964

جنجال‌ها در انگلستان بر سر عملی کردن تصمیم خروج این کشور از اتحادیه اروپا بالا گرفت

6 سال قبل

هم رسانی

   جنجال‌ها در انگلستان بر سر عملی کردن تصمیم خروج این کشور از اتحادیه اروپا

این روزها ظاهراً حال‌وروز انگلستان چندان خوب نیست. شکاف‌ها پس از رأی مردم این کشور به خروج از اتحادیه اروپا اگرچه برای اتحادیه اروپا و جهان بهت¬آور بود، اما هنوز دودلی‌ها و دعواها در لندن بر سر عملیاتی شدن این تصمیم ادامه دارد. به‌طور آشکارا شکاف¬ها در میان رسانه¬ها، افکار عمومی و سیاست¬مداران این کشور تقریباً همیشه ابری و بارانی اوضاع را پیچیده کرده است. حامیان خروج ضمن پای فشردن به نظر مردم به دنبال تسریع در این روند هستند و حال‌آنکه گروه¬های مخالف خروج از اتحادیه اروپا همچنان امیدوارانه سعی می‌کنند که به‌اصطلاح بر سر راه چوب لای چرخ بگذارند.
در تازه‌ترین اتفاق‌ها در این زمینه، ترزا مي، نخست‌وزیر انگليس اعلام کرده است، ممکن است براي عملي کردن خروج اين کشور از اتحاديه اروپا، مجلس اعيان را منحل کند. بررسي اين موضوع از ديد کارشناسان آنگاه اهميت می‌یابد که بدانيم ديوان عالي انگليس در حال بررسي تصميمي است که بر اساس آن ماده 50 پيمان ليسبون را که ناظر بر آغاز روند خروج اعضاء از اتحاديه اروپا است فقط هنگامي فعال می‌شود که دو مجلس انگليس به‌ویژه مجلس اعيان با آن موافقت کنند. اين در حالي است که مجلس اعيان انگليس به‌شدت مخالف خروج انگليس از اتحاديه اروپاست.
،از زماني که موضوع خروج انگليس از اتحاديه اروپا مطرح‌شده است، اين کشور ظاهراً به سه بخش تقسیم‌شده است: تندروها، میانه‌روها و طردشدگان. وزيران دولت انگليس از نخست‌وزیر اين کشور خواسته‌اند درصورتی‌که دو مجلس با خروج انگليس از اتحاديه اروپا مخالفت کنند وي اقدامات قاطع را در اين خصوص اتخاذ کند. برخي از اعضاي دولت انگليس بر اين باورند که کابينه وزيران اين کشور بايد خود را براي مقاومت شديدي از سوي مخالفان خروج انگليس از اتحاديه اروپا آماده کنند. مخالفان خروج انگليس از اتحاديه اروپا بيشتر در ميان مجلس اعيان انگليس هستند.
يکي از وزيران دولت انگليس که خواست نامش فاش نشود دراین‌باره به روزنامه ديلي تايمز گفته بود نمايندگان مجلس اعيان انگليس بايد اين را بدانند درصورتی‌که با خروج انگليس از اتحاديه اروپا مخالفت کنند بحران موجوديتي در انتظار آن‌ها خواهد بود. نوع اصلاح ساختاري که به‌موجب آن مجلس اعيان انگليس يا به‌طورکلی منحل خواهد شد يا از شمار آن کاسته شود می‌تواند زمینه‌ساز چنين بحراني باشد. برخي گمانه‌زنی‌ها حاکي از آن است که درصورتی‌که مجلس اعيان انگليس با خروج انگليس از اتحاديه اروپا مخالفت کند دولت به اين گزينه يعني يا لغو مجلس اعيان يا کاهش شمار اعضاي آن فکر خواهد کرد.

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل