959

وقتی بی‌بی‌سی در تحلیل "علی مطهری" گیر می‌کند

6 سال قبل

هم رسانی

   علی مطهری،سیاستمدار ونائب رئیس دوم دهمین دوره مجلس شورای اسلامی

اخیراً بی‌بی‌سی فارسی در هفتگی پرگار موضوعی تحت عنوان "علی مطهری" را به بحث و گفتگو گذاشت. موضوعی که حتی در ابتدای برنامه با اعتراض یکی از کارشناسان برنامه روبرو شد مبنی بر اینکه بی‌بی‌سی در یک عقب‌گرد و برنامه انفعالی به بررسی ابعاد شخصیتی یک فرد می‌پردازد.
اما به نظر بی‌بی‌سی چندان هم در انتخاب موضوع ناشی نیست و اساساً این تیپ برنامه‌ها یکی از سیاست‌های همیشگی بی‌بی‌سی بوده یعنی به محضی که این شبکه متوجه می‌شود یک شخصیت تأثیرگذار در حال نزدیک شدن به سیاست‌های این شبکه در ایران هست بلافاصله بی‌بی‌سی تلاش می‌کند در برنامه‌های مختلف آن شخص را نزدیک‌تر و درنهایت جذب کند. ولی اتفاقی که در این برنامه افتاد به نظر آن چیزی نبود که مدنظر بی‌بی‌سی بود.
بی‌بی‌سی در ابتدای برنامه سعی می‌کند از علی مطهری به‌عنوان یک پدیده‌ای یاد کند که در مسیر دموکراسی و استقلال از ارزش‌های نظام در حال حرکت است و بنای برنامه این بود که درنهایت همین را به مخاطب خودالقا کند. اما همان‌طور که اشاره شد این‌گونه نشد.
بخش جالب این برنامه این بود که هر سه کارشناس برنامه با تمام اختلافاتی که در ظاهر باهم داشتند در یک مورد هم‌نظر بودند و آن این بود که علی مطهری بخشی از نظام جمهوری سلامی است که اتفاقاً به دنبال حفظ این نظام است تا جایی که یکی از کارشناسان برنامه در مورد علی مطهری این نظر را داشت که وی "بخشی از مشکل است نه راه‌حل".
نکته‌ای دیگری که در این برنامه مطرح شد نزدیکی فرهنگی علی مطهری به آرمان‌های نظام و حتی بعضاً تندتر از آن چیزی که در این آرمان‌ها مطرح بوده است. همین عدم انطباق بین برخی نظرات فرهنگی با برخی نظرات سیاسی وی دلیلی شد که بی‌بی‌سی و کارشناسانش در تحلیل شخصیت وی بمانند و درنهایت آن خروجی که بی‌بی‌سی به دنبال آن از این برنامه بود حاصل نشد. مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل