند بهعنوان ابزار ترساندن بهمنظور ایجاد وحدت در تمدن خود استفاده کند
اما دراینبین، گروههای تندروی سلفی و وهابی با اقدامهای خشونتآمیز خود به این برداشتها و تبلیغات دامن میزنند. آلمان یکی از کشورهای اروپای غربی است که پس از حملات برخی گروههای افراطگرا که در این کشور، بهشدت بر جو اسلام هراسی در آن افزودهشده است. در آلمان سیاستمداران این روزها پس از پذیرش آوارگان سوری بهشدت بر اسلام میتازند. بهطور مثال آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در پیام سال نو گفته است که تروریسم اسلامگرایانه بزرگترین چالشی است که آلمان با آن روبرو است. او در اشاره به حمله مرگبار با کامیونی در برلین به دست یک پناهجوی تونسی گفت اینکه کسانی که در کشور شما درخواست پناه گرفتن کردهاند دست به حمله میزنند "بیزارکننده" است.
او گفت ۲۰۱۶ سال "آزمونهای سخت" بوده اما مرکل افزود که مطمئن است آلمان بر مشکلات چیره خواهد شد. آنگلا مرکل گفت: "با ادامه دادن به زندگی و کار روزمره خود به تروریستها میگوییم: شما قاتلانی پر از نفرتید، اما این شما نیستند که تعیین میکنید ما چطور میتوانیم و میخواهیم زندگی کنیم. ما آزاد و ملاحظه گریم و نگاهی باز به زندگی داریم." در حمله دو هفته پیش انیس عامری به بازار کریسمس برلین با یک کامیون ۱۲ نفر کشته شدند. پیشتر در سال جاری یک پناهنده جوان پنج نفر را در حمله با تبر در قطاری در وورزبورگ زخمی کرد و یک سوری که درخواست پناهندگی او رد شده بود دست به حملهای انتحاری در مقابل میکدهای در آنسباخ زد و ۱۵ نفر را زخمی کرد.
آن حملات باعث انتقاد از سیاست مهاجرت دولت مرکل شد که سال گذشته بیش از یکمیلیون پناهنده و مهاجر را پذیرفتند. اما مرکل در پیام سال جدید گفت که تصاویر ویرانی در شهر حلب سوریه، "اهمیت و درستی" اقدام آلمان در پذیرش فراریها از آن مناقشه را نشان داد. او گفت: "همه اینها در دمکراسی ما، حاکمیت قانون و ارزشهای ما منعکسشده. اینها نقطه مقابل جهان پر از نفرت تروریسم است و نشان داده خواهد شد که این ارزشها قویتر از تروریسم است. ما در کنار هم قویتر هستیم. کشور ما قویتر است." درمجموع باید گفت که اینگونه سخنان صدراعظم آلمان نشاندهنده افزایشجو اسلام هراسی در این کشور و البته افزایش نگرانیها در خصوص عملیات تروریستی است. البته در مورد قسمت دوم این پیشفرض باید اذعان داشت که سیاستهای آلمانیها در حمایت از گروههای تندروی ضد حاکمیت در سوریه خود عامل مهمی است در شکلگیری حملات تروریستی سال 20016 در این کشور. علاوه بر این فعالیتهای محدوده کننده ضد مسلمانان و رشد گروههای راستگرای افراطی که عمدتاً دیدگاههایی ضد مهاجران دارند و همچنین فقر در میان نسلهای دوم و سوم مهاجران مسلمان به نسبت جمعیت بومی این کشور، از عوامل دیگر اثرگذار بر رشد افراطگرایی در این کشور بوده است.
مشاهده نظرات
هم رسانی
چگونه میتوانید این مطلب را به دیگران برسانید؟
بالا
مهمترین خبرها
دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابیگری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و همراستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.
3 سال قبل