997

تعجب نشریه فرانسوی از نفوذ و محبوبیت آیت‌الله علی سیستانی

6 سال قبل

هم رسانی

   آیت‌الله سید علی حسینی سیستانی

روزنامه فرانسوی «لوموند» در مطلبی به قلم «لویی ایمبر»، «آیت‌الله سیستانی» مرجع بزرگ شیعیان در عراق را، پرنفوذترین شخصیت نامید که فقدان او موجب ایجاد خلأ در عراق خواهد شد.
لوموند نوشت: آیت‌الله سیستانی مراجعین خود را به‌سادگی در دفتر کار تقریباً خالی خود در شهر قدیمی نجف بر روی نیمکت ساده‌ای پذیرش می‌کند و درواقع می‌توان گفت که تواضع و فروتنی وی به میزان قدرت اوست. وی همانند و نظیری در عراق و سراسر جهان تشیع ندارد و هاله نفوذ وی از ایران تا لبنان، از افغانستان تا هند و جنوب آسیا گسترش‌یافته است.
در بغداد، حاکمان از دستورها و فرمان‌های این مذهبی کم‌حرف و ساکت که آشکارا اقدام به‌تحقیر فسادهای، ناتوانی‌ها و رذالت‌های آنان می‌کند، اطاعت کرده و تسلیم می‌شوند. آیت‌الله سیستانی در سن 87 سالگی باوجود کهولت سن و پیری هنوز هم در ایران به‌عنوان همسایه قدرتمند شیعه خود، نفوذ دارد. از زمانی که اشغالگران آمریکایی از سال 2011 خاک عراق را ترک کرده‌اند، وی به سدی قوی برای جمهوری اسلامی عراق در برابر نفوذ آمریکا بر جمعیت 23 میلیونی آن تبدیل‌شده است.
آیت‌الله سیستانی هرگز اقدام به سخنرانی عمومی نمی‌کند و رسانه‌ها و مطبوعات را به حضور نمی‌پذیرد و از طریق نزدیکانش از اخبار و تحولات مطلع شده و به‌دقت آن‌ها را پیگیری می‌کند. شیعیان آیت‌الله سیستانی را دوست دارند و رهبران سنی به او احترام می‌گذارند و به‌نوعی می‌توان از وی به‌عنوان سدی در برابر نفرت فرقه‌ای و عطایی کمکی برای کشور عراق که در حال فروریختن است، نام برد.
نفوذ آیت‌الله سیستانی از سال 2003 و از زمانی که حمله آمریکا به عراق به حکومت 34 ساله «صدام» در این کشور پایان داد، آغاز شد. نجف در آن زمان شهری به خاک و خون کشیده بود و روحانیون آن پس از آزار و اذیت از جانب بعثی‌ها کانون شیعه را ترک کرده و به شهر قم ایران پناه آوردند و آیت‌الله سیستانی که تا آن زمان تحت نظارت خانگی قرار داشت هیچ‌گونه اثری از خود منتشر نکرده بود و هیچ سخنرانی سیاسی ایراد نکرده بود اما بااین‌وجود مرجع تقلید بسیاری از شیعیان جهان بود.
سید علی حسینی سیستانی از مراجع تقلید شیعه در شهر مشهد متولد شد. وی پس از درگذشت سید عبدالاعلی سبزواری زمام مرجعیت حوزه علمیه نجف را به دست گرفت و شروع به فرستادن اجازات، تقسیم و پخش حقوق و تدریس از روی منبر خوئی در مسجد (خضرا) کرد. به این صورت، سیستانی شهرت زیادی در عراق، کشورهای خلیج‌فارس، هند، آفریقا و مخصوصاً در میان قشر جوان پیدا کرد. پس از جنگ سال 2003 آمریکا-عراق و اشغال عراق توسط آمریکا، نقش سیستانی در اوضاع عراق و اتحاد و امنیت این کشور، از اهمیت بسزایی برخوردار شد و در صدر اخبار رسانه‌ای قرار گرفت. دو کتاب «دیدگاه‌های سیاسی اجتماعی آیت‌الله سیستانی در مسائل عراق» و «ناگفته‌هایی از سفر درمانی آیت‌الله سیستانی و بحران نجف» گوشه‌هایی از نقش‌آفرینی ایشان در آن مرحله را بازگو می‌کند. «نیوزویک» در تحلیلی در سال 1388، از سید جواد شهرستانی داماد و نماینده وی در ایران و مدیر مؤسسه آل‌البیت به‌عنوان یکی از 20 چهره بانفوذ در ایران نام برد.

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل